Witam. Od kiedy wymieniono w moim komputerze płytę główną zaczął on się nieprawidłowo włączać. (Podam zdjęcia za jakiś czas lub gdy mnie ktoś o to poprosi)
Mianowicie gdy jest początek tej animacji (Starting Windows) Zacina się cała animacja i komputer tak może chodzić wieczność. Czasem się włączył tak jak trzeba (Animacja ciagle szła i komp się włączał) a czasem nie. Grzebałem praktycznie we wszystkim. Instalowałem nowe sterowniki. Robiłem wszystko co w mojej mocy. Co ja taki nerd 13 letni mogę wiedzieć.
Podaję poniżej specyfikację komputera.
Zasilacz FSP GROUP INC MODEL NO.: ATX300PNF (Tak wiem zasilacz nie jest zbytnio okey, bo nie markowy. Ale sprawdzałem czarną listę i tam go nie ujrzałem)
Witaj, popraw proszę tytuł tematu tak aby wstępnie informował o problemie, użyj przycisku EDYTUJ , który znajdziesz w prawym górnym rogu Swojego posta. Dobrze zatytułowany temat daje szansę na szybszą pomoc. Dziękuję za uwagę.
Tip: Unikaj słów: “problem”, “help”, “pomocy” i.t.p. Tego typu słowa nie spowodują szybszej reakcji a mogą odnieść odwrotny skutek od oczekiwanego, tytuł tematu ma być skróconym opisem Twojego posta- powodzenia.
Aaajć, robiłem MemTesta na włączonym kompie tylko, że na puplicie. Już pobieram nero i zgrywam na niego Mem Testa. Przy okazji podaje screena ze SpeedFan’a.
Skończę nagrywać płytkę i wsadzam tą kartę graficzną. Następnie pobawię się tym Mem Testem.
Dysk się sypie, ale w trybie pilnym wymień kabel sata dysku (błąd C7) na nowy i może problem ustanie. Po wymianie kabla ma zostać 22 błędy i się nie zwiększać.
I jeszcze parametr BC kosmiczne liczby, może dysk być do wymiany.