Jakiego antywirusa używacie? Ankietka :) 23.10.2009 r

Mam pytanie. Czy jest jakiś program testujący antywirusy ? Ewentualnie strona, na której takowe testy były robione i pokazują w czym dany antywir jest lepszy, a w czym gorszy.

Sprawdź na tej stronie - http://www.matousec.com

Zmieniłem wybór, bo zmieniłem ESETa na GDATĘ i nie narzekam :slight_smile:

ja zadnego :wink: bo poco jak siedzi na linux :mrgreen:

a na windows wyłączony antivir bo gry tną się :>.

Ja używam Microsoft Security Essentials i jak na razie się sprawdza.

Miałem Nortona, potestowałem ArcaVira i wyoadł nieźle ale bardziej jakoś wole Norka :slight_smile:

Zaznaczyłem, że nie używam żadnego chociaż nie jest to do końca prawda. Mam drugi głos, ale nie wiem, na który się zdecydować, bo ja po prostu co jakiś miesiąc skanuję jednym z nich komputer i wywalam. Do tego inne skanery zainstalowane na chwilę i też lecą sobie z dysku po wszystkim.

Trudno powiedzieć, który jest najlepszy, ponieważ żaden nic nie znajduje. Za to spybot zazwyczaj znajduje jakieś ciasteczka, ale ciężko w sumie powiedzieć żeby było to jakieś większe zagrożenie.

Ja aktualnie używam NOD 32 i polecam wszyskim.

Avast jednak prowadzi… nie komercyjny program :slight_smile:

Poczekaj aż wyjdzie 5 :smiley: To czuje że wielu się może przerzucić na niego. :slight_smile: :vamp:

Avast!

I jak na razie jestem zadowolony,

lekki i wystarczający dla mnie.

G-Data 2010 NotebookSecurity na laptopie, KIS 2010 na blaszaku. :smiley:

no chyba jestem jedyny, któy używa F-Secure’a ;p ale wbrew pozorom jest to jak dla mnie dobry AV. mam wersję IS 2010. podobają mi się tutaj najbardziej 2 funkcje: ochrony przeglądarki i kontroli rodzicielskiej. jak narazie sprawdzają się idealnie :wink: także zachęcam do testowania, bo jak dla mnie to warto :slight_smile:

NOD 32

Od jakiegoś czasu jadę bez antywirusa i stwierdzam że komputer o wiele wiele szybciej chodzi :slight_smile: Skanowałem po miesiącu komputer różnymi skanerami: a-squared Free 4.5.0.27 , ArcaMicroScan 2010.05.28 , Dr.WEB CureIt! 6.00.2.05140 , Malwarebytes Anti-Malware 1.46 i nic nie wykryły poza ciasteczkami :slight_smile:

Norton A GE 2009 - licencja od kumpla, a potem sie zobaczy…

Tylko i wyłącznie Avirę , strasznie długo jest ze mną ten antywirus już.

Aktualnie Avira na stacjonarnym, na lapku CIS.

Ja od kiedy mam w domu neta (przeszło 3 lata) jeszcze nie zawiodłem się na Kaspersky Internet Security.

Teraz planuję wystawić na próbę Microsoft Security Essentials (na komputerach kolegów oczywiście) :stuck_out_tongue:

a ja jeżdżę na motorze bez kasku i stwierdzam, że doznania i adrenalinka jest znacznie lepsza :wink:

Heh :slight_smile: