Kaspersky a Ukraina i czym ewentualnie go zastąpić

A twoje „Wolne” media, to przekupywane TVN, TVP, Polsat, WP, Onet, Interia, radia i inne zagraniczne popularne strony (;

Można na to wszystko popatrzeć z jeszcze innego punktu widzenia. Ludzie żyjący w Rosji nie są już dłużej kuszeni niezdrowymi (i to jest fakt, jak wynika z wielu badań) napojami takimi jak Coca Cola i Pepsi Cola. :] gdyż wycofały się one z Rosji.

Nie kuszą ich też inne wynalazki znienawidzonego kapitalizmu i to akurat mieszkańcom tego kraju nie w każdym przypadku może się podobać :]

Panie młody jakiśtam
Przeczytaj, że Neon24 - portal szurów dla szurów…
„Na Neonie24 goście, którzy tu przysrywają, to doskonałe lustro, w którym może się przejrzeć wielu tutejszych stałych blogerów i komentatorów. Większość pisze po chamsku, używa podobnych głupkowatych sformułowań, nie zna języka polskiego, nagminnie popełnia błędy interpunkcyjne, ortograficzne i gramatyczne. Operują luźnym strumieniem świadomości, czyli bełkotem obrazującym jaką mają sieczkę w głowie. Oni sobie nawzajem prymitywnie przysrywają, nie umieją sensownie argumentować, używają głównie ataków ad personam. Ci goście to nie jest jakiś najazd nowych trolli, ale to ujawnienie poziomu stałych czytelników tego portalu. Tutejsze szury takich przyciągają i tak ich wychowują - na swój obraz i podobieństwo. Wywalenie ich, czyli zasłonięcie lustra, nic nie da”

Opinia o portalu Neon24, który wg niejakiego jakiegoś miłośnika putina:
„Otóż oświadczam, że - wobec agresji W. Putina na Rosję - podjąłem decyzję o zaprzestaniu publikacji swoich postów na portalu NEon24.pl, który swoimi promowanymi na forum publikacjami jawnie broni i wspiera tego szaleńca i jest miejscem propagowania putinowskiego postrzegania świata. Ten jest ostatni.
Moja decyzja jest związana tylko i wyłącznie z proputinowskim obszarem funkcjonowania portalu i nie jest związana z innymi tematami poruszanymi na tym forum.”
Zródło: NEon24.pl - moja decyzja wobec agresji W. Putina na Ukrainę. - blog krzysztofjaw

Możesz sobie zobaczyć co nadaje Chińska telewizja. Natomiast łatwo zweryfikować część informacji, jeśli ma się kontakt z ludźmi którzy zostali zmuszeni do opuszczenia domów. I tutaj niema wątpliwości kto jest agresorem. Można mieć wątpliwości, co do postepowania władz Ukrainy, co do prowadzenia gospodarki, korupcji, stosowania przemocy wobec innych nacji itd. za uszami mają nie jedno. Ale powtarzam, to nie Ukraina stoi pod Moskwą, tylko wojska Rosyjskie na Ukrainie. Możliwości było naprawdę dużo, skoro byli gnębieni obywatele w prowincjach, to trzeba było odbić prowincje, a nie cały kraj. Zresztą pewnie takie były plany na początku, tylko potem coś Putinowi od… i zmieniły się plany. Co zresztą widać po chaosie.

1 polubienie

Nie wiem co to znaczy

Zajrzyj do encyklopedii.

A wy powielacie medialną propagandę.

Nie jestem towarzyszem, ani świadomością zbiorową.

A twoje „Wolne” media, to przekupywane

Ani nie ma czegoś takiego jak „wolne media” - wszystkie są zależne od jakichś podmiotów - ani nie są moje bo nie jestem właścicielem żadnego z nich.

Moja wina, że fakty są ukrywane, a media takie jak Onet, czy Tvn, Tvp są przekupywane?

