Na stronie głównej DP, dostałem wiadomość od Redakcji;
Reklamy zostają na stałe wyłączone, czy na jakiś czas?
Na stronie głównej DP, dostałem wiadomość od Redakcji;
Masz warunki, które musisz spełniać. Jeżeli nie spełniasz warunków, masz reklamy.
“Magiczne” zużycie procesora podczas wizyty na DP bez µBlock Origin (zużycie rzędu ~25% działającego na pełnym turbo z ~95% w stanie C0) też znikło. Na stacjonarce tego nie było widać (ani nie słychać), ale odbijało się to na płynności strony (oraz czasu działania na 1 ładowaniu) na laptopach z niskonapięciowymi procesorami oraz na telefonach. Obecnie to wygląda tak:
Dobre zarty, to kpina ze redakcja zastrasza włączeniem reklam za nie aktywność na portalu, panowie nisko upadliście , po odejściu @Krogulec z teamu portal sypie się technicznie i moralnie, a nowa ekipa kombinuje na różne sposoby , ja od pewnego czasu tylko zaglądam tu poczytać tylko takie tematy jak ten , nowe publikacje tylko zerkam po nagłówki, bo czytam publikacje konkurencji na rynku rodzinnym lub zagranicznym ,znam większość zespołu redakcyjnego i wiem ze dużo więcej potrafią napisać niż teraz piszą .
Kto ciebie straszy? I czym? Chyba odleciałeś po lekach.
Super! A były tu jakieś reklamy? Mój Firefox się zepsuł
@anon4430888 czy Ciebie nie pogryzły komary w okolice głowy ?
Administracja wyłącza reklamy z własnej inicjatywy w zamian za malutką aktywność… to chyba dobrze, że nagradza się aktywnych ?
Napisz coś sam, pokaż klasę, bądź na głównej
@wastedump serio tak straszne były/są te reklamy, że je blokujesz ?
Niektórzy przesadzają i marudzą gorzej niż ja.
@anon44333355 jeśli spełnisz warunki opisane w informacji to nie masz reklam przez miesiąc. Sprawdzanie czy aktywność jest wystarczająca na zablokowanie reklam odbywa się po każdym logowaniu.
Czyli po miesiącu, muszę raz jeszcze warunek spełnić i reklam pozbywam się, na kolejny miesiąc.
Reklam nigdy nie blokowałem na DP. Czasami nie rozumiem narzekania na reklamy, a tym bardziej, że reklamy są wyświetlane tak, że nie przeszkadzają w czytaniu tekstu i całej reszcie.
Tak było, ale ostatnio reklamy robiły troche syfu gdzie na powitanie w dziale “publikacje” witały nas cztery banery, a od dzisiaj czy tam wczoraj tło od x-kom. Cierpiał na tym cały layout strony gdzie same banery nie dość, że mocno rzucały się w oczy, to jeszcze przerywały teksty w artykułach.
@anon4430888
Redakcja wyłącza reklamy w podzięce ca dużą aktywność i wkład w życie portalu, a Ty wietrzysz spisek. Ochłoń trochę, bo zmiana jest jak najbardziej na plus.
I tak jest gorzej niż było ,niby lepsi redaktorzy są a teksty rok na rok gorze są , pamiętam rok 2009 kiedy zajestrowałem tu i wtedy redaktorzy byli zóltobami , ale teksty czytało innaczej ,teraz teksty pochowane, krótkie i krzykliwe jak na wp przypada , od strony technicznej forum i frontpage niby naspikowane cudenkami c o skutkuje złą obługą tego , sztywny wystrój strony .
ROTFL
Reklam nie ma, kiedy spełniasz kryteria. Kiedy ich nie spełniasz, są.
Ty wiesz, gdzie trzeba wstawić przecinek a gdzie kropkę? Ciężko się czyta Twoje wypociny…
Warunki są śmiesznie proste, bo klepnąć 2 komentarze to żaden wyczyn.
Minus jest inny, żeby reklam nie było, a procesor z układem chłodzenie nie szalał to trzeba być stale zalogowanym. Zawsze jesteście zalogowani? Bo ja nie, loguję się jak mam zamiar coś napisać/sprawdzić. Do zwykłego przejrzenia strony nie loguję się, więc u mnie DP jest zawsze poblokowane.
Ja jestem, cały czas zalogowany.
czyli co miesiąc musze spelniac te kryteria ? czy wystarczy ze tylko jeden raz teraz dodam 2 komentarze gdzies i już na zawsze nie będę miał reklam ?
“…przynajmniej jeden z poniższych warunków.” Wystarczy że dodasz 2 komentarze. To wystarczy. Co miesiąc musisz spełniać jeden z warunków, aby reklamy zostały wyłączone.
Tak, warunki nie są szczególnie wyśrubowane
Zmieńcie kolor czcionki w dymku bo nic nie widać #drobnymdruczkiem
EDIT
Jaka jest różnica zgody pomiędzy > ZAMKNIJ <
a > OK <
??