Witam może zaczne pierw od specyfikacji komputera:
Płyta główna- ASUS P4SD-VX z Pentium 4 2.8 Ghz na pokładzie
Karta graficzna-Nvidia Geforce 6200 AGP 256MB
Kości ram 2GB
Dobra chyba wszystko a więc do rzeczy. Mam na tym komputerze Lubuntu 18 ale chcem wrócić na windowsa bo w tym Lubuntu to jest masakra.
Posiadam dwa pendrivy
1GB
4GB
I teraz może ktoś mi powiedzieć jak mam windowsa zgrać na pendrive bo to słabo widze a jak się da to prosze mi to napisać krok po kroku jak to zrobić bo tu to jest masakra.
Z Windowsem XP miałem taki problem że po instalacji wywalało mi bluescreena ale powiem ci jak to było zgrałem windowsa xp na tego pendriva 1gb włączył się niebieski ekran w lewym górnym rogu pisało WINDOWS SETUP i na dole się instalowało, gdy instalacja się zakończyła blue screen i nic dalej
Sterowniki są w kernelu Linux > więc na 98% wszystko będzie działać od razu, jeżeli MHWD wykryje sterowniki własnościowe (takie, których KOD ŹRÓDŁOWY jest tajny), to system automatycznie doinstaluje - uruchomi odpowiednie paczki z wymaganymi plikami. WAŻNE byś uruchomił Manjaro w trybie NON-FREE, ponieważ NIE WIEM obecnie co masz w środku, a to powie ci komenda:
inxi -Fxz
na przykład
Jeżeli jeszcze nie korzystałeś z Linuxa to zapnij pasy.
No właśnie o Steam się boje ponieważ już na tym systemie nie działa.
Pobrałem z Software i nie działa
Pobrałem z oficjalnej strony i też nie działa
Zainstalowałem z terminala i coś się zainstalowało porobiło updatey i nic wchodzę w Steam pisze że wczytuje pliki i wyłącza się
A jeżeli chodzi o Linuxa to tak jestem totalnie zielony bo tak jak pisałem z Windowsem miałem problem z instalacją i znalazłem te inne wersje Linuxa.
Pierw był Puppy Linux potem Slax czy jakoś tak i teraz Lubuntu
ehhhh
Odpal Manjaro w trybie NON-FREE i sprawdź jak się sprawuje Powinno być znacznie lepiej niż na *buntu. Do przeglądania sieci wystarczy i nie zwracaj uwagi na złośliwości goma
XD a i powiem jeszcze że na tym sprzęcie tylko z inną płytą główną odpaliłem Windowsa 7 i nawet Wota się udało więc pozdro i dam znać jutro jak poszło bo teraz mój internet to chodzi jak by chciał a nie mógł