Fakty:

• Rosja rozpoczęła pełnoskalową wojnę, inwazję na teoretycznie niepodległy kraj.
  • Zarówno Rosja carska, ZSRR jak i FR fałszowała i wciąż fałszuje historię.
  • W Rosji nie ma absolutnie żadnej wolności słowa.
  • Dwa lata temu odkryto na Morzu Czarnym ogromne złoża gazu.
  • Rząd na Ukrainie był i jest nacjonalistyczny, mocno zabarwiony Banderą.

Opinie:

• CIA zrobiło Majdan aby odczepić Ukrainę od rosyjskiej strefy wpływu.
  • W odpowiedzi, Rosja rozpoczęła wojnę proxy w 2014 w Doniecku, Ługańsku i na Krymie.
  • Prewencyjnie również włączyła Białoruś do FR.

Połącz kropki i skończ pieprzyć głupoty.

Wystarczy pójść na dworzec np. we Wrocławiu i porozmawiać z kobietami, które uciekły z piekła wojny. To są wiarygodne informacje i wstrząsające historie…

Chyba nie piszesz poważnie. To tylko przesunęłoby linię frontu o kilkadziesiąt kilometrów, może trochę więcej.
Odbite prowincje byłyby nadal ostrzeliwane, a ludność rosyjskojęzyczna na pozostałym obszarze zostałaby poddana ciężkim represjom. Jednocześnie sankcje zachodnie bynajmniej nie byłyby mniejsze a prawdopodobieństwo zainstalowania na pozostałym obszarze zachodnich wojsk o wiele większe.

Przy zbliżonych kosztach właściwie niczego by nie osiągnięto.

Ale mieszkańcy Donbasu także opowiadają wstrząsające historie…

To nie angażowało by tak wielkich sił, nie spowodowało posłania zielonych poborowych i dziadostwa na front.
Przy odpowiedniej kampanii można było to tak rozegrać, że wsparcie zachodu było by mniejsze a sankcje nie takie pewne.

Nawet mam podejrzenia, że wcześniejsze „pertraktacje” zakładały takie postępowanie, tylko coś się zmieniło.
Wyraźnie widać, że operacja została zmodyfikowana i część jest prowadzona sprawnie, a część po łebkach na hura.

Wręcz przeciwnie, obrona byłaby bardziej skuteczna, bo skoncentrowana a do tego do strefy frontowej płynęłyby posiłki i zaopatrzenie z głębi Ukrainy, więc konieczne byłoby zastosowanie większych sił. W przeciwnym razie działania przedłużałyby się, a straty osobowe byłyby znacząco większe.
Przecież zostawienie w spokoju magazynów broni i amunicji to przepis na duże straty i długotrwałą wojnę.

A lotnictwo? Jak sobie wyobrażasz wyłączenie lotnictwa przeciwnika bez zaatakowania jego lotnisk i infrastruktury?

Błędne jest również przekonanie, że wsparcie zachodu byłoby mniejsze. Amerykanie celowo pchali obie strony do tego konfliktu od dawna, a różnorodne sankcje wprowadzano na długo przed inwazją. Ta wojna o ile nie przerodzi się w konflikt światowy to dobry interes dla USA.

Ale jakoś nie jest i postępy w tamtej części idą szybko, czego nie można powiedzieć o chaosie jaki powstał w innych częściach.

To akurat nie stanowi problemu. Na niebie dominowali i po zajęciu terenów które ich interesowały wystarczyło utrzymać pozycje i panowanie na niebie tylko na tej części kraju. Ukraińska obrona przeciwlotnicza była bardzo dobra, więc wchodzenie w głąb kraju odbiło się sporymi stratami. Nadal jest zasilana głównie środkami defensywnymi.

No pewnie, Amerykanie kazali Putinowi wleźć z armią na Ukrainę, bo od tego mniej ludzi zginie. Nie miał wyboru, wstrętni amerykanie po prostu zmusili go do tego.

Nie wiem co gorsze. To co wyżej napisałeś czy to, że wierzysz w skuteczność szczepionki na covid. :man_shrugging: Myślę jednak, że to o Amerykanach jest zdecydowanie dużo głupsze.

