Olać to co o nas mówią jesteśmy ludźmi z pasją
nie ma takiej opcji żeby zapał w nas miał zgasnąć
nieprzychylni nam będą wciąż dołki kopać
nie czas się tym przejmować więc nie przejmuj się tym chłopak.
Olać to co o nas mówią jesteśmy ludźmi z pasją
nie ma takiej opcji żeby zapał w nas miał zgasnąć
nieprzychylni nam będą wciąż dołki kopać
nie czas się tym przejmować więc nie przejmuj się tym chłopak.
Właśnie otrzymałem licencję na Ashampoo WinOptimizer. Zauważyłem jedną nieścisłość - na vortalu napisano:
Natomiast w mailu z licencją:
W treści maila Ashampoo zamieściło link do pobrania wersji 4.51 z którą będzie działał ten klucz.
Sprawdzał ktoś czy przesłany przez Ashampoo klucz programu działa także z wersją 5?
No właśnie, też to zauważyłem. Sprawdzę dopiero w weekend, nie ma czasu na pierdoły
Klucz nie działa na nowszej wersji programu. Mam nadzieję, że to błąd ze strony Ashampoo i przyslą nam klucz z nowej wersji,
Ale żeś tekst strzelił :D, normalnie rispekt
Czekamy z niecierpliwością na dogrywkę
A zobaczcie, czy istnieje możliwość aktualizacji z zarejestrowanej 4 do 5. Jak nie to skontaktuje się z producentem i wyjaśnię to nieporozumienie, bo w rzeczy samej polowanie było na wersję 5
================
Pytanie odnośnie zaistniałem sytuacji już wysłałem do firmy Ashampoo. Obawiam się, że jest godzina taka jaka jest i odpowiedzi można spodziewać się jutro.
================
Sytuacja powinna być w najbliższym czasie opanowana.
Proszę nie pisać już komentarzy odnośnie otrzymania złej licencji do momentu pełnego wyjaśnienia sprawy.
Wyslalem maila do Ashampoo odnonsie pytania o wersje i dostalem taka odpowiedz doslownie przed chwila:
Wiec cos tu jest nie tak niestety.
Właśnie wyjaśniam zainstniałą sytuację z przedstawicielem firmy Ashampoo, z którym były prowadzone rozmowy odnośnie ufundowania licencji na WinOptymizer 5. Sytuacja powinna być niebawem opanowana.
Proszę nie pisać już komentarzy odnośnie otrzymania złej licencji do momentu pełnego wyjaśnienia sprawy.
Ja nawiążę do tej błędnej licencji. Dziś skończył mi się okres próbny programu. Problem tkwi w tym, że muze z niego skorzystać. Czy posiadając licencje na mejlu z błędnym kluczem mogę skorzystać z pirata? Licencje mam, to jest różnica, który kod wpisze (ze względów prawnych)?
Odinstaluj triala, zainstaluj wersję 4.51 na otrzymanym kluczu. Jak redakcja wyjaśni sprawy ewentualnie przejdziesz na wersje 5.0.
W czym problem :?
Sprawa jest w trakcie wyjaśniania, ktoś po prostu popełnił nieumyślnie błąd, który ruszył w machinie wysyłania licencji. Myślę, że jutro uda mi się doprowadzić sprawę do końca i pozytywnym finałem
Kolego McDracullo obawiam się, że tak! Bo w przeciwnym razie mógłbyś instalować pirackiego xp mając oryginalny klucz do visty, albo korzystać z nielegalnego nero 8 tłumacząc, że przecież posiadasz licencjonowanego nero 7 essentials.
Zaistniała sytuacja wydaje mi się efektem jakiegoś nieporozumienia spowodowanego charakterystykczną dla Ashampoo polityką sprzedaży licencji; w gazetach komputerowych często można dostać za cenę miesięczników nieograniczone czasowo ARCHAICZNE wersje produktów Ashampoo, którą aby używać trzeba zarejestrować w 10 dni od zainstalowania, a po tym procesie raz na miesiąc otrzymuje się na maila reklamówkę, że oto teraz, skoro dysponujesz legalnym kluczem do wersji 4 możesz na bardzo korzystnych warunkach (tu się nie sposób nie zgodzić, bo przecież 10 dolarów to około 22 zł) kupić uaktualnienie do wersji 5 posiadającej kilka nowości i udogodnień.
W pewnych kwestiach szanuję i poważam firmę Ashampoo, z drugiej jednak strony obawiam się, że w wyniku tego nieporozumienia redakcja vortalu będzie zmuszona świecić oczami. W lipcu 2007 kupiłem miesięcznik CHIP z Ashampoo Burning Studio 6 miesiąc później odnalazłem na łamach vortalu DP identyczny plik do pobrania za darmo, a wersja 7 którą producent już od prawie roku usiłuje mi sprzedać za pośrednictwem maila, do dnia dzisiejszego kosztuje 10 $
Nie jestem do końca pewien ale wersja 4 WinOptimizer’a jest prawdopodobnie bliźniaczo podobna do wersji 2008, którą akurat można było kupić z miesięcznikiem PCFormat 12/2007 sorry Ashampoo, ale jeżeli się nie mylę, to ufundowanie 500 licencji na program, który był dostępny jako dodatek do gazet wydaje się nie być niczym szczególnym
Wracając do pytania kolegi McDracullo czy wykorzystałeś dotychczas tylko te 10 dni ewaluacji? czy może masz już za sobą również dodatkowo 30-dniowy okres otrzymywany po zarejestrowaniu wersji testowej? Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś możesz za darmo uzyskać klucz, który przedłuży możliwość korzystania z tego programu przez dodatkowy miesiąc, a być może w tym czasie redakcja vortalu uzyska jakieś rozsądne porozumienie z producentem.
Do kolegi fiesta, istnieje uzasadnione przypuszczenie, że kolega McDracullo korzysta z funkcjonalności wersji 5, której pozbawiona jest wersja 4
pozdrawiam
Wykorzystałem już całe 40 dni.
Nie wiedziałem, że jest to klucz do starszej wersji. Myślałem, że to tylko błąd w kluczu do wersji 5.
EOT
I jak tam, coś już wiadomo o tych szamponowych licencjach? Niby jeszcze mam trochę czasu na testowym, ale wizja używania wersji 4 jakoś nie napawa mnie optymizmem.
Co do wysyłania super ofert przez szamponowe przedsiębiorstwo: zaloguj się na swoim koncie na stronie producenta i odznacz opcję subskrypcji. Trochę ciężko ją znaleźć, ale dla chcącego nic trudnego
Sorry, że ponawiam to pytanie, ale minął już tydzień od pojawienia się programu, a dalej nie ma żadnej reakcji ani ze strony vortalu, ani firmy Ashampoo. Dobrze, by było żebyście chociaż poinformowali jak się zakończyła sprawa, czy w ogóle jest sens trzymania WinOptimizera 5 (niedługo kończy mi się wersja testowa).
Ja już dziękuję firmie Ashampoo za ich WinOptymizer 5. Szkoda tylko, że vortal zgodził się na współpracę z tą firmą. Na moim komputerze nie ma już miejsca na programy z firmy Ashampoo.
Przesadzasz z tym fochem :). Nie rozumiem czemu czepiasz się akurat firmy Ashampoo? Przecież taka sytuacja równie dobrze mogła zaistnieć przy współpracy z inną firmą. To tak jak w codziennym życiu - wydaje się człowiekowi, że dogadał się z jakąś osobą, aż po kilku dniach okazuje się, że nie wszystko zostało dobrze przez nią zrozumiane. Z tego co wiem Kuba cały czas prowadzi rozmowy z przedstawicielami firmy Ashampoo, fakt sprawa się trochę przeciągnęła ale chyba warto zaczekać te 2 tygodnie. Nie jest to chyba aż tak duża cena w zamian za darmową licencję na komercyjny program.
