Jak widać obie osoby lenie nie chcą nawet kliknąć w przycisk “</>” by otoczyć element jako kod i nic forum nie wycięło.
Działa nawet dobrze (np. z blokiem kodu w kilku liniach), nie wklejacie np. kodówgdzie potrzebne jest kolorowanie składni (dla ułatwienia zrozumienia kodu i wychwycenia błędów to w miarę działa), to powinna wam wystarczyć.
Kurcze, Panowie. Spieracie sie między sobą a nikt nie potrafi mi tego klarownie wyjaśnić - Możecie najpierw mnie tak punkt po punkcie a potem ze sobą? - Nie będę się już wtedy wtrącał.
Mam najnowszą Operę 50. Na jakiejkolwiek ze stron mam adresy mailowe - klikając w nie nie uruchamia mi się klient pocztowy (Mam tez w miare nowego eMClienta)
Da sie to jakoś naprawić - Krótko, rzeczowo, powoli. Mogę???
Opera 50 nie jest najnowsza, jest już 51, spróbuje zainstalować u siebie program i zobaczyć jak skonstruuje ścieżkę i jak będzie działać z przeglądarkami (jak będzie trzeba to i Operę 51 zainstaluje na chwilę).
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Shell\Associations\UrlAssociations\mailto\UserChoice]
"Hash"="lMU1bWYJD4g="
"ProgId"="eM Client.Url.mailto"
Hash jest pewnie losowy.
Klucza / wpisu w:
HKEY_CLASSES_ROOT\MAILTO\SHELL\OPEN\COMMAND
nie utworzył i w Firefox działają linki mailto np.:
Reg do ciebie, ale jak napisałem program takiego czegoś nie dodaje do rejestru i jak chrome 64 ogarnia to nie powinno być problemu z nową operą / chroperą.
Proponuję umieszczać odnośniki do użytkownika, bo autor już się pogubił. (też bym się pogubił) @krystian3w i @KAZDAN63 tak będzie Wam łatwiej, gdy będzie gotowy pomysł
Co Wy na to ?