Jaki dobry będzie sprzęt kina domowego do mieszkania w bloku?

@wasabi1084 Mam nadzieje, że teraz już będzie dobrze i że o to Ci chodziło tak ? Tylko wtedy nie wiem czy głośnik może wisieć nad tymi białymi drzwiami ? - Bo są to drzwi na balkon. Może tak od okna zimno lecieć na ten głośnik szczególnie zimą. Czy to nie ma znaczenia ?

Jeśli woda nie zamarza ci w czajniku zimą, to powinno być ok. Zresztą możesz trochę zbliżyć kolumny, teraz na zdjęciu widać, że te okleiny są cienkie, więc bez problemu głośniki zmieszczą ci się na ich końcu i nawet poziomo.

@wasabi1084 Czyli tak ? - Jeśli dobrze zrozumiałem.

Przy telewizorze to w jakim celu? Jak ma być 5.1 to dwie przód, na bokach, jedna pod lub nad TV, dwie na tył i gdzieś sub.

@wasabi1084 Czy tak teraz dobrze ? - Nie gniewaj się proszę, że tak Ci głowę zawracam co chwilę. Lepiej żebyś mi doradził dobrze. Bo potem sobie będę robił według rozmieszczenia na zdjęciu.

Sub może być też z tyłu albo w dowolnym innym miejscu pokoju. Jak dasz w rogu gdzieś, to bas będzie silniejszy, najlepiej aby był jak najdalej od ciebie.

@wasabi1084 A może Subofer stać tam w kącie za drzwiami ? Chodzi mi o ten kąt u nnie w pokoju, który widać na zdjęciu moim trzy posty wyżej.

Czy na tym uchwycie na głośniki co mi poleciłeś to można powiesić głośnik poziomo ?

Powiedz proszę czy lepiej będzie wziąć sobie te głośniki co mi poleciłeś czyli Klipsch R-41M ? Czy może lepszy będzie ich nowszy model Klipsch R-51M ?

Sub może stać w dowolnym miejscu.
Informacje o uchwytach znajdziesz bez problemu w internecie. Jeśli słuchasz muzyki typu Rock, Jazz, poważnej, to lepsze będą większe. Jeśli głównie POP, Disco, techno, Dance, to wystarczy ten najmniejszy zestaw.

Sprzęt jako kino domowe do telewizora - RTV, AGD, audio oraz gadżety / RTV i AGD - dobreprogramy - forum

@wasabi1084 Dziękuje Ci bardzo za pomoc. :slight_smile: