Kolejne problemy z forum

No niebardzo… Chyba za wczesnie powiedziane… Ja żeby tu dojsć i cos napisać wciskałem (odswież) chyba ze 20 razy… :frowning:

Gdyby tak było, to ten temat nie miałby racji bytu, jak i inne świadczące według niektórych o “niekompetencji” administracji forum.

EOT

Tak to już jest, jak deweloperzy mówiąc delikatnie olewają użytkowników PHP pod Windowsem i każda kolejna wersja ma więcej problemów od poprzedniej. Niestety implementacja PHP pod IIS kuleje i nie pozostaje nam nic innego jak na bieżąco nieraz w “dziwny” sposób dopasowywać konfigurację serwera/aplikacji do równie dziwnych wymagań PHP. Warto również mieć na uwadze, że nasz serwis i forum to nie zwykła “stronka internetowa” działająca na “jakimś serwerze” tylko duża aplikacja, która do poprawnej pracy wymaga naprawdę sporych zasobów sprzętowych - dokładnie 6 serwerów w klastrze.

W tym przypadku akurat winę ponosi FastCGI Handler z forum, który zawiesił połączenia do jednego (głównego) z węzłów (serwerów) klastra obsługującego dobreprogramy. Na skutek tego na forum pojawiały się błędy - wtedy, kiedy użytkownik trafił do feralnego węzła. Raz na kilka przypadków forum działało, bo pozostałe węzły funkcjonowały poprawnie. Uporaliśmy się w końcu z tym problemem i wygląda na to, że błąd nie powinien się już pojawiać. Oczywiście monitorujemy sytuację i będziemy reagować w razie dalszych problemów.

Przez ostatnie kilka godzin Forum chodziło bez zarzutów ale przed chwilką podczas wysyłania posta pokazał się błąd:

Czyli jednak problem nie został w 100% rozwiązany. Dzięki za info.

Z dobrych informacji - testujemy już wpięcie do tego węzła międzyoperatorskiego o którym niedawno pisałem, co da nam dodatkowe 50 Mbit/s przepustowości dzięki czemu forum nie będzie już “mulić” w godzinach wieczornych.

Forum mi działa :smiley:

Chyba dlatego, że tylko ja na nim jestem :stuck_out_tongue:

forum już działa dobrze :slight_smile:

A nie myśleliście nad jakimś serwerem linuksowym, skoro developerzy jak powiedziałeś olewają użytkowników PHP dla Windows?

Dzięki za rzeczowe wytłumaczenie problemu :slight_smile:

:wink:

Przed chwilką podczas korzystania z forumowej szukajki:

Przed sekundą wysyłam posta i

Złączono Posty : 14.01.2007 (Nie) 14:46

Znów to samo.

Złączono Posty : 14.01.2007 (Nie) 19:19

Znowu to samo.

Przed chwileczką podczas wysyłania posta

OK. Dzięki za info :wink: Wiemy o tym, że ten błąd od czasu do czasu się pojawia. Jak na razie nie mamy jednak lepszego pomysłu żeby się z tym problemem uporać niż zamiana rozwiązania pracującego pod PHP na takie, które będzie pracować pod ASP.NET

I znów ten sam błąd, forum chodzi beznadziejnie wolno :?

U mnie dzisiaj żadnego błędu, a forum chodzi jak burza…

Przed chwilą jak wchodziłem do dzialu :

Edit: przy wysyłaniu tego posta i po wysłaniu jak powracało do tematu

Kolejny Edit: teraz gdzie bym nie wszedł pojawia się ten błąd nawet na SB

Witam , potwierdzam co napisał Vanshei

Przy przeglądaniu forum

To samo co Vanshei , rattlesnake i bodek32.

Złączono Posty : 15.01.2007 (Pon) 18:57

Czego nie wcisnę to ten błąd.

Widzę że wam też to wyskoczyło jak pryszcze po deszczu:

PHP has encountered an Access Violation at 01940E82