Komputer się zawiesza,resetuję i wyłancza co robić?

Nie, nie trzeba.

Sformatowałem jeszcze raz komputer bo mi DirectX nie chciał zainstalować,ale teraz nie wiem jakich mam sterowników użyć???Mam na płycie,ale nie wiem czy prawidłowe bo mi informatyk instalował i chciałem się spytać jakie sterowniki do karty graficznej i karty dźwiękowej są do mojego komputera odpowiednie.

Karta Graficzna:GeForce FX 5200

Odpiszcie.Proszę to ważne,a chciałem se pograć już w jakieś gry i rowiązać problem.

Zainstaluj tym razem starsze, czyli 56.72

No właśnie przedtem je miałem.Ale chodzi mi jakie mi polecisz sterowniki do karty dźwiękowej,żeby był głos.

Podaj model płyty głównej, a jak go nie znasz, to uruchom Everesta Ultimate. Z sekcji Komputer->Podsumowanie, spisz:

• Nazwa płyty głównej

• Mikroukład płyty głównej

• Multimedia

Nazwa płyty głównej ASRock K7S8X v3 (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)

Mikroukład płyty głównej SiS 746FX

Karta dźwiękowa C-Media CMI9761 @ SiS 7012 Audio Device

Zainstaluj najpierw chipset, a potem dźwięk.

Właśnie takie miałem :-D.

Tylko chyba brałem na odwrót najpierw dźwięk,a później chipset to dobrze czy jakiś błąd???

A po tym jakie sterowniki do karty graficznej nVIDIa i directX’a???

Daj Logi Wewnętrzne

Zainstalowałem najpierw ,chipset’a’’ następnie ,dźwięk’’ i teraz podaj mi jakie ściągnąć mam sterowniki oraz directxa ;-).

Co to są te logi???

A moge wgrać te najnowsze sterowniki do mojej karty graficznej i DirectX’a???

Zainstaluj najpierw sterowniki (mogą być najnowsze). Potem włącz jakąś starszą grę i zobacz, czy problemy nadal wyskakują. Jeżeli ich nie będzie, to zainstaluj DirectX 9.0c. Dowiesz się, czy to wina sterowników, czy Directx. Tu nic więcej nie da się wymyślić.

Jeżeli, jednak już teraz pojawiają się błędy, to oznaczać to może, że wszystko jest winą uszkodzonej karty graficznej. Może któryś z kolegów ma starszą kartę graficzną, to spróbuj pożyczyć do testów.

Karty graficzne są dość drogie :frowning:

A nie można tej karty graficznej jakoś naprawić???

Jeżeli sprawdziłeś na innej karcie i Wiesz, że jest ona winną, to jest to zbyt poważne uszkodzenie, aby ktokolwiek to naprawił (coś z elektroniką).

Nie wiem czy karta graficzna ponosi tu wine ponieważ nie mam innej i nikt nie ma starej nie używanej karty graficznej.

I gdy dołożyłem se do komputera kartę ram to właśnie komputer zaczął się resetować i pokazywać te MiniDumpy chyba,ale się nie zawieszało i później zaczęło się zawieszać :(.

Miałem tak samo wiatraczek padł… :slight_smile: