Karta graficzna, zepsucie jej na amen

No właśnie trochę nietypowy post jak na forum na którym pomaga się naprawić system/komputer.

Więc chcę zepsuć kartę w taki sposób żeby podlegała gwarancji, chce się jej pozbyć ponieważ ciągle się zawiesza i nie da się na niej grać. Co zrobić żeby niewruciła do mnie z notką że przyczyna tkwi w moim sprzęcie :slight_smile:

Kliknijcie na banerek u dołu postu.

Hehe a nie lepiej ją sprzedać na allegro za rozsądną cene, dołożyc potem troche kasy i kupić coś nowego. Jaka to jest karta ??

ja mogę ci pomóc :slight_smile:

Jak jesteś pewny że to karta powoduje zwiechy to już masz powód.

Można ją zagotować, np zatrzymać wentyl, naelektryzować coś z ebonitu, lub rurę od odkurzacza i dotknąć to karty.

są prostsze metody :slight_smile:

A nie lepiej pujśc do sklepu i powiedziec ze karta jest wadliwa, może przyjmą na gwarancję

przyjmą ale powiedzieli że może wrucić a karta to XFX Geforce 6600 AGP i dałem za nią 400zł więc opłaca mi się… jest w ogóle serwis XFX w polsce ??

jedna z prostych metod, nadpisać bios karty - biosem z innej,

druga metoda - podczas flaszowania karty zresetować kompa.

potrzebne programy :

nvflash (do flaszowania)

nibitor (do modyfikowania biosu dla kart nvidia)

Jak zmodujesz biosa to nie uznają gwar, chyba że nie będą sprawdzać, ale w to wątpię.

nikt nie będzie nic modował :-), karta jest uziemiona :slight_smile: nie pisałbym tak gdybym nie robił tego co pół roku… :stuck_out_tongue: (sic!) jest to nie do udowodnienia.

a nie prościej ołówkiem zrobić niewłaściwego “Vmoda” :lol: ? później tylko zetrzeć ołówek i nikt nie rozpozna :stuck_out_tongue:

myślałem o biosie zrobiłem cuś takiego z nagrywarką CD

a próbowałeś ?? odpalić kompa na niewłaściwym modzie ?? to spróbuj i napisz jak karta wygląda po takich modyfikacjach (czy nie ma żadnych nadpaleń itp)

nadpaleń nie ma ostatnio koledze spalałem kartę bo też mu się coś w niej nie podobało (ogólnie to im się coś psuje średnio co 2 miechy :lol: ) gwarancję uznali ;] a chciał tak zrobić zapewne bo gwarancja się kończyła i chciał mieć świeższy sprzęt :smiley:

gorzej jak coś nie pójdzie po myśli palącego i powstanie dziura na płytce drukowanej :stuck_out_tongue: hehehe :slight_smile:

raczej nie ma możliwości, to nie napięcie 100V tylko duuuuuużo niższe a wystarczy lekki przeskok tego napięcia ;]

to był taki niewinny żart :slight_smile:

jak się boi robić tak to niech zrobi tak jak radził Tobi ;] duo prostsze chyba będzie :mrgreen:

A wydawało mi się zę na tym forum nie wolno takich spraw poruszać :stuck_out_tongue: to że ci się komp wiesza to niekoniecznie wina karty… raczej jak już to zasilacz nie wyciąga… często sie tak zdarza po zmianie karty…

piszcie dalej o możliwościach a ja idę na egzamin wewnętrzny na prawko komputerek dziś, życzcie mi szczęścia :slight_smile:

Złączono Posta : 19.07.2007 (Czw) 13:31

zasilacz nowy kupiony wraz z kartą więc ?? narazie (to jest wina karty a poazatym mam jej dość)