windows xp professional
przeglądarka IE 6
komunikato Gadu-Gadu 7.0 może zainstaluje tam AQQ
windows xp professional
przeglądarka IE 6
komunikato Gadu-Gadu 7.0 może zainstaluje tam AQQ
Aha. Jeszcze mamy laptopa. Tam jest Win 2000 i jakiś Linux.
A ja zapomiałem dodać są dwa systemu Windows XP PRO tak jak napisałem wcześniej, i Linux Mandrive czy jakoś tak. Ale nie korzystamy z niego, coś tam jest w programie że mamy się uczyć o nim czegoś. Chociaż nie mam ochoty bo po moich przygodach z Linuksem nie chce znowu. No chyba że jak się czegoś naucze o tym Linuxie to przejdę. A chciałbym ale miejsza z tym, ine którzy wiedzą o co mi chodzi między innymi user freedom ale to wtedy tylko gdy się coś o nim nauczę.
Windows 98 z pakietem Works. Nieźle zamula na tych “kompach”. Maszyny są sprzed ok. 8 lat więc…
pamiętajcie, że nie jesteście skazani na zainstalowane programy w pracowniach komputerowych. jeżeli są to konta z ograniczeniami (na pewno większość szkół) to jest kłopot - nie da się instalować żadnego oprogramowania (czasem wyjątki).
ale od czego programy portable?
Opera czy Firefox to nie problem. gorzej z komunikatorami. no cóż, ja używam Mirandy i ona ma wersję “nie instalacyjną”, ale jest to trudny komunikator i nie każdy podoła trudom pierwszej konfiguracji (ale mi pasuje
no to przy następnej wizycie w pracowni, wiecie co macie zrobić
u mnie w bibliotece miejskiej sa stanowiska do internetu i tam jest suse 9.2 i smiga az milo
u mnie sa konta z ograniczeniami ale jeszcze nie zdarzylo mi sie ze nie moglem czegos zainstalowac (tylko sciezke do instalacji musialem zmieniac bo nie mam prawa zapisu na C:)
xp pro czyli standard
u mnie są konta z ograniczeniami ale niewiem czy się da instalować się coś ale może spobuje bo na innych kompach da się a na moim to niewiem
Z tego co wiem, musisz wejść na administratora (chyba można też na operatora) żeby coś zainstalować. Chyba nie ma znaczenia czy na lokalnego czy na sieciowego.
u mnie CHYBA na wszystkich Windows 98, niedługo będzie wszystko wymieniane… nie jestem jednak pewna, mamy 2 pracownie, nie wiem jak jest w tej drugiej
A masz do tego prawo ??
Przecież to nie Twój sprzęt.
W mojej szkole każdy uczen a nawet nauczyciel poszczególnych przedmiotów ma konta ograniczone i z programem OPIEKUN nie mozna nic zainstalowac i wchodzić na strony o treści nie przeznaczonej dla nieletnich. Moża co prawda ściągac jakis programiki czy filmiki (wszystko zostaje zapisane na serwerze na koncie urzytkownika) i w domu wpisując ftp://nazwa@nazwaserwera.pl moze pobrać sobie to z serwera szkoły ale to takie masło maślane wiec jak juz sie cos ściągnie to idzie sie do nauczycila z płytka czysta i on to wypala w szkole mamy stałe szybkie łącze z Internetem (DSL) wiec smiga aż miło co w domu musiało by sie ściągać 2 godziny tam za 10 min
A co do linuxa jest przeprowadzana ankieta, jeśli wiekszość bedzie za Linuxem przystępujemy do akcji :)
zapytam się czy moge
a u mnie jest windows xp :D:D