Internet Explorer 8 Beta 2 XP PL…
http://www.opera.com/products/desktop/next/
uprzedzam… to wersja testowa ;] zawiera błędy… chociaż u mnie chodzi milusio ;] w razie czego… to życze miłego użytkowania ;]
ff 3.x
Ja używam przez pewien czas Firefoksa, potem zmieniam na Operę itd. Do pojawienia się Firefoksa 2 używałem jednak przede wszystkim Opery. Potem przez dłuższy czas Fx 2.0, ale w końcu wkurzyłem się na jego tzw. wycieki pamięci (na chłopski rozum spowalnianie działania komputera) podczas gdy mój przestarzałym komp jest coraz starszy i wolniejszy. Gdy pojawił się Fx 3.0 i zlikwidowano ten błąd, powróciłem do niego.
Teraz mam jednak zamiar znowu zmienić przeglądarkę, bo Firefox jest mało stabilny. Czasem mam wrażenie że wiesza się częściej niż IE, i to chyba prawda. Poza tym lubi gubić ustawienia. Poczekam jednak do stabilnej wersji Google Crome’a, bo w Operze nie podoba mi się np. kolor interface’u (choć właściwie to są skórki więc zawsze można go zmienić).
Najczęściej IE7 , sporadycznie FF3.
IE7 ma wszystko czego takiemu userowi jak ja potrzeba (z dodatkiem IE7pro): sprawdzanie pisowni, obsługa kart, eksport ulubionych na serwer, menedżer pobierania, blokowanie reklam, screen okna przegląarki, pobieranie filmów ze stronek (np. YouTube) i sporo sporo więcej.
I to wszystko w
Operę 9.52. Parę tygodni temu ściągnęłam na próbę i jestem zachwycona. To jest to.
FF 3, Opry nie lubię, nie pasuje mi, IE tym bardziej.
FF 2.0.0.17, IE 7 sporadycznie.
FF 3 (najnowsza wersja), IE8 oraz Safari :]
Firefox 3.0.3
FF.3.0.3
tylko FF. 3.0.3…
sam nie wiem dlaczego…
ja od zeszlego tygodnia korzystam z nowego Internet Explorera i muszę powiedziec, ze daje rade, to co mnie bardzo wkurzalo w siodemce to powolnosc, blokady i ogolnie nazywana mulowatosc, a tutaj tego nie ma. Jak za starych dobrych czasów niebieskie e znowu w przegladarce.
Chyba jak każdy, zaczynałem od IE, gdy ukazała się pierwsza publiczna wersja Firefox’a, przesiadłem się na niego. Spodobał mi się wtedy jego wygląd i przeglądanie stron w kartach. Szybkością wtedy nie różnił się zbytnio od IE, ale poziomem bezpieczeństwa, tak. Od ponad 2 lat korzystam z Opery - równie szybka jak dzisiejszy konkurent Firefox, pięknie wykonany kod co daje stabilność jej działania, a przede wszystkim intuicyjny interfejs w połączeniu z bogatymi możliwościami konfiguracji.
Moją uwagę zwrócił także poziom jej bezpieczeństwa i mniejsza podatność na bugi jak w przypadku Firefox’a czy IE. Fantastyczny system blokowania wszelkich reklam, flash, pop-up oraz szkodliwych skryptów na stronach www. Dla tego wybór padł definitywnie na Opere i nie zanosi się na przesiadkę.
Zawsze najnowszy ff
matc tez tak myslalem na poczatku, ale ten nowy IE 8 robi naprawde dobre wrazenie, wczoraj zaczalem sie tym bawic, sa nowe opcja jak webslice z onetu czy akceleratory dla allegro. Nie ma co wedlug mnie postarali się z tą przegladarka.
Głównie - FF 3.x
Brak X’ów - Lynx
Testowanie stron - Opera, Netscape Navigator, Konqueror, IE x
lisek i koniec. FF rządzi
Teraz używam ie 7. Bardzo lubię firefoxa, k-meleona i maxtona. Uważam że najlepszy jest firefox, na drugim miejscu jest ie- obydwie wyszukiwarki najlepsze są z pluginami zwiększającymi bezpieczeństwo. Bez nich ani rusz, zwłaszcza bez McAfee SiteAdvisora, linkscanner lite monitora i callingId link advisora.