Komputer nie włącza się prawidłowo

Mam problem gdy włączam komputer wszystko jest podłączone myszka się świeci a reszta nie monitor wyświetla brak sygnału a klawiatura nie reaguje a działa bo gdy podłączamy do laptopa to swieci i niewiem o co chodzi

No wiesz, chyba coś się zepsuło i trzeba sprawdzić.

Tyle to ja sam wiem ale chodzi mi o to co mogło się zepsuć gdybym wiedział to bym tu nie
wystawiał posta

Już ci mówię co się zepsuło … o kurde… moja czarodziejska kula się stłukła i musisz poczekać na kogoś innego.

Dobra spoko poczekam napraw ją jak możesz i odpisz

a mnie boli co może boleć ? jak ide to mnie nie boli a jak ide to boli ale znowu jak usiąde to tak boli i nie boli

Ręką może głową jak niewiesz co to może być za przyczyna to daruj sobie głupie komentarze napisałem tu po to bo może ktoś miał podobna sytuację i jestem ciekawy co to może być

no to postaraj się opisać problem w sposób zrozumiały, rozumiałem tyle, że klawiatura działa pod innym kompem a sam komp nie za bardzo bo nie daje znaków życia.
A jakieś szczegóły co było robione, czy bios piszczy, inne objawy czy może grałeś i sie grafika ugotowała ?

Raczej nie raz jak grałem to klawiatura inna poprostu się wyłączala i komputer się zawieszal i wyskakiwal komunikat UPS KOMPUTER NAPOTKAL PROBLEM i wylaczalem wyciągałem procka ramy wkladalem i było wporzadku przez jakiś czas myszka działa pod każdym wejściem USB a klawiatura już nie

w jakim celu ?
Na początek byłoby dobrze się dowiedzieć czy w ogóle komputer się odpala, masz grafike osobną czy integre ?

Z tego co wiem to chyba integrowana

Wyjmowałeś procka a nie wiesz czy masz osobną kartę grafiki w kompie ? :stuck_out_tongue:

Zintegrowana

Poprosimy specyfikacje komputera. W szczególności model zasilacza i ile lat ma komputer?
Czy wcześniej komputer wyłączył się normalnie?

Zasilacz 420W LPK12-23E 3*SATA
8GB RAM HYPERX JAKIEŚ NIEBIESKIE PROCEK AMD ATHLON GRAFIKA 1GB ALE NAZWY DOKLADNEJ NIE znam

To na razie zobacz czy kondensatory masz okej w szczególności w okolicach procesora i podaj dokładnie model płyty, jest na niej naniesione.
Jak możesz mieć grafikę 1 gb skoro mówisz, że masz zintegrowaną integra z reguły nie ma więcej niż 256MB na płytach pod athlona.

Używaj znaków.

Wyślij zdjęcie komputera od środka.

No to nie może byc integrowana chyba bo jak jeszcze działał to sprawdzałem i miał 1gb