Również i 3 rdzenie i 4GB to mało u mnie? To ile mam mieć 6 rdzeni i 8GB? Przecież to jest kpina. Są inne dystrybucje co na 1 rdzeniowym chodzą szybciej, póki co bardziej tnącej nie znam. Na laptopie to wogóle - akumulator pożera w diabły - bo jak ma niby zadziałać skalowanie częstotliwości procesora skoro non stop go potrzebuje? Kto widział żeby Linux w stanie spoczynku miał obciążenie 0.8-0.9. To u mnie niewiele więcej ma openSUSE podczas gry w Urban Terror.
Gdyby nawet nie było tych restartów Unity to inne programy się sypią.
No tak jest w każdej dystrybucji ale jakiej bym nie zainstalował to i tak działa poprawnie i szybko.
Z używania wersji 12.04 i to w wersji 32-bitowej (bo 64-bitwa to jak dla mnie porażka) muszę stwierdzić, że to jeszcze niedopracowany system, u mnie kompletnie się sypie ciągle monity o błędach, zawiesza się, częste restarty unity, czy linuxy tj. openSUSE, mandriwa, Xubunty będą lepsze od tej wg mnie nie dopracowanej dystrybucji linuxa? jeśli tak to jaka?
Muszę stwierdzić, że wersja 12.04 jest naprawdę dość dobrze dopracowana, choć pierwszego dnia doświadczyłem kilku błędów (raczej alarmów AppArmor, a nie takich, które rzeczywiście byłyby krytyczne czy w czymś przeszkadzały). Na pewno jest szybszy niż poprzednie wydania Ubuntu. Unity w tym wydaniu działa szybciej i jest wygodniejsze. Takie przynajmniej jest moje zdanie, które wynika z mojego dotychczasowego doświadczenia.
Mam pytanie dlaczego gdy chce włączyć np. muzykę z folderu znajdującego się na partycji z Windowsem zaraz po uruchomieniu systemu pokazuje mi się taki komunikat:
Cannot open /media/1C164AAF164A8A2A/Users/Piotrek/Music/Moja/N/(przykładowa nazwa pliku).mp3: Nie ma takiego pliku ani katalogu.
nadal nie działa pamięć podświetlenia, jeszcze czemu czasem podczas logowania po wpisaniu hasła pokazuje się nad polem do hasła
Logowanie...
i jedyne co da się zrobić to uruchomienie ponownie komputera.
– Dodane 15.05.2012 (Wt) 17:15 –
Dodam jeszcze czy mogę wykonać defragmentacje dysku jeśli jest na nim Linux i Windows, czy nie będzie jakiś problemów po wykonaniu defragmentacji, Linux jest na partycji logicznej.