Jaki najlepszy MMORPG?

Jaki najlepszy MMORPG?

Według mnie MuOnline.

:stuck_out_tongue:

Chociaż grami MMORPG interesuję się od zawsze, instaluję większość nowych, muszę stwierdzić, że żadna z “nowszych” (po Ultimie Online) gier MMO nie jest warta poświęcenia więcej niż kilka godzin czasu - oprócz Guild Wars i właśnie na nią oddałem swój głos.

Od dawna są robione takie MU Online w 3D (przepraszam graczy MU).

Debilne nabijanie kolejnych poziomów, które ogranicza się do ciągłego wciskania tej samej kombinacji klawiszy (w MU to chyba nawet jednego - stoimy na spawnie i trzymamy przycisk myszy). Idiotyczne questy typu “idź, zabij X czegoś, przynieś”, które bardziej denerwują niż interesują gracza.

Praktycznie każda nowa gra MMORPG (oprócz GW) jest identyczna. To są klony, zmienia się tylko oprawa graficzna, klasy postaci, lokacje, potwory, umiejętności, ale wciąż jest to jedno i to samo.

Największym problemem tych gier jest to, że to czy jesteśmy “lepsi od innych”, zależy ilości godzin spędzonych przed monitorem - czyt. wyższy lvl = lepszy, nie musisz nic umieć. Ewentualnie wygrywamy ekwipunkiem. Dlatego wyjątkiem jest GW (kiedyś UO), bo tu trzeba umieć nie mieć.

A już największą porażka jest WoW, na którego czekałem baaaardzo długo, a się okazał takim shitem jak inne gry tego typu - kolejny klon.

PS. Jeśli MU albo Tibia zdobędą najwięcej głosów, już teraz obiecuję, że pójdę się powiesić na kablu od żelazka z nadzieją, że urodzę się kiedyś w innym, lepszym świecie.

Każdy ma swoje zdanie …

Mi sie podoba Mu :stuck_out_tongue:

krzycho12 , w porządku. Gracze są przyzwyczajeni do takich gier - od dawna dostajemy kupę, w kupę grać musimy, kupa nam się podoba.

Każdy odda głos na to, w co gra. Ja zagłosowałem na Guild Wars.

A ja na Diablo II chociaż nie jestem pewny do końca czy to MMORPG…

gierka jest super po prostu każdy w nią powinien zagrać ;]

Ja zagłosowałem na SilkRoad :slight_smile: Kilka miłych chwil przy niej spędziłem. Wygrał by u mnie WoW ale deklasuje go ABONAMENT!! Grałem na trialowym koncie i muszę stwierdzić, że niczego sobie :wink: . Co do Guild Wars , fajnie fajnie ale gdy wyjdziesz po za miasto nikogo niema… :? Co to ma być? To ponoć MMO. Na liście brakuje City Of Heroes. Fantastyczna gra lecz znów ABONAMENT :-x

Właśnie co do Guild Wars to ona jest na abonament czy nie? Bo ja moge wybulić raz 100 czy nawet 200zł, ale co miesiąc to sie mija z celem.

we wszystkie te gry grałem co są wymienione (oprócz oczywiście TIBII) … najdłużej zaciekawił mnie KAL ONLINE (3 lata gralem) i na niego zaglosowalem ,w polowie zgadzam się z tym co napisał m4rciniak a w polowie nie , nie wszystkie są klonami , np kal online i silkroad online … obecnie gram w 2moons i też wygląda klonowato ale fajnie się gra :]

Dla mnie osobiscie WoW moze i sie płaci ale ile ta gra daje radosci

Ford Płacisz raz za gre i już później nic nie płacisz :wink:

Wow (world of warcraft)

Złączono Posta : 02.08.2007 (Czw) 13:34

ja mam oryginal wowa :stuck_out_tongue:

Ja i tak jestem za MUonline.

od wczoraj gram w Metin 2 i mi się podoba ogólnie nie przepadam za MMORPG

WoW, WoW, WoW, Wow i tylko i wyłącznie…

Grałem w Lineage II i na niego zagłosowałem. Zaciekawił mnie Silkroad, ale zarejestrować się nie można :? Może kiedyś się uda :stuck_out_tongue:

Grałem (próbowałem grać) w 1/3 z tych gier i do gustu nie przypadła mi żadna.

Pogrywałem jedynie w Ragnarok’a OnLine, którego nie ma w ankiecie.

czyli wow najlepsze ?

Musisz sam sprawdzić która gra dla ciebie będzie pasowała większość pozycji

w ankiecie jest darmowa.

Jeżeli chodzi o World of Warcraft to jest uznawana za najlepszy MMORG na świecie ale pewnym osobom może sie nie spodobać ze względu na swoją cukierkową grafike i przede wszystkim za ABONAMENT który trzeba płacić

Pdsumowując jeżeli nie masz kasy to graj w darmowe MMORGi jak silkroad , Mu online , Cabal online

Jeżeli chcesz grać w coś porządnego a nie masz kasy na abonament to kup Guild Wars z dodatkiem a potem grasz za darmo

A jeżeli masz na tyle kasy żeby Kupić gre i płacić potem abonament To wybór jest World of Warcraft

Ja bardzo polecam Guild Wars bardzo dobra grafika dobra grywalność i nie ma abonamentu!