Witam,
Mam problem od dawna, a w zasadzie od kiedy przeprowadziłem się w nowe miejsce, nie mam już sił, próbowałem już tylu rzeczy, nawet wyprowadzki, mam stalkera i to takiego mocno zawziętego…ktoś nie tylko się włamuje ale ma całkowity dostęp do mojego komputera, komputerów bo miałem ich parę myśląc, że to problemy ze sprzętem a więc …blokowanie myszy, ciągłe, notoryczne blue screeny(błędy dyskowe, błędy karty graficznej), zmiana pinu do logowania zaraz po całkowitym formacie kompa!, usuwanie zdjęć(straciłem 2500 zdjęć i 7 lat życia z różnych pendravów, dysków zewnętrznych), utrata masy kont emailowych, facbookowych), pokazują mi się jakieś reklamy arabskie, jeżyk w win czasami sam się zmienia na Szwedzki, Norweski, angielski(tam chciałem jechać do pracy) blokowanie kont bankowych!, komputer raz zamulony raz działa normalnie, to samo się tyczy telefonów…mam ich już 6.
W końcu kupiłem iphona, i tu to samo…nowy telefon a trzyma czasami nawet nie pół dnia, sama sieć komórkowa się wyłącza, czasami jestem w centrum a nie mam internetu w ogóle, ciągłe zrywanie połączeń podczas rozmów, blokowanie ekranu…zmiana tapet, do słownika dodaje mi swoje wyrazy…nawet na YT tworzy mi własne playlisty, same foldery się otwierają, gram na giełdzie i mam wiele kont i sprzętu.
Utraciłem przez niego wiele pieniędzy i popadłem ciężką depresję(leczę się psychiatrycznie), byłem już u kilku specjalistów „specjalisty” co zrobił mi całkowitego formata windowsa i androida, ale to i tak nic nie dało…używałem już tylu haseł, że nie mam pomysłu na nowe, linux też nic dał. Najgorsze, że niezależnie od lokalizacji ciągle jest to samo.
Dodam, że moje prywatne życie przeszło na forum osiedlowe i nagle z nieznanej przeciętnej osoby sporo osób wiedziało o mnie rzeczy, które można było znać mając dostęp do moich urządzeń, nie da mi spokoju a wiem, musze z tym iść na policje bo mi żyć nie da, wszystkie moje tajemnice znają ludzie wokół których się obracam ale dla policji musze mieć dowody.
Nie wiem czy to dobry dział ale proszę o pomoc.
Jakie kroki mógłbym podjąć aby pozbyć się gnidy ?