Chcesz kupić telefon a nawet nie wiesz, że w zestawie nie ma słuchawek. Zainteresuj się samemu.
Wiesz co to, w ogóle, sarkazm? Czy jesteś jednym z tych co żartu się nie doszukają jeżeli nie ma uśmiechniętej mordki na końcu zdania zamiast kropki?
Wyjaśnijcie mi jedno. Po co dorośli faceci wypisują tu jakie posiadają telefony? Co następne, będziemy się wymieniać zeszytami zwierzeń? Ja mam aparat za około 1K - dlaczego? Taki wybrałem. A dlaczego taki? Bo ok. 1000- 1200 to maks. jaki mogę dać za telefon. Koniec historii.
To chęć zebrania informacji na dany temat tu Pixel 9 PRO XL vs 9 PRO i dziękuję za aktywne uczestnictwo i informacje do których nie miałem dostępu: DXO, a przeważyło z wyborem…
Mój czytnik najtańszy ma być ze mną i tylko tyle i aż tyle, bo po selekcji książek mogę sobie spokojnie wgrać i czekają na swoją kolej. Jestem zwolennikiem liter nie audiobooków dlatego podstawowa wersja.
A słuchawki to też coś co czasami za czytaniem druga czynność która urozmaica czas i chcę by było to coś co nie będzie psuć humoru jak Samsung Galaxy Buds FE które trzeszczały na niektórych utworach i się odbijały w uchu co było nieprzyjemne ze względu na odcisk i pozostawiony ślad na uchu…
Tu max 600 bym dał
Myślałem o Koss KSC35WL ale czy to dobry pomysł
…i do tego potrzebna Ci jest wiedza, że z drugiej strony Polski Wicuś ma Realme GT3 Neo? Polecam więc równie pomocne narzędzie
Tutaj jest recenzja:
Cieniutka książka, ktorą można przeczytać w 1 dzień. Dobra dla początkujących wahadlarzy. Dzięki niej dowiedziałam się że wahadełko które miałam, jest dla mnie nieodpowiednie. Dzięki metodzie opisanej w książce kupiłam nowe i zaczynam przygodę na nowo.
Wahadełko fajna rzecz. Nie wiem czy działa, ale można sobie wziąć nakrętkę, powiesić na sznurku i uznać że ma się niezwykłe moce W sumie coś w tym jest, jakieś mikrodrgania, podświadome ruchy reki, tak myślę, … jak się np człowiek skupi na tym żeby wahało się w określonym kierunku to dokładnie tak się dzieje.
Co do usług Google, MicroG, Gbox … za dużo tego. Z czystymi usługami Google są problemy a co dopiero poprzez warstwy kompatybilności nie wspierane przez Google. Można na tym odpalić asystenta Google? Raczej nie. Powiadomienia też potrafią mieć problemy. Google Home, niby działa ale są problemy. Takich niuansów jest cała masa.
Mimo tego, że sprzęt Huawei bardzo mi odpowiadał i normalnie to by był mój wybór nr 1, to przy obecnej sytuacji nie kupuję, chyba że wyprowadzę się do Chin
Co do aparatu, autor filmiku stwierdza że nie przeostrza nie zakłamule kolorów, zdjęcia wyglądają „lustrzankowo” i właśnie te cechy są dla mnie istotne. Coraz trudniej o takie zdjęcia. Filmy lepsze robi iPhone to prawda. Najlepiej miec oba
Ja od połowy 2019r mam Huawei p30pro (ostatni fon z google), prawie 6 lat.
Nadal spełnia oczekiwania pod każdym względem.
Fakt P30 Pro był wyjątkowy. P20 Pro już był przełomowy. Tryb nocny itp, to co potem stało się standardem wśród aparatów. Wogóle jak ktoś jest ciekawy, dlaczego Huawei dostał bana na telefony komórkowe, tutaj jest odpowiedź
Huawei w pięknym stylu wyprzedził Apple i zdawał się dopiero rozpędzać. Po tym fakcie Trump, jako typowy biznesman, niemal natychmiast stwierdził, że trzeba chronić amerykański rynek przed konukrencją i zbanował usługi Google. W sumie się nie dziwię, z punktu widzenia ochrony własnej gospodarki to dobre posunięcie. Szkoda że oberwało się innym krajom.
Ech gdyby nie ten ban na Google dla Huawei, to byloby spoko moim zdaniem. Ten ban tak odpycha.
Ludzie używają i bardzo sobie chwalą Huawei, a ban od Google jest demonizowany. Znakomitą większość „przydatnych” aplikacji z Play Store można pobrać HUAWEI AppGallery
Mam w rodzinie jednego tableta od Huaweia i uważam że bez usług google’a da się żyć.
