Posiadam sieć bezprzewodową. Mój komputer posiada adapter. Internet chodzi bez zarzutu.
Jednak na komputerze, pod który podłączony jest router, miał formatowany dysk i nie ma tam nic. Co mam zrobić by mieć tam internet. Prosiłbym o poradnik co jak i gdzie. Czy wystarczy zainstalować sterowniki do routera by internet tam działał, czy muszę pogrzebać w kreatorze. Bardzo bym prosił o jak najszybszą pomoc. Sieć jest telefoniczna, używam routero-modemu i adapteru firmy TP-LINK. Jest to neostrada 1MB.
Skoro miałeś format to zainstaluj kartę sieciową i/lub sterowniki do niej. Sterowników do routera się nie instaluje ponieważ takowych nie ma, router się konfiguruje.
To teraz skąd mam wiedzieć, które to karta sieciowa. Mój komputer/właściwości/karty sieciowe(Karta sieciowa 1394) czy mam jakieś nieznane urządzenie ethernet, i to do tego mam znaleźć sterowniki?
Widzę że nie czytasz tego co napisałem, nie ma sterowników do routera czy nie możesz tego zrozumieć? Sterowniki są do urządzeń w twoim kompie/laptopie. Płytę taką powinieneś dostać przy jego zakupie, jeżeli nie to musisz poszukać w necie.
Trzeba szukać sterownika na stronie producenta płyty głównej /laptop=model,prawdopodobnie k.sieciowa jest zintegrowana ,a jak są nierozpoznawalne urządzenia ,może być potrzeba instalacji sterownika do chipsetu.
Najprawdopodobniej trzeba zainstalować na komputerze gdzie jest ten Modemo-router sterownik. Mam płytę, mam sterownik, ale gdy wyskakuje instaler, jest napisane, że nie można zainstalować, ponieważ nie można znaleźć karty sieciowej. Już instaluję to co mi przesłał pan Łukash. Podejrzewam, że chodzi o to drugie(Realtek Ethernet Diagnostic Utility). Oby rozpoznał.
Edit:
Niestety, instaler dalej nie wykrywa mojej karty sieciowej. W menedżerze nadal pisze Karta 1394, instalacja nie może być nawet zaczęta. Co zrobić by pomóc znaleźć komputerowi tą kartę?