To może przestań tak kreskówkowo patrzeć na świat. Historia nie zaczęła się 24 lutego.

Były premier Ukrainy, obalony wraz z Janukowyczem, już dawno wyjawił, że pani Victoria Nuland osobiście naciskała go aby przyjął konfrontacyjny kurs wobec Rosji. Ekipa Janukowycza uważała, że zerwanie związków gospodarczych z Rosją przyniesie więcej szkody niż pożytku, więc została obalona. Dalszy bieg wydarzeń pokazał, że Azarow miał rację.

Amerykanie zrobili na tym dobry interes. Ty uważasz, że przypadkowo, Twoja wola.

Faktycznie, dobry interes. Bezzwrotne dofinansowanie jakiegoś kraju w Europie. Do tego należy doliczyć koszt dostarczonego sprzętu militarnego a na tym na pewno się skończy. No interes jak ta lala. Nie chciałbym robić z tobą interesów jeżeli uważasz że dla USA to dobry deal.

Wcześniej prezydent USA Joe Biden zdecydował się przyznać Ukrainie 600 mln dol., z czego 350 mln przeznaczonych zostanie na pomoc wojskową. Biały Dom zwrócił się także do Kongresu o 6,4 mld dol. na odpowiedź na rosyjską inwazję Ukrainy.

Poza tym USA jako jedyny kraj informowało w 2021 roku że ma plany rosyjskiej inwazji na Ukrainę. To nikt im nie wierzył i wszyscy liczyli, ze to pozorowane ruchy Putina by wywrzeć nacisk na zachodzie o szybszą koncesję dla Nord Stream 2. I wszyscy oprócz USA się pomylili.

Podobny temat o tym poruszyłem, ale też zapomniałem napisać, że też sam używam płatnego antywirusa Kaspersky. W styczniu tego roku przedłużyłem i nie zamierzam rezygnować, tylko dlatego, że pochodzi z Rosji a krajem rządzi chory człowiek. Mimo, że o Kasperskim pisano, że jest to oprogramowanie, które kradnie i szpieguje ludzi, to co można powiedzieć o Google, Facebook? Na pewno padnie odpowiedź, że nie pochodzi z Rosji i nie rządzi chory człowiek. Niech każdy używa oprogramowania jakiego chce. To, że nie powinno używać się wszelkiego antywirusa, bo Windows 10 jest na tyle bezpieczny również mnie nie przekonuje. A jak ktoś mi napiszę, że nie umiem korzystać z neta, bo mam antywirusa, będzie trollem. Każdy decyduje o tym, co ma być w komputerze a co nie i trzymajmy się tego. Jeżeli faktycznie usłyszę, że Kaspersky szkodzi, czyli dane znikają, szyfrują dyski, że klienci nie mają dostępu lub Kaspersky wprowadza szkodliwe aktualizację np: blokując funkcje Windows, to usunę. A skąd wiem, że tak nie będzie? Tego nie wiem, wszystko jest możliwe, a teraz nie wmawiajmy, że co pochodzi z Rosji jest szkodliwe! Tyle w temacie.

Tutaj nie chodzi o to, że pochodzi z Rosji, tylko o takie POTWIERDZONE atrakcje.
Link

To również miałem na myśli, z resztą o tym wspomniałem w moim poście. Nie tylko Kaspersky zbiera, czy kradnie dane.

Jeszcze raz proszę, abyś przestał tak płytko patrzeć na świat.

Dzięki temu konfliktowi Amerykanie mają zapewniony koszyk zamówień na kilkaset miliardów dolarów. Bo nie powinieneś mieć wątpliwości, gdzie państwa europejskie będą kupować broń. Nikt już nie popełni „błędu” Turcji, spokojna głowa.

Ponadto obecnie eksport amerykańskiego gazu do Europy stał się opłacalny dzięki wyeliminowaniu konkurencji.

Tę „pomoc” dla Ukrainy można śmiało potraktować jak wydatki na marketing.

To się teraz mówi „brzydkie słowo na P”

To przestań, Windows jest dobrze zabezpieczony systemowym antywirusem.

1 polubienie