Witam. Tak jak w tytule. Otóż próbuje zainstalować sterowniki do karty sieciowej „tp-link archer tx55e”. Sterowniki pobrałem z strony Intela. Widziałem 1 temat tu na forum o tym ale nie było rozwiązania go. Gdy chcę zainstalować sterownik wyskakuje mi komunikat „. Jeden lub więcej problemów spowodowało niepowodzenie instalacji. Rozwiąż problemy, a następnie ponów próbę instalacji”. Nie wiem co może być źle. Komputer jest nowy. Bez sterownika sieć WiFi rozłącza mi się co 5 minut, gdy na innych urządzeniach i na laptopie wszystko działa jak należy. Do tego zaznaczę że w paczce są dwa sterowniki, pierwszy do WiFi a drugi do Bluetooth. Ten do Bluetooth zainstalował się bez żadnych problemów.
Opisując jakiś problem na forum staraj się podać trochę więcej szczegółów: wersja systemu operacyjnego, zainstalowane aktualizacje, konfiguracja komputera, identyfikator PCI_VEN sprzętu sprawiającego problem, karta nowa ze sklepu czy kupiona od kogoś z drugiej ręki, dlaczego nie użyłeś sterowników, które były razem z kartą sieciową - TP-Link lubi często zmieniać firmware swojego sprzętu i sterowniki muszą być pod niego dokładnie dopasowane - tu podejrzewam może tkwić problem.
O tę zabawkę chodzi?
Jeśli tak to w zakładce Wsparcie w zależnośći od wersji (V1, V2) sa do pobrania sterowniki producenta.
Jak pisałem komputer jest nowy, prosto z sklepu. RTX 4070, i7-14700k, asus z690-plus ddr5, ram ddr5 patriot 2x 16 gb 5600. Nie mam czytnika płyt w komputerze i pobrałem z strony producenta.
Tak to ta karta. Lecz niestety właśnie te sterowniki nie działają.
To nie jest strona Intela.
Mam wersje 1, potrafiłem to sprawdzić.
Miałem nadzieje że ktoś miał taki przypadek i wie o co w tym chodzi.
No to spróbuj wersję 2.
Uwierz mi że pobierałem wersje drugą też pare razy i nie działa.
Podaj identyfikator sprzętu (we właściwościach) PCI_VEN.
Już się zastanawiam nad postawieniem systemu od nowa.
Zajrzyj do logu z C:\Users\Nazwa_użytkownika\AppData\Local\Temp\Intel®_Software_Installer_…log.
Sprawdź czy nie ma w nim wpisów typu Error 0x80070001.
Zajrzyj tu
Zajrzyj również tu