Mam pytanie. Czy jest jakiś program testujący antywirusy ? Ewentualnie strona, na której takowe testy były robione i pokazują w czym dany antywir jest lepszy, a w czym gorszy.
Zmieniłem wybór, bo zmieniłem ESETa na GDATĘ i nie narzekam
ja zadnego bo poco jak siedzi na linux :mrgreen:
a na windows wyłączony antivir bo gry tną się :>.
Ja używam Microsoft Security Essentials i jak na razie się sprawdza.
Miałem Nortona, potestowałem ArcaVira i wyoadł nieźle ale bardziej jakoś wole Norka
Zaznaczyłem, że nie używam żadnego chociaż nie jest to do końca prawda. Mam drugi głos, ale nie wiem, na który się zdecydować, bo ja po prostu co jakiś miesiąc skanuję jednym z nich komputer i wywalam. Do tego inne skanery zainstalowane na chwilę i też lecą sobie z dysku po wszystkim.
Trudno powiedzieć, który jest najlepszy, ponieważ żaden nic nie znajduje. Za to spybot zazwyczaj znajduje jakieś ciasteczka, ale ciężko w sumie powiedzieć żeby było to jakieś większe zagrożenie.
Ja aktualnie używam NOD 32 i polecam wszyskim.
Avast jednak prowadzi… nie komercyjny program
Poczekaj aż wyjdzie 5 To czuje że wielu się może przerzucić na niego.
:vamp:
Avast!
I jak na razie jestem zadowolony,
lekki i wystarczający dla mnie.
G-Data 2010 NotebookSecurity na laptopie, KIS 2010 na blaszaku.
no chyba jestem jedyny, któy używa F-Secure’a ;p ale wbrew pozorom jest to jak dla mnie dobry AV. mam wersję IS 2010. podobają mi się tutaj najbardziej 2 funkcje: ochrony przeglądarki i kontroli rodzicielskiej. jak narazie sprawdzają się idealnie także zachęcam do testowania, bo jak dla mnie to warto
NOD 32
Od jakiegoś czasu jadę bez antywirusa i stwierdzam że komputer o wiele wiele szybciej chodzi Skanowałem po miesiącu komputer różnymi skanerami: a-squared Free 4.5.0.27 , ArcaMicroScan 2010.05.28 , Dr.WEB CureIt! 6.00.2.05140 , Malwarebytes Anti-Malware 1.46 i nic nie wykryły poza ciasteczkami
Norton A GE 2009 - licencja od kumpla, a potem sie zobaczy…
Tylko i wyłącznie Avirę , strasznie długo jest ze mną ten antywirus już.
Aktualnie Avira na stacjonarnym, na lapku CIS.
Ja od kiedy mam w domu neta (przeszło 3 lata) jeszcze nie zawiodłem się na Kaspersky Internet Security.
Teraz planuję wystawić na próbę Microsoft Security Essentials (na komputerach kolegów oczywiście)
a ja jeżdżę na motorze bez kasku i stwierdzam, że doznania i adrenalinka jest znacznie lepsza
Heh