Komputer odpala chodzą wiatraczki od procesora i grafiki lecz jest czarny ekran
Intel Pentium 4 2.0 gh
Karta graficzna: Geforce 7300 gt
Zasilacz: Mustang pisze 400 W i 230 V wiec nie wiem dodam iz nawet cd rom nie daje odznaki zycia przy wlaczeniu .Klawiatura mignie myszka swieci i nic . Nie ma zadnych piskow prosze o pomoc
jak włączysz komputer to weź na tym czarnym ekranie wciśnij na obudowie komputera przycisk reset jak odpali to ok ale na 99% masz uszkodzoną grafikę ja miałem to samo
najlepiej jak pożyczysz od kolegi kartę i sprawdzisz.
Zasilacz Mustang, w najlepszym wypadku sam się spali, w najgorszym pójdzie cała reszta.W twoim przypadku wygląda że karta graficzna padła.
Tak na marginesie polską klawiaturę możesz sobie doinstalować, ja teraz piszę na niemieckiej(QWERTZ), i jak widzisz problemu z polskimi znakami nie ma.
Tak wszystko się ładuję ,nie słychać żadnych piknięć ,znajomy polecil mi reset biosu (ten metalowy krazek) na 10 min a potem włożyć zobaczymy czy to poskutkuje
Ten ‘‘metalowy krążek’’ to bateria.Lepiej gdybyś zresetował bios zworką, powinno być opisane w instrukcji.Jeżeli nie, podaj jaki to model płyty głównej.
Wyłącz komputer i przestaw zworkę z pozycji Normal na Clear CMOS , po 5-10 sekundach daj z powrotem na Default i uruchom komputer.Przy starcie wciśnij DEL i wejdź w BIOS.
Wyjmij wtyczkę z zasilacza, i przestaw zworkę teraz jest na pinie np 1-2 , przestaw ją na parę sekund na pin 2-3, potem ponownie na pin 1-2 włóż wtyk i odpal.