Niestety ades ma trochę racji… Nadszedł czas aby napisać kilka słów bo wydaje się, że nasze dalsze dyskusje z Ashampoo nie mają już sensu…
Od momentu rozesłania przez Ashampoo licencji na wersję 4 WinOptimizera wielokrotnie kontaktowaliśmy się z nimi aby wyjaśnić problem i doprowadzić do wysyłki kluczy na wersję 5 - czyli taką jaka była przedmiotem polowania. Ku naszemu zaskoczeniu pracownik Ashampoo, z którym uzgadnialiśmy przekazanie tych licencji uparcie twierdził, że przedmiotem ustaleń była wersja 4, a nie 5. Nie pomogło nawet cytowanie korespondencji gdzie wyraźnie mowa jest o wersji 5. Dopiero po długiej rozmowie telefonicznej podczas której powoływaliśmy się na konkretne ustalenia, przyznał, że faktycznie “pomylił się bo cały czas miał na myśli wersję 4” ale… nic nie jest w stanie z tym zrobić ponieważ tylko na taką wersję uzyskał akceptację szefostwa. Na nic zdały się tłumaczenia, że przecież umawialiśmy się na wersję 5 i że konkurs już się odbył, użytkownicy wygrali licencje i jak w takim razie chcą rozwiązać problem w inny sposób niż przekazując klucze do wersji 5. W końcu interweniowaliśmy u szefostwa firmy - niestety również bezskutecznie. Nie przemawiają do nich nawet argumenty, że ucierpi na tym ich wizerunek wśród czytelników naszego vortalu, który - bądź co bądź - jest największym polskim serwisem poświęconym oprogramowaniu i skupia kilka milionów użytkowników. Tłumaczenie Ashampoo jest takie, że z zasady nie przekazują na takie akcji wersji programu, która jest aktualnie w sprzedaży ale poprzednią. Generalnie wrażenie mamy takie, że oni chyba nie zdają sprawy, jak wielką krzywdę sami sobie robią wycofując się z umowy tracąc (jak sądzę) przez to zaufanie użytkowników i (z pewnością) nasze - redakcji, organizatorów polowania.
Ostatecznie jako próbę wynagrodzenia “pomyłki” zaproponowane zostanie zwycięzcom 75% rabatu na zakup wersji 5 oraz dodatkowa, bezpłatna, licencja na inny (droższy) program - musimy jeszcze tylko potwierdzić ostatecznie jaki to będzie produkt. Szczegółowe informacje znajdą się w mailach, które w najbliższych dniach zostaną wysłane do zwycięzców przez producenta (jako, że nie każdy ze zwycięzców śledzi na bieżąco ten wątek, jeszcze dzisiaj zostaną też wysłane maile od nas w tej sprawie do każdego kto upolował WinOptimizer). Z jednej więc strony dobrze, że producent przyznał się do błędu i chce go naprawić, z drugiej jednak pozostaje niesmak, że upiera się przy tak dziwacznym sposobie rozwiązania tego problemu…
Uprzedzając ewentualne pytania, chciałbym też podkreślić, że ewentualne prawne wymuszenie na Ashampoo przekazania wersji 5 - choć jest teoretycznie do wykonania - byłoby bardzo uciążliwe i długotrwałe z racji tego, że siedziba producenta jest poza terytorium Polski.
Chciałbym w imieniu redakcji przeprosić wszystkich za tą sytuację i przede wszystkim za długi czas jaki zajęło jej wyjaśnianie - choć robiliśmy wszystko aby stało się to jak najszybciej. Tego typu problemu nie było dotąd z żadnym producentem, który ufundował licencje i nie sądzę aby znalazła się druga firma, która postąpiła by w taki sposób. Niemniej, przy kolejnych polowaniach zamierzamy dodatkowo zabezpieczać aby tego typu sytuacja więcej się nie powtórzyła.
Liczymy na Waszą wyrozumiałość.
brawo ;] pora usunąc demo, które dobiegło końca, i zainstalować Tune Up’a.
shame on you ashampoo…