http://www7.zippyshare.com/v/19516835/file.html
Bez rozkręcania tej płyty się nie dowiem?
Skoro CPU-Z jej nie wykrywa…Ale to nie aktualne bo masz laptopa…
Stery do USB nie odinstalowane…Avast nie usunięty w awaryjnym…
Na stronie producenta laptopa znajdziesz wszystkie sterowniki, dobrze by było jakbyś miał płytę z czystym systemem Windows 7 i z niej zainstalował system + potem sterowniki…
W raporcie nic szczególnego nie widać poza tym że : Sprawdź przyczynę utraty 52% zdarzeń (20,857) podczas zbierania danych…
Ja już sam zgłupiałem i nie mam już pomysłu…
Do laptopa dostałem płytę z Win7, tak mi się zdaję że to to.
Więc format + zainstalować z tego system, a sterowniki oddzielnie ręcznie?
O to chodzi żeby to był czysty obraz, bez żadnego syfu od producenta.
Na to wygląda. Najważniejsze to stery do chipsetu, do sieciówki, do karty graficznej, do audio > i w tym momencie update. Potem doinstalować do tego co potrzeba, kolejno av itd.
No i tu się rodzi pytanie skąd ja mam wiedzieć czy to jest czysty obraz, na płycie są jakieś napisy typu x-kom itp.
W systemie jest już tak namotane, że skoro jesteś - jak widzę - już przygotowany na reinstalację systemu, to w desperacji pobierz, zainstaluj i użyj ComboFix. Poważnie! Choć zdaję sobie sprawę, że to ostateczność. Może naprawi błędy systemu?
A jeśli mam na płycie od Lenovo sterowniki akurat do G500H to też lepiej ręcznie to robić?
Na stronie producenta masz aktualne.
A właśnie, bez sterowników do sieciowej będę mógł korzystać z internetu? + Jak sprawdzić czy ta płyta którą mam w zestawie będzie poprawna + Dawno formatowałem system i to był XP jeszcze, więc jest gdzieś jakiś naprawdę git “poradnik” jak zrobić to krok po kroku?
Spróbuj jeszcze porady @Poraj’a.
Nie. Dlatego zaopatrz się najpierw w sterowniki.
Jest jaka jest i z niej trzeba spróbować.
http://www.centrumxp.pl/Windows7/1959,Instalacja-Windows-7.aspx
A co sądzisz o oddaniu tego x-komowi na gwarancję i przy okazji wytknąć im ten błąd.
Jak masz na to czas i ochotę to jak najbardziej tak + zaznacz im że nie chcesz być uszczęśliwiany żadnym crapwarem od producenta, bo potrzebujesz czystego i sprawnego systemu.
I tak chyba zrobię, mógłbym to formatować, ale kusi mnie żeby lekko ich docisnąć że tyle nad tym siedziałem z ich powodu.
Czyli mam powiedzieć im o problemie, że jest źle zainstalowany SP1, tak? Poprosić o wgranie czystego systemu, bez żadnych dodatków producenta?
Tak. Przedstaw sprawę, opowiedz o problemach + niech Ci zaktualizują system
Czyli powiedzieć mniej więcej tak, że miałem problem z aktualizacjami, problemem okazał się źle zainstalowany SP1 i chcę aby postawili system na nowo, bez zbędnych dodatków + niech mi go poprawnie zaktualizują, tak?
Dokładnie.
Dobra, wracam… Wychodzi na to, że sam im muszę odwozić tego laptopa (a to za dużo roboty), więc jakie sterowniki dokładnie mam pobrać i jak je na str. lenovo znaleźć, bo tam do wyboru do systemu jest tak dużo że nie wiem sam które wybierać + nie wiem jak znaleźć odpowiednio G500H, chodzi o G500?
System to: Win7 64 bity Home Premium, procesor i5 3230, karta graf. integra: HD4000 i dedykowana: Radeon 8750 + jak je potem zgrać na tego laptopem? Pendrive? CD?
Hej,
Sterowniki znajdziesz tutaj - wybierz tylko odpowiedni system operacyjny.
A nie lepiej po prostu nagrać je na partycję inną niż systemowa - przecież dane z niej nie będą utracone przy ponownej instalacji systemu.
Pozdrawiam,
Dimatheus