Raczej po to by coś udowodnić - co się nie udało. Ponadto temat zamknąłem dawno temu, bo już się wszystko wyjaśniło i bez sensu było dalej to drążyć. Różnica jest większa?? Czyli co - rozmyło się wg. ciebie tylko jedno zdjęcie i akurat to które pasuje do twojego wytłumaczenia a drugie już nie? Tu chodzi tylko porównanie a nie oddanie 1:1 tego co widać na żywo. Wybierając uczciwie najostrzejsze fragmenty tych obu zdjęć różnice są malutkie. No ale dla internetowego „fachowca”/pozera to już będzie kosmos. Takich pozerów czego to oni nie widzą albo nie słyszą jest pełno w sieci i na nich nie ma co opierać swoich obserwacji odnośnie osobistych preferencji ludzi.
Chyba większość to ma. Mylisz kompletnie wartości klatek. Ta interpolacja polega na wstawianiu klatek do filmu który ma 25kl/s i mamy wtedy finalnie 50kl/s. Do tego ta opcja jest stworzona. Klatek sztucznie dodanych i słabo to niestety wygląda w porównaniu do sportu gdzie bez interpolacji jest zapis ruchu w 50kl/s.
Natomiast mowa była o rozróżnieniu czy jakaś gra (bo filmów nie ma 120fps) ma 60fps czy np. 120fps. Po prostu powyżej 60fps to już jest placebo a nie rozróżnianie.
No pewnie, popisuj się dalej „entuzjasto”
I to miałem na myśli pisząc iż nie da się tego pokazać rzetelnie ale przy zbliżeniu już to widać. Natomiast jeśli by tam były rzeczywiście jakieś czarne rozmazania (smugi) o jakich tu była mowa, to by było widać i z 2m.
Na marginesie to jeśli dość dobre dzisiejsze aparaty nie potrafią uchwycić tego jakże dużego wg. niektórych problemu z obrazem, to rodzi się pytanie czy ten problem jest rzeczywiście taki duży, czy tylko ego tych co tak uważają.
Czyli nie w temacie i nie ma tutaj danych o ślepych próbach z tym związanych, na jakiej grupie ludzi to badano itd.
Mnie poprawia ten komfort - inaczej pracy przy kompie sobie nie wyobrażam. A moje zdrowie nie powinno ciebie obchodzić. Dbam o nie tak jak uważam za stosowne i tobie nic do tego. Zresztą nie tylko ja korzystam z TV podobnej wielkości jako monitora - wiele osób tak robi. Choć zapewne jestem w mniejszości (dobrze to czy źle, to już kwestia subiektywna). Przypomnę też, że w temacie nie było pytania czy warto stosować Nie natywną rozdzielczość. Nigdy bym takiego pytania nie zadał a rozwinęła się o tym dyskusja. Szkoda, że nie ma możliwości samodzielnego natychmiastowego zamknięcia tematu, to tak na marginesie.