[karty graficzne] GTX 950 czy RX460 co wybrać?

Wydajność.
W tym passmarku masz dane uśrednione, nie zawsze tez w 100% dobre, ale na szybko można korzystać.

Ogólnie wersje Gaming, Super, OC i inne ładnie nazwane mają wyższy zegar, a wyższy zegar = więcej Wat.

… i jeszcze jedno:

One były w dwóch wersjach. Jedna działała do 75, druga do 85 W. :wink: Poznasz po dodatkowym gnieździe zasilania. :wink:

No ten jest Gaming 8-pin więc może nawet więcej ciągnąć niż 150W.
Jakie to są miesięcznie różnice na tym prądzie między 1050 ti a RX 570?? Bardziej 5 zł czy 50 zł, bo nie mam pojęcia. Sugeruję się tymi vlogerami.

Kurde nie ma DVI to jeszcze bym się musiał w przejściówki bawić. Niby prosto, ale też mogą być komplikacje. 3 DP walą, a tego w niczym jeszcze nie widziałem. Wszędzie hdmi.

Te 1050 ti 4gb za 290 i 300 zł już sprzedane oba, ale dziennie się coś pojawia nowego, a te za ponad 400 i 500 wiszą :slight_smile: bezsensowne ceny, to już wolę tę nową.

Nawet nie mam żadnej gry żeby taką kartę przetestować.

Raczej nie, wiećej to bys miał w 580 lub, tfu, 590 jeszcze. Ta ostatnia to koszmarek.

Bardziej 50 zł rocznie, zakładając, że nie grasz 24/7/365. :wink:

Poczekaj, na Epicu pewnie coś wrzucą gratis, na steamie lub uplayu. Średnio raz na miesiąc trafia się cos nowszego w 3D. Masz na forum watek gryz a darmo, to zagladaj. :slight_smile:

50-60 zł więcje wyjdzie z przesyłką od RX570 - Gainward GTX 1650 https://www.krsystem.pl/gainward_geforce_gtx_1650_pegasus_4gb_gddr5_dvid_hdmi-item-60558.html
11% mniejsza wydajność. W niektórych grach porównywalna, ale TDP 75W zamiast tych 150W.

Nie trzeba przejściówki, ale ma tylko dvi i hdmi

Warto czy lepiej ten RX Gigabyta i go sobie tam czymś ograniczyć, a w razie czego odblokować?

1650 jest zauważalnie bardziej kulturalne, acz słabsza (porównywalna, czy lepsza jest tylko 1650Super).
Czy kultura, czy wydajność, to Twój wybór. Twoje oczekiwania spełnią pewnie obie. :wink:

Podobno na 1650 super się zdarzają promocje za 650 zł, ale nic nie znalazłem.

Nie czaję totalnie 1050 ti, czemu te karty są droższe od lepszych i wydajniejszych. Już abstrahując, że nawet już bym nie chciał tego 1050 ti. To chyba najbardziej nieopłacalna karta graficzna w stosunku ceny do wydajności.

Bo taka mentalność handlarzy-januszy, którzy nie zejdą z ceną (bo nie) i liczą na frajera. 1050Ti chodzą też w niższych cenach, ale momentalnie znikają z rynku - zostają tylko te “przecenione” (i bynajmniej nie chodzi mi o obniżkę).

Swoją 1050Ti kupiłem w grudniu ubiegłego roku. Dałem za nią równe cztery stówki. Uznałem, że to maksymalna cena za tą kartę. Teraz nie dałbym więcej niż 350. Jeśli ktoś chce więcej, to niech chce :wink: