Mam jeszcze teraz jedno pytanie jestem w miejscu: Gdzie chcesz zainstalować system Windows?
No i teraz jak mam wybrać którąś z tych 2 partycji które mam utworzone (miałem je utworzone wcześniej). Nie mogę sformatować tej partycji z systemem, bo wyskakuje błąd, więc co mam zrobić żeby na tej samej partycji zainstalować system?
Błąd to: 0x8004242d.
Wyskakuje mi też, że Nie można zainstalować systemu Windows na dysku 0 i partycji 1: Nie można zainstalować systemu Windows na tym dysku. Wybrany dysk zawiera tabelę partycji MBR. W systemach z interfejsem EFI, system Windows można instalować tylko na dyskach GPT.
A nie lepiej Ci po prostu odstartować laptopa z przycisku Novo (obok Power) i zainstalować system z partycji Recovery? Zakładam, że ją masz, ale pewności nie mam!
Potem tylko z Novo Button Menu wybierz System Recovery i naciśnij Enter. Reszta według kreatora na ekranie.
Tak, zadziała jak reinstalacja systemu, czyli inaczej mówiąc, jak przywrócenie firmowego systemu operacyjnego.
Nie znam dalszej procedury w tym modelu laptopa, ale myślę, że dasz sobie radę, bo to dla laptopów najłatwiejszy sposób mający na celu “odnowienia” systemu.
Zostały mi 3 rzeczy z menedżera urządzeń do zainstalowania: Kontroler Uniwersalnej magistrali szeregowej (USB), Nieznane urządzenie jakieś oraz USB2.0 - CRW.
No cóż, będziesz musiał pobrać te sterowniki ze strony Lenovo. http://support.lenovo.com/pl_PL/downloads/default.page? Tam wybrać swój model laptopa G500 , system operacyjny Windows 7 - 64 bit i pobrać sterowniki z pozycji Układ rdzenia (obie pozycje zainstalować!), Urządzenie USB (jedna pozycja) oraz Zarządzanie zasilaniem (jedna pozycja). Po tym Menadżer Urządzeń nie powinien pokazywać żadnych pytajników i wykrzykników.
No, to jeszcze sterowniki z tej samej strony firmowej, z pozycji Przechowywanie (jedna pozycja). Innego pomysłu już nie mam, choć byłoby dobrze gdybyś pobrał wszystkie aktualizacje z Windows Update. Wszystkie pilne i również te opcjonalne , które nie są plikami językowymi. Tam powinny być też aktualizacje sterowników. To wszystko pobierz i zainstaluj.
Najprawdopodobniej jest to czytnik kart pamięci podłączony bezpośrednio do płyty głównej interfejsem USB. Koniecznie trzeba więc do niego doinstalować sterowniki.