Czy jak mam Insidera Preview to też mi się pokaże ta nowa aktualizacja żebym mogła wyjść już z wersji testowych ?
Najpierw trzeba się wypisać, bo może ci pobrać wersje 20H2.
Wypisać to jedno. Jest opcja zrezygnuj z otrzymywania kompilacji insider. Zaznaczyć ją i uruchomić ponownie sprzęt. Ja po restarcie będzie nadal aktywne ustawienia insider + ta opcja, to wziąć klikając na konto co jest dodane w insider i użyć opcji odłącz konto (czy jak jest nazwana). Uruchomić dla pewności sprzęt jeszcze raz i czekać czy zostanie w wersjach produkcyjnych. Jak będzie jakiś problem dalej o insider, to reset ustawień fabrycznych.
Mam zaznaczone, że nie chcę więcej uczestniczyć w programie testowym ale nadal mam podłączone konto microsoft. To mam je odłączyć ?
Odłącz dla pewności i zrestartuj sprzęt. I sprawdzaj co jakiś czas Windows Update. Może dostaniesz trochę później, jeżeli nie masz jeszcze majowej aktualizacji. Coś poprawiają i została wstrzymana na konkretnych sprzętach do aktualizacji.
U mnie do tej pory brak aktualizacji w WU. A laptop dość nowy bo nie ma nawet jeszcze roku (rok minie w sierpniu). Z tego co wyczytałem na stronach MS w sekcji “znane błędy” to u mnie aktualizacja nie pojawia się ze względu na sterowniki Relateka. Po aktualizacji może nie być u mnie dźwięku i przez BT będzie można podłączyć wyłącznie jedno urządzenie a reszta nie będzie działała. Dostałem info od MS, że rozwiązanie tego problemu może zająć 4-5 tygodni zanim u mnie aktualizacja pojawi się w WU.
A na wiekowy sprzęt widoczna w dniu premiery, jakbym poczekał to może i by mocniej ją ukryli…
Moje BT jest wbudowane w kartę Wi-Fi EDIMAX.
Paradoksalnie wiekowy sprzęt może być bardziej kompatybilny niż ten nowy. Od miesięcy (lat?) nieaktualizowane sterowniki na starym sprzęcie są sprawdzone pod każdym względem i bez bugów niż te nowe które wyszły parę tygodni temu i błędy z nimi związane dopiero z nich wychodzą.
Nie. Po prostu mam te sterowniki od karty dźwiękowej i BT które na niektórych konfigach powodują błędy po aktualizacji. Gdyby nie to to pewnie już dawno by się u mnie aktualizacja w WU pojawiła.
Na czysto nie chce stawiać mi się systemu. Mam to w planach dopiero w razie czego jakby się system wyspał właśnie po którejś aktualizacji. Najpierw jednak poczekam i spróbuję zaktualizować system przez WU.
Tu coś znalazłem.
Dziś właśnie przed chwilą pojawiła się u mnie w WU nowa wersja W10. Czy to oznacza, że MS (lub jego wspaniały algorytm) uznał, że mój komputer jest już gotowy na to cudo i bezpiecznie mogę aktualizować?
Albo naprawili 10 bugów, ale ISO pewnie nowe w listopadzie .
Z listy błędów na oficjalnej stronie stronie widzę dwa bugi o statusie “złagodzone” ale nie naprawione. Ten dotyczący sterowników Relatek wciąż aktualny i myślałem, ze to przez to blokuje mi aktualizację i nie jest dostępna dla mnie. Dlatego się zdziwiłem, że dziś się ona u mnie pojawia mimo, że używam problematycznych sterowników od Relateka.
Szczerze to już lepiej pobrać Win10 2004 przez apkę Media Creation Tool 2004 bo w moim przypadku skończyło się formatem.
Tak potwierdzam u mnie tylko taka mała bo miałem zrobiona wcześniej
Być może za szybko zainstalowałeś zanim MS zdążył wycofać aktualizację. U mnie ona pojawiła się dopiero dziś. Czyli już trochę minęło od daty premiery. Podejrzewam, że skoro została odblokowana dziś na moim komputerze to algorytm uznał, że nie powinien mój laptop mieć z nią żadnych problemów. Dziś nie mam już czasu ale jutro albo po jutrze ją zainstaluję i napiszę czy poszło wszystko bezproblemowo.
Możliwe .
Pobrałem przez Media Creation Tool 2004 iso Windows 10 2004 i od 2 dni zero problemów .
Niby jest a jej nie ma bo na laptopie mam 1909 i tylko zmieniono kompilację,nie wiem jak u innych kolegów.Na stacjonarnym mam zainstalowaną nową wersję za pomocą MCT ale działa i tu i tu.
Najwyraźniej poprawiono to, co było do poprawienia, bo u mnie też przed chwilą również ruszył Windows Update i jest OK. Wersja 2004. Zainstalował się pieronem i bezproblemowo.
Ja się cieszyłem,że wszystko działa a guzik.Miałem zainstalowany system 2004 i po aktualizacji stracił kontakt z Edge więc wróciłem do 1909 zrobiłem aktualizacje ale nie ma 2004 tylko 1909 Nie wiem jak u innych czy ja coś nawywijałem.