Nie wiem jakie środowisko graficzne zainstalować na kompa z konfigiem:
procesor około 600MHz (ponoć Celeron),
RAM 128 MB,
Karta graficzna 32MB,
Potrzebuję środowisko szybkie, lekkie, po prostu jak najlepiej działające na takim jak wyżej sprzęcie.
W sumie mam dylemat jakie distro zainstalować, myślę o Ubuntu (chociaż moim zdaniem GNOM nie jest za lekki, w sumie możnaby postawić Xubuntu, ale ponoć polska Kasia rodzi sobie lepiej z Xfce [?] ), KateOS 3.2 lub Mandrive z IceWM…a może ktoś ma lepszą propozycję.
Proszę potraktować temat poważnie i w miarę możliwości spróbować pomóc mi w dokonaniu trafnego wyboru
Na Pentiumie II 350 MHz, 128 MB RAM z jakąś kartą graficzną Intela zainstalowałem Slackware z IceWM i wszystko śmigało aż miło.
Poza tym, wysil się lekko i użyj szukajki. Tematy takie jak Twój pojawiają się na tym forum przynajmniej raz w tygodniu i naprawdę stają sie nudne, bo odpowiedzi na nie padły już kilkakrotnie, więc z łaski swojej, skorzystaj z tego co ludzie napisali już wcześniej.
Moim zdaniem fora są po to by pytać, używam czasem szukajki, ale często wyskakuje multum “niepotrzebnych” tematów na setkach stron. Czasem jednak ludzie czasu nie mają, by siedzieć i przeżucać setki stron, by znależć odpowiedź na pytanie, które nie jest skomplikowane.
Jeśli ktoś nie chce lub sprawia mu to trudność niech nie odpowiada…
masz racje, KateOS jest bardzo fajne, ale czy lepsze - to nie wiem. Ja bym zainstalował na tym sprzęcie fluxboxa. Jest bardzo lekki a da się go fajnie odbajerzyć