Mam nadzieję, że narzędzie zaraz skończy pracę, bo chciałbym już przejść do następnych kroków
Staraj się postępować po kolei
-
PO NARZĘDZIU > CZYSTY ROZRUCH I NA ADMINA + DEAKTYWUJESZ AVASTA, I PRÓBA AKTUALIZACJI
-
PAKUJESZ CBS.LOG
=-=-=-=-
Mój błąd : Odpal cmd jako administrator i wklej :
notepad c:\windows\logs\cbs\cbs.log
enter
Skopiuj zawartość i wklej na wklej.org.
Nie to nie jest normalne…
W logu brak typowych błędów, czy śladów uszkodzeń…
Jeżeli narzędzie przez jakiś czas nie ruszy…to Zatrzymaj działanie.
Usuń Avasta w trybie awaryjnym, narzędziem które podał Dimatheus. Restart do trybu normalnego na konto Admin i próba.
Może jest problem z HDD ? Wpisz w Start Podgląd zdarzeń > uruchom > spakuj i wstaw dzienniki systemu Aplikacja i System : Podgląd zdarzeń > rozwiń Dzienniki systemu > zaznacz dziennik > Akcja > Zapisz zdarzenia jako > Zapisz. Spakuj i wstaw
Czyli mam przywrócić systemowe konto Admina?
Nie.
Jednak jest w logu coś!
W Twoim logu jest : 014-04-27 11:23:56, Info CBS SQM: Failed to start upload with file pattern: C:\Windows\servicing\sqm*_std.sqm, flags: 0x2 [hrESULT = 0x80004005 - E_FAIL]…
Czyli co? ;_;
Z tego wynika że jest spory problem…Należał by odinstalować SP1 dla W7, wystartować płytę Windows spod systemu i przeprowadzić instalację nakładową Upgrade (nie Update a Upgrade systemu) : http://support.microsoft.com/kb/2255099
Masakra…
Czyli mam odinstalować SP1 i z płyty wgrać SP1 ponownie? ;_;
Wychodzi na to, że x-kom coś niepoprawnie zainstalował mi tutaj?
Nie mam pojęcia jak mogło dojść do tej sytuacji…Coś jest skopane i to nieźle…
Nie.
- Odinstalować SP1
2.Pod działającym Windows płyta z W7 do napędu i wybranie opcji Upgrade/Ponowna Instalacja.
To “odświeży system” i może coś da…
Podaj jeszcze te dzienniki z podglądu zdarzeń.
Dzienniki: http://www57.zippyshare.com/v/49467882/file.html
Warto jest próbować i może się uda, czy już bić tego formata (jeśli on coś da), nic tu i tak praktycznie nie mam.
Walczymy dalej. W okno wiersza polecenia jako admin > wklej :
reg export HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall c:\lista.txt
notepad c:\lista.txt
Podaj listę na wklej.org
Może być że system łapie timeout z powodu : Nie można utworzyć punktu przywracania (Proces = C:\Windows\system32\svchost.exe -k netsvcs; Opis = Windows Update; Błąd = 0x81000101).
Jaką masz płytę główną ?
CPU-Z zakładka mainboard.
Model: INVALID, czyli go nie wykrywa w CPU-Z.
Rozkręć obudowę i sprawdź. (Z tym że była nadzieja że to AsRock i że masz program xfast usb…- nie masz tego softu)
Używałeś tego programu ?
Nie instalowałeś sterów do chipsetu ?
Odinstaluj sterownik do iusb3mon.exe - sterownik do USB.
Nie używałem tego programu, bo jak się okazało trzeba było się rejestrować.
Nie instalowałem żadnych sterów.
Czyli co mam teraz robić, bo już sam nie wiem ;_;
Na razie szukamy…Jaka płyta główna ?
Podaj jeszcze raport o kondycji systemu > Panel sterowania\Informacje wydajności i narzędzia\Narzędzia zaawansowane> Generuj raport > jak się wygeneruje to Plik > Zapisz jako > na pulpit > wstaw.
albo…format…
A format by tutaj uratował sytuację?
Chodzi mi o to czy problem jest w hardware czy w software.
Właśnie dlatego szukamy…
Ogólnie z paru powodów możliwe że tak.