Jaki tani, ale przyzwoity smartfon?

Co kupić by było lepsze od mojego telefonu Meizu M2. Nie musi być super aparat do zdjęć. Głównie telefon do smsów, dzwonienia i jako nawigacja w mapach google. Z internetu korzystam sporadycznie. Dobrze by było by bateria trzymała długo.

Czy taki nie będzie zły XIAOMI Redmi 10C 4/128GB 6.71" Zielony 38590 Smartfon - niskie ceny i opinie w Media Expert ? Po prostu pytam bo nie wiem czy w takiej cenie nie kupię coś innego lepszego a kompletnie się nie znam? W starym już dźwięk mi nie działa w ogóle - pewnie szkoda naprawiać. Wymagań nie mam dużych jeśli ten meizu m2 spełniał moje podstawowe potrzeby więc nie chcę bez sensu wywalać tysiące zł na telefon - byle by spełniał swoja rolę w funkcjach, które wymieniłem powyżej.

Na pewno nie xiaomi bo to będzie marna cegła, polecam coś ze stajni Realme.

Co to jest tani? Kup coś na Dimensity 8100, będzie tani i bateria będzie długo trzymała. Realme ma gdzieśw okolicy 2 koła z kawałkiem, a jak niejest potrzebny ekran AMOLED, to Xiaomi ma jakieś Poco z tym chipem, trzyma naprawdę długo. No i jest to bardzo szybkie, niewiele odstaje od topowych chipsetów snapa.

Zwróć uwagę na ram !! minimum 6 gb a nie będziesz się wnerwiał

Za 1099 i nic lepszego w tej cenie nie kupisz:
https://www.mediaexpert.pl/smartfony-i-zegarki/smartfony/smartfon-motorola-moto-g23-8-128gb-pearl-white
Za 899 cokolwiek z motoroli z 4gb ramu. Na plus czysty android. Chyba że autor chcesz używkę roczną to mogę Ci opchnąć g50 z 5g za 500, kupiłem coś innego.

Do tej Motoroli z linku to wejdzie mi ta malutka karta SIM ze starego telefonu? Czy funkcja wifi calling w smartfonach to tylko przy kupnie w salonie?

Tak

W T-Mobile rusza jak kupujesz nawet z marketu.
To operatorzy kombinują pod górkę że nie rusza.

W Plusie może być potrzebna ich apka:

A jaka różnica w cenie tego samego modelu telefonu kupionego w salonie w odróżnieniu od kupna w dowolnym sklepie internetowym?

Pewnie marży/narzutu operatora jak leci w kulki i nie może kupić po cenie hurtowej od importera producenta.