Jakie wolisz karty graficzne i dalaczego?

Zagłosujcie jakie wolicie karty graficzne i dlaczego właśnie one? Będę wdzięczny bo będzie mi łatwiej kupić sobie nową kartę.

nVidia od wielu lat korzystam z tych kart i jestem zadowolony

ATI Radeon ponieważ uważam, że ta firma szybko się rozwija i za niedługo będzie dominować na rynku kart graficznych.

od zawsze miałem i mam GeForce ale jakoś wolę Radeona

mam radeona x800gto 256/256 gddr3 od sapphira i jestem z niej zadowolony ponieważ pozwala na płynne granie w prawie wszystkie najnowsze tytuły :slight_smile: poza tym wydaje mi sie ze ati produkuje mocniejsze karty o niwidii

Ja mam miałem Geforce’a 2, FX5200, 6200 a teraz 7600 GS i jestem bardzo zadowolony a póki jestem zadowolony nie potrzebuję zmiany ;).

Radeon bo używam :smiley:

ja mam to co w opisie czyli GF6600 i jest lepszy od radka 9200 :wink:

GF były lepsze np. 9200 vs FX5200

ale teraz x2900 a 8800 to ati wygrywa

względem tech. to ati wygrywa

względem ceny - nvidia górą…

Wolę nvidie bo z ati tylko problemy z akceleracją i sterownikami…

Nvidia, ati dobija pod względem obsługi wyjścia TV…

nvidia z przyzwyczajenia :mrgreen:

Ciężko dla mnie ocenić co jest lepsze. Cenie radeona za to, że jest niedrogi, ale jest trochę upierdliwa instalacja efektów 3D pulpitu na linuksie. Nvidia jest bardzo dobrze wspierane przez linuks dlatego jest oki.

zdecydowanie Radeon dlaczego ??? moje “radki”:slight_smile: w sumie przez 5 lat działają bez żadnych problemów, a o GeForce-ach słyszałem i widziałem rózne (nie zawsze miłe) rzeczy …

GeForce ponieważ zawsze jako pierwsze stosuje nowinki techniczne, i dzięki temu wyprzedza Radeona

Nie mam swojego faworyta… używałem już i tych i tych.

nVidia- z przyzwyczajenia (RIVA TNT 64MB, FX5200 128/128, 8600GE)

Zero problemów, a o Radeon’ach słyszałem to i owo. Oddałem głos na: nVidia GeForce

Radeon :slight_smile:

Ja osobiście jestem zwolennikiem Radeonów chociaż trzeba przyznać nVidi dogonili króla, no bo Radeon przed powstaniem nVidi nie miał zbyt wielu realnych konkurentów. Seria 8600x i 8800x naprawdę się udała chociaż GALAXY GF 8600GTS 256MB DDR3 przegrał w 3D markach z moim Radeonem HD2600XT 256MB DDR3. No i ostatnio duży minus nVidi z korzyścią dla ATI, nVidia strasznie podrożała. Wyżej wymieniony GF kosztuje najmniej 500zł przy czym Radeon 2600XT około 360-380zł.

PS: Dzięki za opinie…

Ati Radeon od samego poczatku po dzisiaj :mrgreen: :mrgreen:

Cóż trudno mi wybrać faworyta bo do Nvidi strasznie się zraziłem Kupując dawno temu GF FX 5600XT :? . W 2004 r kupiłem Radka 9800 pro ( za 700 zł

udało mi się ją dostać jakimś cudem ) i do tej pory siedze na nim i jestem na razie bardzo zadowolony więc dlatego wole bardziej ATI od NVIDI a z tego co widze te GF 8000 nie wliczając GF 8800 troche przypominaja właśnie FX takie jest moje zdanie. Zresztą zobaczymy jak to będzie z grami pod DX 10 bo tu powinna drzemać w nich moc