@Kocur1976 nie uzywalem z tydzień komputera i chciałem go włączyć i nie mogłem wyciąglem ram i się dało sprawdzałem go też na innym komputerze.
Jak wchodzę w msconfig --> rozruch --> opcję zaawansowane to zmieniałem tam pamięć i wtedy w informację o systemie zmieniała się też dostępne pamięć więc chce jakoś zrobić, Żeby było dostępne 4gb. Wczoraj było dostępne 513mb teraz już 1.41gb więc jest dużo lepiej ale co się dzieje z resztę pamięci
dokładnie jak wyżej masz 4 Gb tylko ze masz zasyfiony komp i muli bo procesy wycinają cały ram weź CCleaner wyczyść komputer, potem rejestr systemowy i sprawdź czy coś pomoże a 4Gb ram to win 10 ma na używanie samego systemu
I przez ten sposób chciałem zwiększyć dostępną pamięć bo jak mam 4gb to chce mieć te 3gb chociaż i wtedy taki steam co zabiera 300mb to już nie będzie 80% użycia tylko mniej. Teraz jest 778mb:
po tych screenach to się zastanawiam czy ty aby na pewno masz 64bit system bo przy 32bit system pokazuje 3,8 max a u ciebie tak wygląda aha i w konfiguracji z ta pamięcią nic nie grzeb bo im więcej grzebiesz tym większy się problem robi
W takim razie kup druga kość i wyczyść cclenerem komputer tak jak pisałem wyżej tylko jak będziesz kupował to kup 2 taka sama jak masz żeby nie było kłopotów tzn. o tych samych parametrach aha i żebyś mógł korzystać z 8 Gb to musisz mieć 64 bit system
przejrzeć jakie masz pouruchamiane procesy w tle zaraz po uruchomieniu systemu. Wybrać wtedy te które nie są do niczego ci potrzebne i odznaczyć je z autostartu lub odinstalować.
Nie wprowadzajcie go w błąd system pobiera tyle ile potrzebuje reszta co zostaje jest do dyspozycji i nic nie zrobisz jak powyłączasz procesy to za chwile przestanie w ogóle działać a może wtedy to lepiej bo postawisz nowy system ale dopóki go nie rozbudujesz to nic nie zdziałasz