Jakie sterowniki i gdzie ich szukać? Fujitsu Siemens D2721-A1, Windows XP


(Mychapunk) #1

Witam.

Bardzo proszę was o pomoc ponieważ tracę już siły... kupiłam nową stację PC no i mam problem połączeniem się z netem myślę, że to problem ze sterownikami ponieważ w połączeniach sieciowych nie wykrywa mi żadnego połączenia, poza tym w gdy wchodzę w menedżer urządzeń to pokazuje mi, że kontroler Ethernet nie ma sterowników. Karta sieciowa jest zintegrowana menedżer urządzeń i EVEREST nazywają ją jako kontroler Ethernet [NoDB] PCI

 

System- Microsoft Windows XP,  Home Edition,  Wersja 2002, Dodatek Service Pack 3

Komputer- AMD Athlon Dual Core Processor 4450e 2.30 GHz, 3,18 GB RAM

Płyta główna- FUJITSU SIEMENS D2721-A1

 

 

 

Dodatkowo nie mam też sterowników karty graficznej ..


(pocolog) #2

http://support.ts.fujitsu.com/Download/Showfiles.asp?OSOpenedTree=Microsoft%20Windows%20XP&IsOSSelected=YES&RHRead=&Microsoft%20Windows%20XP-Childs=0&OSText=665F4A20-6E31-43C3-82C2-D98CE773007C_Windows%20XP_True&lng=COM

Zakładka LAN

Jaką masz kartę graficzną?


(Mychapunk) #3

Kupowałam tą stację, pisze że karta jest zintegrowana  http://allegro.pl/siemens-p5625-2x2-3ghz-4gb-ram-80gb-dvd-gwarancja-i5241591545.html

 

A jeżeli chodzi o ten link, nie czaje zbyt po angielsku  :frowning:

Pomożesz bardziej ?

 

Obecnie również korzystam z laptopa, więc sterowniki muszę ściągnąć kopiować na dysk przenośny i dopiero na PC zainstalować…

 

Właściwie to jeszcze sterowniki do Kontrolera video (zgodny z VGA)


(stalesz) #4

http://support.ts.fujitsu.com/Download/ShowFiles.asp  Wybierz XP…Kolejność Instalacji Chipset,Lan,Video i Audio Nie potrzebny numer,Odznacz pozycję Mainboards


(Mychapunk) #5

Jaki numer seryjny tam trzeba wpisać?

może głupie pytanie ale naprawdę nie wiem… :confused:


(pocolog) #6

Moja pomyłka, te liki które Ci podajemy nie działają. W tym linku http://support.ts.fujitsu.com/download/index.asp?level1=151735&lng=com&LNID=8099 w polu serial no wpisz “D2721-A1” (bez cudzysłowu) następnie rozwiń pole Windows XP wybierz jeszcze raz WindowsXP (tylko ten pierwszy a nie"WindowsXP x64") i pojawią Ci się sterowniki do różnych podzespołów to pobierz te do LAN oraz Graphic pierwszy link w nazwie 185.89


(Mychapunk) #7

Ściągnięte, zaraz “spróbuje” je zainstalować na PC, zobacze co i jak

Grafika bez problemu śmiga.

Ale w pliku LAN nie widzę nigdzie instalatora po wypakowaniu?? :confused:


(stalesz) #8

Rozwiń LAN.Odznacz “I have read & agree” Pojawi się download file


(Mychapunk) #9

tak wiem. Ściągnęłam to i to jest w wersji “zapakowanej” , pliki które się tam znajdują to :

Wykaz zabezpieczeń

Informacje instalatora

Plik systemowy

Rozszerzenie aplikacji

Plik pomocy

Plik systemowy

Plik systemowy

Wykaz zabezpieczeń

Informacje instalatora

Plik systemowy

Dokument tekstowy

Informacje instalatora

 

 

Dokładnie w takiej kolejności


(pocolog) #10

Hmm a czy kliknięcie prawym na oemsetup.inf lub b57win32.inf nie daje w rozwijanym menu opcji zainstaluj? Pamiętam że kiedyś coś takiego widziałem :wink:


(mrFreeze) #11

Instalacja przez menadżer urządzeń.

 

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2324818.html


(Mychapunk) #12

niestety nie widzę takiej opcji :frowning:


(pocolog) #13

Ze strony Microsoft:


(Mychapunk) #14

spróbowałam, ale sterownik chyba nie jest zgodny ze sprzętem, pisze KOD 10


(stalesz) #15

Zapisz pliki INFO na dysku i wskaż je przy instalacji sterownika nie wiem który.próbuj oba

Chyba że uszkodzona jest karta LAN ?/kod 10 /

.


(pocolog) #16

Raczej wszystkie pliki z archiwum nie tylko inf


(Mychapunk) #17

Panowie, chyba się udało. Wyświetliło mi się połączenie sieciowe. Tylko że chcę wejść w przeglądarkę, wpisuje typowe “google.pl

a mnie wyskakuje że “to połączenie nie jest zaufane” ? 

Co to ??

Na drugiej przeglądarce google weszło ale ciągle wyskakuje " ważność certyfikatu serwera wygasła"

A dodatkowo piszę mi że mam 3 dni aby aktywować system windows…


(mrFreeze) #18

Rozpakowałeś to archiwum? Daj screena z menadżera urządzeń.


(pocolog) #19

Zaktualizuj system jeśli już masz sterowniki do sieci. Prawdopodobnie brakuje jakiś poświadczeń w systemie lub czegoś innego :wink:


(Mychapunk) #20

dzięki wielkie :slight_smile: