Kod błędu 80070005 po zainstalowaniu aktualizacji

Mam jeszcze teraz jedno pytanie jestem w miejscu: Gdzie chcesz zainstalować system Windows?

No i teraz jak mam wybrać którąś z tych 2 partycji które mam utworzone (miałem je utworzone wcześniej). Nie mogę sformatować tej partycji z systemem, bo wyskakuje błąd, więc co mam zrobić żeby na tej samej partycji zainstalować system?

Błąd to: 0x8004242d.

Wyskakuje mi też, że Nie można zainstalować systemu Windows na dysku 0 i partycji 1: Nie można zainstalować systemu Windows na tym dysku. Wybrany dysk zawiera tabelę partycji MBR. W systemach z interfejsem EFI, system Windows można instalować tylko na dyskach GPT.

A nie lepiej Ci po prostu odstartować laptopa z przycisku Novo (obok Power) i zainstalować system z partycji Recovery? Zakładam, że ją masz, ale pewności nie mam!

Potem tylko z  Novo Button Menu wybierz System Recovery i naciśnij Enter. Reszta według kreatora na ekranie.

I to zadziała jak format?

Tak, zadziała jak reinstalacja systemu, czyli inaczej mówiąc, jak przywrócenie firmowego systemu operacyjnego.

Nie znam dalszej procedury w tym modelu laptopa, ale myślę, że dasz sobie radę, bo to dla laptopów najłatwiejszy sposób mający na celu “odnowienia” systemu.

Wszystko się pięknie zaktualizowało, bez żadnych niepowodzeń, co teraz mam robić?

Rozumiem, że system działa normalnie, więc nic nie masz do roboty jak się bawić!

Zostały mi 3 rzeczy z menedżera urządzeń do zainstalowania: Kontroler Uniwersalnej magistrali szeregowej (USB), Nieznane urządzenie jakieś oraz USB2.0 - CRW.

No cóż, będziesz musiał pobrać te sterowniki ze strony Lenovo. http://support.lenovo.com/pl_PL/downloads/default.page? Tam wybrać swój model laptopa G500 , system operacyjny Windows 7 - 64 bit i pobrać sterowniki z pozycji Układ rdzenia (obie pozycje zainstalować!), Urządzenie USB (jedna pozycja) oraz Zarządzanie zasilaniem (jedna pozycja). Po tym Menadżer Urządzeń nie powinien pokazywać żadnych pytajników i wykrzykników. 

USB 2.0 zostało wciąż.

No, to jeszcze sterowniki z tej samej strony firmowej, z pozycji Przechowywanie (jedna pozycja). Innego pomysłu już nie mam, choć byłoby dobrze gdybyś pobrał wszystkie aktualizacje z Windows Update. Wszystkie pilne i również te opcjonalne , które nie są plikami językowymi. Tam powinny być też aktualizacje sterowników. To wszystko pobierz i zainstaluj.

Hej,

Najprawdopodobniej jest to czytnik kart pamięci podłączony bezpośrednio do płyty głównej interfejsem USB. Koniecznie trzeba więc do niego doinstalować sterowniki.

Pozdrawiam,

Dimatheus

Spróbuję więc odnaleźć te sterowniki.

• jakiego antywirusa polecacie mi zainstalować?

Hej,

Te sterowniki znajdziesz w grupie Camera and Card Reader.

Ilu użytkowników, tyle wyborów, plusów i minusów. Zainstaluj więc taki, który Tobie będzie najbardziej odpowiadał. :slight_smile:

Pozdrawiam,

Dimatheus