Astor: Czysty format i instalacje miałem 3 dni temu. Wolałbym znaleźć przyczynę teraz a nie stawiać na nowo systemu i ustawiać dwa dni wszystkiego ponownie, szczególnie po 3ech dniach.
Tyle, że niepoprawnie wykonane! Stąd Twoje problemy. Dlatego zaproponowałem Ci prawidłową procedurę w przypadku laptopów i Windowsa 10. No, ale to już Twój wybór… Niedługo do mojej rady wrócisz!
Edit: Między czasie maiłem dwa bluescreeny podczas wejścia na u tube i przy próbie ściągnięcia pliku - dwa razy w tym samym momencie, dwa razy pod rząd w przeciągu kilku minut. Jakiś trop? Sterowniki mam aktualne (Oczywiście te graficzne też!) Zainstalowałem flasha do przeglądarki Opera (Którego nie miałem) - Czekam, testuję.
Nie bój się, właśnie aktualizacja BIOSu usuwa różne problemy, Twój też może.
Co do BlueScreen View, w Internecie jest dużo poradników, jak odczytywać te pliki.
No tak ale odczyt dmp dopiero przede mną - miałem wyłączony w ochronie systemu. Rozumiem że jak to włączyłem i strzeli bluescreen plik się gdzieś zapisze i będę mógł go otworzyć w BluescreenView? (Pytanie tylko gdzie on sie zapisuje)
Ok, Dzięki, ale teraz teoretycznie powiedzmy że mam kod błędu - co to dalej daje? Mam jasno napisane że problem tkwi w aplikacji X i jej ustawianiu Y? Bo z tego co dowiaduję się po nazwach błędów kod daje niewiele więcej ale nic precyzyjnego
Bo nie masz zapisanych, jak wyjdzie BSOD to pozwól zapisać pliki, a nie naciskać przycisku power
ok, ale zawsze kiedy pojawia się bluescreen musze kiedyś go wyłaczyć. Sam komputer się nie wyłączy.
Ok, to czekamy.
Póki co poczytałem by przeprowadzić diagnostykę pamięci - nic,
Odinstalować grafikę (Miałem UHD i GeForcea - odinstalowałem tę pierwszą i po restarcie zainstalowała sie ponownie na nowo)
Testuje też stary lenovo które poradziłeś + patch
Potem będę sięgał po kolejne nowe programy jakie instalowałem np: Antywirus Panda
Niby to wiem że Win10 ma wbudowany anty i defender firewall ale jakoś tak im nie wierze i siła przyzwyczajenia robi swoje - własny wir i firewall… To tez sprawdze. Będę dawał znaki.
Edit: Kolejny BlueScreen: Tym razem błąd nr 1. Czekałem aż komp się sam podczas niego wyłączy. Niestety nie chciał przez kilka minut i musiałem mu pomóc. Zadnego zapisu minidump. Zmieniłem więc ustawianie zapisu na mały zrzut zamiast pełnego.
Znów czekam
I znów Bluescreen (Tym razem Antywirus był wyłączony więc to nie on) tym razem z zapisem minidump: