Kaspersky a Ukraina i czym ewentualnie go zastąpić

Zapomniałeś dodać, że Twoim zdaniem. Nie bronię rosjan, nie popieram wojny, ale druga strona nie jest bez winy. Mordy dokonane przez prawy sektor nie są wielką tajemnicą.

Dziecko drogie…o jakiej rzeczowej rozmowie mówisz w tym wątku? Pieprzysz kacapoły bez związku z tematem, a jeśli już chcesz pogadać o aplikacjach zabezpieczających w zamian za produkty Kasperskiego, to pogadajmy o zaletach lekkiej wirtualizacji, albo programów do niesygnaturowej ochrony w czasie rzeczywistym.

Tak naprawdę, wiele rzeczy przykładowo w podręcznikach Historii, jest przekłamywane. I każdy, kto wie jakie są dzisiejsze media napewno wie, że w 90% mówią same nonsensy.

Ale na filmie była kobieta, która siłą została wyciągnięta z samochodu.

Bombardowali własne regiony mówiąc, że to Ruscy zrobili.

Tak jak każdy polityk, i media w każdym prawie kraju jakby co.

Zapomniałeś dodać, że Twoim zdaniem.

No ruskim zdaniem nie. Oni mają inne standardy w podejściu do prawdy. Funkcjonuje w tej mentalności tzw. prawda etapu. Relatywistyczna. „Jeśli prawda jest niewygodna to tym gorzej dla prawdy” - to cytat z pewnego Gruzina z wąsem.

Nie bronię rosjan

Dokładnie to właśnie robisz. Pluję.

Nigdy nie ma niewinnych, to jasne. Ale to Rosja zaatakowała Ukrainę, teraz oficjalnie i pełnoskalowo, więc ta ma prawo się bronić wszystkimi możliwymi środkami jakie ma pod ręką. Poza tym Rosja może preparować „dowody” bo robi to stale i stale moderuje historią na potrzeby wewnętrzne. Kompletnie więc nie są i już nigdy nie będą wiarygodni.

Tak naprawdę, wiele rzeczy przykładowo w podręcznikach Historii, jest przekłamywane.

Konkrety. W jakich konkretnie podręcznikach i co.

Ale na filmie była kobieta, która siłą została wyciągnięta z samochodu.

Nie wiem o jakim filmie mowa. Jeśli omawiasz jakiś przykład to podaj źródło.

Bombardowali własne regiony mówiąc, że to Ruscy zrobili.

A zastanowiłeś się jakie korzyści z tego mogliby mieć?

Tak jak każdy polityk, i media w każdym prawie kraju jakby co.

Każdy polityk fałszuje historię? Który to robi? Konkrety… Znam jednego, Czarzasty ma na nazwisko i bredził coś o wyzwoleńczej armii czerwonej.

Jakichkolwiek. Nie wszystko jest w nich prawdą. Każdy kraj akorat chyba zapisuję sobie wszystko na swój sposób.

Filmik z Twitera. Nie oglądałem go na moim komputerze, więc linka niestety nie podam.

Nie wiem, może żeby zwalić winę na Rosje, żeby wszyscy na nią pluli?

Każdy prawie polityk fałszuję prawdę. Raz mówi prawdę, a raz kłamie.

Jakichkolwiek. Nie wszystko jest w nich prawdą. Każdy kraj akorat chyba zapisuję sobie wszystko na swój sposób.

Czyli brak konkretów.

Filmik z Twitera. Nie oglądałem go na moim komputerze, więc linka niestety nie podam.

Czyli brak konkretów.

Nie wiem, może żeby zwalić winę na Rosje, żeby wszyscy na nią pluli?

Na Rosję pluli już w pierwszym dniu inwazji, a równanie z ziemią bloków mieszkalnych, szpitali i przedszkoli trwa od tygodnia (a doszły jeszcze kasetówki i fosfor). Byłaby to strata cennej amunicji, odsłanianie pozycji, więc potencjalna strata jednostek, ryzyko wykrycia false flag, który odciął by Ukrainę od pomocy umownie nazwijmy go zachodu. Kompletny bezsens i brak logiki…

Każdy prawie polityk fałszuję prawdę. Raz mówi prawdę, a raz kłamie.

Pisałem o historii, zacytowałeś ten fragment, teraz odwracasz kota ogonem… Na mnie taka socjotechnika nie działa.

A ja pisałem najpierw o prawdzie, nie historii.
A na resztę nie będe odpowiadał, bo taka rozmowa będzie mogla trwać nawet wiecznie, a ja nie mam czasu. Baj baj

Dobra, widzę że zaszło zamieszanie. Nie chodziło mi o historię, a o prawdę.

W ten sposób leczysz jakieś swoje kompleksy? Wydaje ci się, że jesteś wtedy taki dorosły i poważny?

No fakt, przeczytałem do końca twoje wypociny w tym wątku i jedynie na co zasługujesz na stan obecny, to określenie: pożyteczny idiota

Ty oglądasz RT? Ciekawe gdzie?
Russia Today w cywilizowanym, zachodnim świecie jest już niedostępna grubo od dwóch tygodni

A może ty jednak ty nadajesz z matuszki rosij?
Koleś, jak to mawiają rosyjsko języczni Ukraińcy

Może dlatego, że to nie wojska Ukraińskie najeżdżają Rosję, tylko Rosyjskie Ukrainę.

Rosja to mocny i spory kraj w tej części świata i miała sporo możliwości stosowania nacisku, wysuwania żądań i pretensji , oraz negocjowania. Wybrali najgorszy, możliwy scenariusz.

W każdym kraju są bandyci, którzy dolewają polonu do herbaty? W każdym kraju zataja się wybuchy w elektrowniach atomowych?

To, że Ukraina kłamie i stara się zarzucić jak najwięcej Rosji jest oczywiste, w końcu starają się robić co tylko mogą, aby zwrócić na siebie uwagę świata. Ale nie bombardują własnych obywateli z premedytacją, bo pomijając już empatię i godność, wiedzą, że to by wyszło, wiedzą, że mają niebo naszpikowane zachodnią elektroniką, w końcu kto myślisz daje im namiary, że konwoje mają zdezaktywowaną obronę przeciwlotniczą?
Myślisz, że sobie ot tak dronami podlatywali i niszczyli kolumny Rosyjskie? Bo farta mieli?

Niebo nad Irakiem także było naszpikowane taką elektroniką, Ponadto wszystkie wywiady wiedziały że Irak tych arsenałów nie ma. Jakoś nie przeszkodziło to oszukiwać całego świata i pod sfałszowanym pretekstem obrócić ów kraj w perzynę. W fałszerstwo zangażowały się zarówno media, „eksperci” jak i politycy. Fałszerstwo totalne, prawda nie miała szansy przebić się do szerokich mas. Tak to się robi i nie mów że nie widziałeś.

Pamiętaj że nawet jeżeli prawda kiedyś wyjdzie na jaw to i tak już jest po ptokach.

Dlatego zaprezentowany argument jest kiepski.

A co bombardowania własnych obywateli, to przecież wojska ukraińskie robiły to wielokrotnie w zbuntowanych prowincjach przez te kilka lat.

Tylko takie rzeczy udało mi się wam znaleźć. Wierzcie sobie, lub nie. Ja wolę wierzyć wolnym mediom, a nie opłacanym TVN info, Polsat info, Interia, Onet itd.

Jeden:
https://wps.neon24.info/post/167149,chor-wolnych-mediow-o-wojnie-na-ukrainie

Dwa. Przetłumaczony tekst z linka na samym dole:

Dwa. Oryginalny tekst:

@Berion

• Zarejestrowałeś się na portalu z bardzo dobrym SEO,
  • z jakimś gównem również stricte pod SEO, że niby przypadkowy użytkownik.
  • Jesteś aktywny tylko w tematach o ruskich, do tego je ‘floodując’.
  • Popełniasz błędy stylistyczne i gramatyczne, szczególnie takie których wykształcony Polak nie popełnia.
  • Wybielasz zbrodnie wojenne, stosujesz symetryzm.
  • Powielasz kremlowską propagandę toczka w toczkę.
  • Używasz podstawowych trików erystycznych.
  • Wklejasz link uwiarygadniający tezę z domeny zarejestrowanej w lutym.

Wnioski pozostawiam zdroworozsądkowym.

Twoje „wolne media” to kremlowskie media…

Jak wiadomo, należy wierzyć tylko tym, którzy ze szczegółami opisywali nam nieistniejące arsenały Saddama. Bo nawet kiedy łgali to przecież „w słusznej sprawie”. Dla naszego dobra…

Cała dyskusja jest (poza offtopami) rozważaniem, jakiego dedykowanego, oddzielnego zastępcę stosować. To oczywiste - wszak taki jest temat :smiley:

Ale być może warto zastanowić się, jaki jest powód instalacji takiego softu, poza swędzeniem duszy oraz koncepcją „trzeba”, rodem z 2003. Takie zastanowienie pozwoli być może zostać przy domyślnym Defenderze.

Chodziło mi o to, że zarówno „kremlowskie” jak i „wolne” media są uczestnikami konfliktu, tyle że po przeciwnych stronach i na podawanych przez nie informacjach nie należy zbytnio polegać. Takie czasy.

Niestety, obecnie trudno jest konfrontować podawane przez nich informacje, jako że rosyjskie media zostały w UE zablokowane.

Ponieważ jednak media, które wielokrotnie wykazały się „swobodnym podejściem do faktów”, bezkrytycznie prezentując amerykański punkt widzenia, mają obecnie praktyczny monopol, należy pamiętać o ich ograniczonej wiarygodności.

I to właśnie chciałem przypomnieć.

Nigdzie się nie rejestrowałem, a konto na Dobreprogramy mam od Października tamtego roku.

Nie, nie tylko.

Mam 13-16 lat. Dokładnie nie podaję.

Moja wina, że fakty są ukrywane, a media takie jak Onet, czy Tvn, Tvp są przekupywane?

Nie wiem co to znaczy.

A wy powielacie medialną propagandę.

Też nie wiem, co to znaczy.

Nie wiem, kiedy tę domeny zostały zarejestrowane. Jedna z nich jest podobno od 2010 roku, ale ma kilka domen :
https://fundacjane.neon24.info/post/167002,zmiana-glownej-domeny-dla-portalu-neon24-pl

Serio, no poprostu :rofl: