Tu zapełniony w 56%:
a tu w 92%:
Jeżeli ja bym miał doradzać to tylko dyski jeżeli chodzi o HDD WD mam dwa po 1TB Black Jeżeli chodzi o SSD to mam Kingston i Crucial z obydwóch jestem zadowolony.Co dotyczy Szajsunga to raz się zraziłem i nie chcę go znać,może teraz coś poprawili.Z podzespołami do komputera to jest tak ilu użytkowników tyle opinii i na doradztwie sklepowym raczej nie polegaj bo im zależy na sprzedaży więc będą zachwalać jak Arab wielbłąda.Swego czasu kupiłem polecany HDD i przed podpięciem sprawdzałem czy faktycznie nie był w użytku no i zobaczyłem zawartość niby nowego dysku.Nie twierdzę że wszyscy mają wypożyczalnie.Raczej to chyba już czas miniony.
Samsung dla mnie robi dobrej jakości dyski ale mowa o wersji “PRO” jak kupujesz budżetowe gówno to otrzymujesz to za co płacisz typu evo
Sam mam 2 ssd 830 i 840 Pro są to chyba pierwsze SSD jakie samsung wypościł do dziś dyski mi działają… czego nie można powiedzieć o adacie gdzie ludzie sie skarżą na dyski już po paru miesiącach od zakupu…
jak chodzi o WD z HDD to najlepsze seria to WD RED PRO lub gold obecnie sprowadzone do 1 lini ultastar
Nie ulega najmniejszej wątpliwości to o czym piszesz.Dyski WD po 1 TB mam już kilka lat jak na razie spisują się b.dobrze.Myślę o RED ale jakoś ciągle brak ,czasu" by kupić :-)) Tak jak pisałem wyżej w zależności ilu nas będzie każdy będzie miał inne zdanie.Z kupnem to jest tak,trochę poczytać informacji zerknąć na parametry i ryzyk fizyk! Czasami towar może być najlepszy i walnie…
Dyskurs przeradza się w retorykę pokroju “kiedyś to robili diesele, dzisiaj tylko te wyżyłowane benzynowe małolitrażówki albo insze elektryki”…
Oczywiście nawet najlepszy towar może ulec awari. ale różnica taka że ryzyko jest zdecydowanie mniejsze bo produkty są lepiej wykonane a co za tym idzie i gwarancja jest dłuższa bo producent wie co robi i jest pewny swojego produktu i daje dłuższą gwarancje…
Ofc to że jest gwarancja nie znaczy że dysk nie ulegnie awari w tym czasie bo może ale wtedy masz prawo do wymiany na nowy produky czasem i nawet dostaniesz lepszy i nowszy model,
z drugiej strony przy nie uczciwym producencie który tnie koszta i sprzedaje badziew możę nawet próbować wykiwać konsumenta i nie przyjąć produkt na gwarancje wypierając się lub wmawiają że to z winy użytkownika.
Choć jak gwarancja sie skończy to nie znaczy że produkt będzie już nie do użytku taki produkt nawet po wielu latach od upływu gwarancji może dalej działać przyzwoicie.
Ja osobiście wole dopłacić i mieć model z lepszej firmy co jakościowo produkuje lepsze dyski oraz model który jest lepszy względem pozostałych… niż kupować coś z niskiej półki i żonglować elektronikom w koło bo sklepach sprzedawca chce abyś znowu kupił coś u niego(gorszego typu adate)
, a za parę lat by znowu sobie dorobić twoim kosztem na profitach od sprzedaży.