[karta dżwiękowa+graficzna] problem

Witajcie! Mam kartę dzwiękową zintegrowaną z płytą ASUS P5PL2. Nie wiem w czym tkwi problem, wziąłem płytkę ze sterownikami i próbowałem je przeinstalowac ale wyskakuje mi błąd

Pliki sterownika audio nie obslugują tego urządzenia audio. 

Uwaga! Jeżeli odinstalowano oprogramowanie audio bez ponownego uruchomienia komputera, nalezy go teraz uruchomic ponownie, a następnie uruchomić ten program instalacyjny.

oczywiście zastosowałem sie do komunikatu i zrobiłem tak jak mi nakazał, niestety bez rezultatów. Włączam winampa a tam equalizer chodzi jakby muzyka grała tylko jej kurcze nie słychać. Problem pojawił się gdy podłączyłem słuchawki i w tym samym czasie PC samoczynnie się zrestartował. Od tej pory nie dziąła mi dźwięk :frowning: Poradźcie co mam robić , proszę…

mało tego teraz mi wyskakuje błąd przy odtworzeniu pliku mp3

Bad DirectSound driver. Please install proper drivers or select another device in configuration. Error code : 88780078

teraz już nawet nie udaje że muzyka gra :frowning:

Użyj tego programu.

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=29&id=471 i s

Valuable1 , zainstaluj program EVEREST.

Otwórz program, ikona Komputer, ikona Podsumowanie i spisz informację z pozycji:

Multimedia (karta dźwiękowa)

Na stronie producenta są dwa rodzaje sterowników do karty dźwiękowej Twojej płyty głównej, dlatego napisz tutaj odczyt z programu Everest.

Możliwe, że próbujesz zainstalować nieodpowiednie sterowniki, stąd ten komunikat.

OK, karta dźwiękowa jest w porządku, zdięki jacu.

:confused: Ale teraz mam podobny problem z zainstalowaniem sterów do karty graficznej…wyskakuje mi dobrze znany błąd:

Biblioteka systemowa DLL user32.dll została zrelokowana w pamieci. Aplikacja nie będzie działać prawidłowo. Powodem relokacji było to że biblioteka DLL C:WINDOWS\sstem32\SHELL32.dll zajmowała zakres adresów zarezerwowany dla systemowej biblioteki DLL. Należy skontaktować się z dostawcą w sprawie nowej biblioteki DLL.

co robić?

Musiałeś zainstalować ostatnio jakąś nakładkę. Usuń ją i napisz jaki efekt.

Nie instalowałem ostatnio żadnej nakładki, ma to w ogóle jakieś znaczenie?

Valuable1

Poczytaj - Konkretne tematy… ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post.

Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie.

W tym celu proszę użyć przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.

viewtopic.php?t=164622