Jaki kod pod taki formularz gdzie znajduje się richtextbox i napisy i że zaznaczono checkbox 1,2,3 i przycisk active w visualbasicu 2010 express.Link do fotki
Pod jakie zdarzenia? Jak klikniesz checkboxa? Czy co? Sformułuj lepiej pytanie, bo totalnie nie wiem o co pytasz.
Czyli z listy checkbox po wybraniu aimbot crosshair wallkack i pojawiło się ON napis i po zatwierdzeniu przycisku active checked pojawiły się napisy w richtextbox.Proszę o pomoc chyba zrozumiale napisałem
Raczej niechlujnie.
Ja bym umieścił ON / OFF jako pojedynczy Label i w evencie po kliknięciu checkboxa ustawiał mu property Text (odpowiednio na ON albo OFF) oraz zmienił property ForeColor na właściwy kolor.
A do RichTextBoxa masz metodę AppendText która pozwala dokładnie na to czego potrzebujesz.
To daj może kod pod te zdarzenia pod przycisk active gdzie w richtextbox będą się wczytywały napisy które wybrałem w checkbox.
Najłatwiej Ci będzie w edytorze graficznym Visual Studio kliknąć przycisk, wybrać zakładkę Properties, kliknąć na symbol z błyskawicą (Events) i kliknąć dwukrotnie w puste miejsce obok Click - wtedy automatycznie doda Ci się kod eventu gdzie dopiszesz już sobie co trzeba.
A najbardziej mnie interesuje zdarzenie w przycisku Active i wyświetlanie się napisów chodzi o pojawienie się napisów w richtextbox.
No to przecież już Ci wysyłałem jakiej metody masz użyć: https://msdn.microsoft.com/pl-pl/library/system.windows.forms.textboxbase.appendtext(v=vs.110).aspx?cs-save-lang=1&cs-lang=vb#code-snippet-1
Ten kod dać pod button (przycisk Active).
Nie widzę Twojego kodu, chyba się nie dołączył do posta.
Dodałes event listenery tak jak pokazywałem parę postów wyżej? Póki co widzę że jedyne co zrobiłeś to dodałes kontrolki do okna w trybie design.
Coś tak ale mi nie wyszło proszę popraw?
Public Class Form1
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
AppendTextBox1Text()
' Determine if text is selected in textBox1.
If textBox1.SelectionLength = 0 Then
' No selection made, return.
Return
End If
' Determine if the text being appended to textBox2 exceeds the MaxLength property.
If textBox1.SelectedText.Length + textBox2.TextLength > textBox2.MaxLength Then
MessageBox.Show("The text to paste in is larger than the maximum number of characters allowed")
' Append the text from textBox1 into textBox2.
Else
textBox2.AppendText(textBox1.SelectedText)
End If
End Sub
End Class
Dałem to w button
Skopiowałeś bezmyślnie kod z przykładu na stronie MSDN. Jakbyś chociaż przeczytał co robi ten kod, wiedziałbyś, że zupełnie nie o to chodzi. Przykro mi, ale zacznij od kursu programowania, bo nie masz o tym pojęcia (btw skoro i tak nie znasz Visual Basica, polecam zacząć od razu od C# i Windows Forms, więcej dokumentacji, tutoriali i ogólnie bardziej przyszłościowy język niż Visual Basic).
Czyli mi nie pomożesz tak myślałem właśnie
Sorry nie chciało m i się myśleć jestem początkujący i już biorę się za siebie
A kod pod przycisk button. Gdzie wyświetlony będzie napis w richtextbox.
Wewnątrz richtextbox