Google Pay dziala?
Bankowość dziala?
Mapy Google są?
Dysk i chmura Google zadziala?
Google Authenticator xziala?
No uzaleznieni jestssmy od Google w Androidzie. Tyle.
Korzystam z wersji www swojego banku.
Revolut powinien ruszyć.
Petal i mapfactor navigator.
A do czego mogę to wykorzystać?
Nie jesteśmy. Ty jesteś.
Cieszę się, że jest tylu zwolenników Huawei. W ciągu ostatniego pół roku sporo zostało zrobione. Kiedyś trzeba było instalować apki przez AppGallery, a tych apek tam albo nie było albo ciągnęły się z mniej zaufanych stron.
Obecnie po prostu instaluje się Sklep Google. Są też Usługi Google - to microG, alternatywny kod bazujący na inżynierii wstecznej oryginalnych Google Services. Mimo tego, że działają często nadzwyczaj dobrze, to sami twórcy na stronie głównej projektu przyznają, że „most microG components are far from complete”
Więc nie jest to rozwiązanie idealne. Jak wynika z opisu na stronie microG, wielu funkcjonalności po prostu nie ma.
Polecam Pierwsze 4️⃣8️⃣h z microG, czyli co nie działa i dlaczego dobrze mi, że tak jest 😉 - HUAWEI Community wraz z komentarzami. Problematyczne jest też to, że wielu użytkowników pisze że u mnie coś działa a u kogoś innego nie działa, polecam Reddit - Dive into anything
Jak widać obecnie nie działa np „casting” do Chromecast’a a to jest bardzo fajna rzecz. Z Google Home też są problemy. Czasami mapy nie wyświetlają się w aplikacjach.
Pytanie dla posiadaczy Huaweii:
- Czy działa Asystent Google dostępny przez przytrzymanie środkowego przycisku
- Działa OK Google? Bardzo przydatne podczas korzystania podczas jazdy samochodem
- czy działają przyciski w różnych urządzeniach BT, które wywołują asystenta Google, np w słuchawkach?
- Czy jest wpisywanie głosowe, najlepiej za pomocą klawiatury Google, bo rozpoznawanie głosu po polsku mają najlepsze
Pytam, bo nadchodzi ten moment, kiedy zaczynam myśleć o zmianie telefonu. Z Huawei mam bardzo dobre doświadczenia „sprzętowe”, np
- świetny GPS, zawsze łapał nawet w budynkach gdy inne smartfony miały problemy „pod drzewami”
- mikrofon/głośniki bezproblemowe
- Brak błędów w tłumaczeniach interfejsu, czy koszmarków „z translatora”, co często spotykam u chińskiej konkurencji. Widać że zatrudniony jest profesjonalny tłumacz.
- nigdy mi się nic nie wieszało, nie przycinało, nie przegrzewało itp
- żadnych problemów z łapaniem sieci komórkowej, dobry zasięg, bezproblemowy moduł Wi-Fi, świetny Bluetooth.
Nie. Tak samo jak nie działa modlitwa, walka z CO2 i inne szamanistyczne obrzędy. Ale pomaga psychicznie niektórym ludziom, więc w pewn mn sensie działa, takie placebo dla niektórych.
Tablety Huawei wspominam bardzo dobrze. Ale nowe telefony bez usług Google są jednak w Polsce uciążliwe. Brakuje całej masy aplikacji, często potrzebnych do byle pierdół, typu bon za zakupy czy obsługa paczki, drukarki online itp.
Nawet jak się nie ma oficjalnej appki w appgallery to można dograć za pomocą apkpure. Taka wersja appki zazwyczaj działa poprawnie. U kogoś chyba nawet na tablecie instalowałem appkę od lokalnej kablówki (w tejże appce można oglądać tv w swojej ofercie jak się gdzieś na wyjeździe) i działa bezproblemowo.
Jakieś Inposty czy coś innego od paczek jak sprawdzałem też hulało a appka typu bon na zakupy akurat nie jest czymś pierwszej potrzeby.
Mi chyba brakowało dobrego klienta pocztowego ale finalnie i tak coś znalazłem.
@pavlo950 No tak, sprzętowo Huawei - jeśli chodzi o smartfony - to dobra jakość.
Każdy korzysta ze swojego telefonu na swój sposób…
Laptopy Huawei’a ponoć sprzętowo nie takie dobre, np. Huawei Matebook D z łamiącymi się zawiasami.
Pamiętam kiedyś Plusfon’a 603I, wiecie, że to był… Huawei?
Poza tym miałem modem 3G Huawei E620, czy jakoś, wtedy, kiedy była jeszcze Era i Blueconnect.