Tylko że u Ciebie różnica w średnicy koła przy tych rozmiarach jest nieduża:
A u autora wątku całkiem spora:
U mnie w tez mogę mieć wg producenta koła od 15 do 18, ale profil jest tak dobrany żeby nie zmieniać zbytnio średnicy całego koła.
Tylko że u Ciebie różnica w średnicy koła przy tych rozmiarach jest nieduża:
A u autora wątku całkiem spora:
U mnie w tez mogę mieć wg producenta koła od 15 do 18, ale profil jest tak dobrany żeby nie zmieniać zbytnio średnicy całego koła.
To wyjaśni kwestię prawidłowego rozmiaru
Już piszę co mam za autko Opel Astra G hatchback
Jaki silnik? Bo dopuszczalne rozmiary zależą też od niego
EDIT - szybki research i wiadomo skąd ta różnica
Te masz niepoprawne, nie ma takiego rozmiaru w katalogu (jest 195/60 R15)
1.6 @hindus
Czyli jak zdecydować się na 195/60 R15 całoroczne?
Tak bym chciał sobie kupić
Wygląd opony wielosezonowej mnie nie interesuje, potrzebuje kupić komplet 4 nowych. Cena może być i dla mnie większa. Najbardziej mnie jednak interesuje na jakie się zdecydować na te co mam 15
No to weź takie, z górnej półki i masz temat z głowy.
Tu masz przykładowy ranking Test opon całoroczne 195/60 R15 (2021) | Ranking-opon.eu
trochę mało tych recenzji w czołówce. Na bazie 3 - 4 ocen, ale fakt jak kiedyś miałem Nokiany to były dobre. Poszukałbym tak
https://www.oponeo.pl/wybierz-opony/s=1/caloroczne/t=1/osobowe/r=1/195-60-r15#&&
W sumie to czołówka zbliżona
Bo TOP10 płynnie się miesza zależnie od tego kto robi test. Wynika to po części z warunków testu, po części z kryteriów ocen. Przykładowo, opony z głębokim bieżnikiem będą dużo lepiej radzić sobie w głębszym śniegu, będą teź prawdopodobnie nieźle odprowadzać wodę, ale jest też spora szansa że będzie to powodować hałas w trakcie szybszej jazdy. Twardsza mieszanka lepiej poradzi sobie latem i spowolni zużycie opon, bardziej miękka zapewni lepszą przyczepność ale kosztem mocniejszego zużycia, także coś za coś - każdy może dobrać oponę pod własne potrzeby.
A co myślicie o Dębica, Kormoran czy Brigstone
Zarówno w linku który podesłałem jak i w tym który podesłał @Bradlee Bridgestone jest dużo wyżej niż pozostali kandydaci których przedstawiłeś. Nie oszczędzaj na oponach, zwłaszcza wielosezonowych.
Ale porównałeś.
Otwórz ten link i wejdź w zakładkę Producent / klasa.
Od lewej są najlepsze. Zdarza się czasami, że niektóre opony z klasy średniej lepiej się sprawdzają od klasy premium. Zresztą tak jest ze wszystkim. Jednak jeśli kupisz opony z klasy premium prawie na pewno będziesz zadowolony.
Odnośnie testów to już napisano powyżej. Wiadomo jak to działa.
To taka sama jakość, jak tablet marki Manta wśród innych.
Z tanich opon, wielosezonowych, wiadomo Nokian.
Sarkazm?
Czemu sarkazm? To nie jest zły producent chociaż miewał awaryjne serie opon (niektórzy winili za to fabrykę w Rosji).
To jest jeden z najlepszych producentów opon wielosezonowych, inne ma takie sobie, ale wielosezon, pierwsza klasa, nawet niektóre znacznie droższe modele wypadały sporo gorzej. Oczywiście opony zamawiamy wyłącznie z fabryk w Finlandii, sprzedawcy podają gdzie opona była produkowana, bo w Rosji wiadomo, woda po śledziach może być podrabiana.
Wszystko jest względne, zależy również od tego gdzie się jeździ, jak się jeździ, czym się jeździ, itp.
Ja jestem zadowolony z tych, które wybrałem.
Fulda Multicontrol » Oponeo
Nokian to bardzo dobre opony. Ale nie są tanie.
Dodam jeszcze, że zastanawiałem się również nad tymi, ale były znacznie droższe (choć również lepsze):
https://www.oponeo.pl/model-opony/michelin-crossclimate
Teraz widzę, że mojego rozmiaru tam nie ma, ale był.
Widzę, że teraz dostępne są też tańsze, w wersji drugiej:
https://www.oponeo.pl/model-opony/michelin-crossclimate-2
również bez rozmiaru, który mi jest potrzebny.
W porównaniu do wielu odpowiedników innych marek są tanie, np. Michelin, Pirelli czy Goodyear. Natomiast trzymają zbliżony a czasami nawet lepszy poziom parametrów.
Firmy takie jak Dębica, czy Kormoran, to ewidentnie niższa półka. np. Dębica Nawigator jedzie po mokrej jezdni jak po lodzie, do tego jest głośna. Różnica w tym względzie między Nokian Weatherproof
jest bardzo znacząca.
Spojrzę na tych trzech producentów. Oprócz tego jeszcze będę się zastanawiał nad tym czwartym Bridgestone. W takim razie zapominam o Kormoranie czy Dębicie.
@hindus nie ma po co mi oszczędzać na wielosezonowych oponach, prawda.