Witam mam problem z K55oi kolega mowil ze spadl mu na ziemie dal mi go za darmo i nie wiem co zrobic wlaczam i biale tlo czytalem na internecie wszyscy pisali ze tasiemka sie jakas odkleila ale wszystko w srodku jest ok ;\ nie wiem co jest prosze o pomoc
Może softa wgrać od nowa ??
a jak sie to robi nigdy nie wgrywalem
spróbuj włączyć coś “po omacku” np. jakieś dźwięki lub spróbuj zadzwonić żeby się dowiedzieć czy to tylko wyświetlacz czy coś innego, nie stawiał bym na soft ale wszystko jest możliwe
ale gdy wlacze i podawi się ekran biały i chcę wyłączyc przyciskiem to się nie da poprostu jakby się sciął a kabla nie mam do niego tak samego m i dał z ładowarką bo się przeprowadził i mu się pogubiło.
Tutaj masz instrukcję jak wgrać softa na k550i nie patrz na to ze to jest do zmiany na tego od w610i , bez kabla nic nie zdziałasz
no kabel zakupie ale jestes pewien ze to to na pewno?
tylko musisz kupić oryginalny kabel sony ericssona a nie jakąś podróbkę bo inaczej nie wgrasz softu, musi to być DCU-60 lub 65 ze wskazaniem na 60, nie gwarantuję, że pomoże wgranie softu ale nie zaszkodzi jak to zrobisz
Ja tym sposobem co podałem 2 posty wyżej naprawiłem już nie jednego K550i . I do swojego wgrałem softa od W610i ( kabel DCU-60 ) według mnie lepszy działa normalnie do tej pory a wgrywałem go w kwietniu . Przeczytaj instrukcje 2 razy żebyś czegoś nie zepsuł
ok wrzuce kase na konto i kupie bo w sklepie z komórkami gosciu powiedział 80 zł za wgranie softa za zmiane wyświetlacza 160 zł a za kabelek 50 zł… a na allegro chyba 10 zł ten Dcu 60 rozumiem ze musi zarobic ale bez przesady ;]
Hahah, nie czytaj tych bzdur, co tu wypisują. Soft nie ma nic do upadku.
Jeśli mimo białego ekranu telefon wibruje po włączeniu - podmień lcd. Jeśli nie pomoże - uszkodzony jest układ pamięci NAND.
tyle.
Takie pytanie:Jak wrzuce do swojego k550i softa od w610i to trace gwarancje?
mam jeszcze prawie 2 lata.(gwarancji)
tak tracisz, chyba że przed oddaniem go do serwisu wgrasz identyczny soft jak miałeś i CDA sieci z której pochodził telefon to może się nie skapną, że coś kombinowałeś ale jeśli jest dociekły serwisant to sprawdzi logi
dgs co to jest układ NAND? wibruje przy włączeniu…
Nie stracisz żadnej gwarancji.
Nand to układ pamięci w telefonie. K550 który jest “biały” lub, którego nie da się customizować - ma takie właśnie objawy bardzo często - uszkodzony układ nand
Spróbuj zaktualizować soft SEUSem (Sony ericsson update service) a potem wgrać nowy sterownik wyświetlacza (można spróbować)
co ty człowieku gadasz? to jest ingerencja w oprogramowanie i jak coś popsujesz to ci tego na gwarancji nie uznają bo to z twojej winy
Każda integracja w oprogramowanie telefonu = utrata gwarancji . Sony ericsson update service - wrzuci tobie CID 53 a na tym już za dużo nie zdziałasz
nie mam gwarancji tylko ładowarke i telefon wiec mnie to nie interesuje chce poprstu zeby działał
prawdopodobnie poszła taśma lcd koszt ok 15 zł