Kolejne polowanie na licencje

W takiej sytuacji faktycznie pozostaje spory niesmak do firmy Ashampoo. Dziwi mnie, że producent zamierza udostępnić inną darmową licencję na droższy program… jak dla mnie to się kupy nie trzyma :). Ciekawe co to będzie za program, jak coś pokroju Ashampoo ClipFinder to podziękuję.

Osobiście nie mam żadnego żalu do organizatorów polowania, jak widać czasem nawet mimo najszczerszych chęci niewiele da się zrobić. Najważniejsze, że organizatorzy polowania zachowali twarz i próbowali wyjaśnić tą niezbyt przyjemną zarówno dla nich jak i użytkowników sytuację.

Pozostaje nam cieszyć się wersją 4 WinOptimizera. Tym osobom, którym nie udało się upolować licencji na ten program przypominam, że jego pełna wersja jest dostępna w majowym numerze miesięcznika CHIP.

ja nawet nie dostałem licencji na WinOptymizera 4… no nic ale ashampoo niestety zwaliło sprawę, mimo że używam Ashampoo Burning Studio 6 Free to już nic więcej od nich nie zainstaluję…

Witam.Właśnie usunąłem wszystkie programy firmy Ashampo.Dzieki za takie programy

ale redakcja wyciągnęła mam nadzieję odpowiednie wnioski z zaistniałej sytuacji.Ale i tak wielkie dzięki za polowania.

Krogulec napisał

Czyli miałem rację :frowning: , producent do takiego prestiżowego i jednocześnie sympatycznego konkursu ufundował licencje na program, który każdy prenumerator i kolekcjoner czasopism komputerowych dostaje za grosze…

Dodam, jako wyraz dodatkowej niechęci do firmy Ashampoo, że burning studio 6, o którym wspomina @piotrekplay nagrywa płyty, których później nie na wszystkich komputerach da się odczytać, nie wspominając o odtwarzaczach stacjonarnych, nagranie drugiej sesji kończy się czasem uszkodzeniem płyty bez możliwości odzyskania dotychczasowych danych, dodam, że płyty nagrane programem nero 7 śmigają bez zarzutu, nawet nie interesuje mnie, czy te szlachetne cechy występują w jego płatnym następcy.

Żal, żal i jeszcze raz żal, taki szampon to się do mycia podłóg ewentualnie nadaje…

pozdrawiam redakcję vortalu i życzę przyjemniejszych fundatorów.

I nie zrażajcie się, te polowania to naprawdę fajna zabawa

Dziękuję, Krogulec , za wyjaśnienie :slight_smile: . Z firmy Ashampoo korzystam z Burning Studio 7.21 i (w tej chwili już ewentualnie) z WinOptimaizer. Za inne dziękuję, więc niech firma schowa sobie licencje sami wiecie gdzie :wink: .

Pozdrowienia i podziękowania dla redakcji za próbę wyjaśnienia sytuacji. Dla nas to też wskazówka co do jakości firmy, więc i plusy też są :wink: .

My się nie gniewamy Krogulec (przynajmniej ja):slight_smile: Nie zawsze się ma co się chce. Mi sie wydaje, że ciekawym programem Ashampoo jest Antispyware 2 i jeżeli ona byłaby dodatkowa licencją to zastanowiłbym się nad kupnem WinOptimizier’a.

Witam. Wygrałem licencje na Win Optimalizer, ale jak nawet sami pisaliscie nigdy nie dostałem nawet maila z kluczem do wersji 4, gdzie moze być pomyłka ? adres email podałem dobry bo od was dostaje maila zwiazane z tą sprawą. Moglibyscie mi wytłumaczyć ? dziekuje serdecznie :wink:

Cóż, wszelkie produkty Ashampoo usunięte z dysku :wink:

Podpisuję się pod postem bzylaka.

Ja również nie dostałem żadnego klucza, a maile od redakcji dochodzą bez problemu.

przesadzacie :stuck_out_tongue: to nie programy firmy Ashampoo zawiniły tylko jej przedstawiciele a Wy wywalacie wszystko z dysku mimo że to dobre produkty :slight_smile: :stuck_out_tongue:

Sprawdź czy wiadomość nie znalazła się w spamie - u mnie właśnie tak było i maila znalazłem dopiero po zalogowaniu się do skrzynki z przeglądarki (używam gmaila).

znalazłem :slight_smile: lol Ashampoo spamuje ;p hehe

No to nieźle, ja spam regularnie usuwam.

Pierwszy raz coś w życiu wygrałem i okazało się że… nie wygrałem.

Vanshei , firma to przedstawiciele. Proste.

Zresztą, Krogulec mówił o rozmowach z szefostwem.

Dla mnie sprawa jest oczywista. Tym bardziej nie można mieć pretensji do redakcji.

Powiem krótko. Po pierwsze - bardzo dziękuję Redakcji dobreprogramy.pl za tak dobrą zabawę jak polowanie na licencje. Po drugie - pełen podziw za fachowe informowanie użytkowników/czytelników/osób biorących udział w zabawie i dbanie o ich interesy. Po trzecie - “Z jednej więc strony dobrze, że producent przyznał się do błędu i chce go naprawić, z drugiej jednak pozostaje niesmak, że upiera się przy tak dziwacznym sposobie rozwiązania tego problemu…” - fakt, że taka gafa nie przystoi takiej firmie ale ja im wybaczam (dlatego, że zaoferowali coś droższego za darmo i mega korzystny rabat), Wam - Redakcjo - nie ma czego wybaczać. Pewnie brzmi jak brownnosing ale co tam, ja się cieszę :slight_smile:

No cóż, powiem szczerze, że mnie firma Ashampoo bardzo negatywnie zaskoczyła. Myślałem, że są bardziej profesjonalni, ale cóż - myliłem się! Używam Ashampoo Burning Studio 6 i w zasadzie nie miałem zastrzeżeń. Zainstalowałem tę “czwórkę” WinOptimizera, choć przyznam “5” bardziej by mnie satysfakcjonowała. No nic, na pewno nie mam pretensji do redakcji - fajna zabawa to polowanie (szkoda, że jak mi się już udało upolować licencję po raz pierwszy to zawaliła firma Ashampoo). Ale nie zrażam się - czekam na kolejne polowania!

Pozdrawiam,

Łukasz.

P.S. (do użytkowników) :

Nie zrażajcie się tym, że Ashampoo tak postąpiło - zamiast odinstalowywać ich oprogramowanie, można uzywać go przecież na złość! Albo używać, bo wcale nie są takie złe. Po prostu “szefostwo” firmy jest do kitu :smiley:

Wielkie dzięki za zabawę. Co do firmy Ashampoo, to pisałem wcześniej. Do redakcji nie mam pretensji. Zapewne robili wszystko, co w ich mocy. A na vortal dobreprogramy.pl i tak będę zaglądał parę razy dziennie. :smiley:

szkoda że firma jest tak głupia aby dawać nowy program(droższy) zamiast naprawić błąd i dać 5tkę optimizera.drożej ich to wyniesie;p ale już się martwię że dostaniemy coś ala antywirus ashampoo…

Ja też nie nie mam nic do redakcji, ale Ashampoo dało niezłego ciała… Mimo wszystko sprawdzę wersję 4.

@Arlid sprawdź czy poczta nie przeniosła ci tego mail’a do Spamu (u mnie na Gmailu tak było).

Po prostu żal…

Widać, że lecą tylko na kasę… Polityka firmy ;/