Nie potrafią się zdecydować, cały czas bawią się layoutem.
No, też zauważyłem. Przestawianie opcji w menu…
Robienie testów na bazie produkcyjnej… Można? Można, ale czasami nie warto.
Blogi od dawan już były tylko cieniem swoich dawnych czasów. Może i dobrze, że tę pępowinę odcięto. Szczególnie, że artykuły na głównej DP od kilku lat coraz bardziej przypominały stworzone na kolanie zgodnie z jakimś śmiesznym szablonem z ery tabloidów. Za duży był kontrast w stosunku do blogów (nawet w obecnej formie). I faktem jest, że swego czasu zmiana layoutu bloga była zupełnie nieprzemyślana. Masa błędów w edytorze, zepsute formatowania w starych wpisach, wykastrowane funkcjonalność (brak ilości wyświetleń, zupełny brak powiadomień - jak to ukróciło życie wpisów na blogu). Wiele tu nie wyszło i zostało zostawione samopas. Szczególnie w erze konkurencji ze strony YT czy blogów prywatnych (te merytoryczne nadal mają się nieźle).
Prowadziłem jeden blog pod dwoma nickami (straciłem dane logowania). Większość wpisów była o Wykopie i robiła naprawdę wielką furorę w tym serwisie. Znaleziska znikały i pojawiały się ponownie, były bany, administracja tłumaczyła się wykrętnie jak typowy elfik w zbożu, a użytkownicy komentowali je na gorąco.
I to wszystko już zniknęło. Odpalę sobie Bloggera i spróbuję dodać tam ponownie wpisy oraz screeny z komentarzami. Olać WP, olać O2, olać Pudelka i januszy biznesu w garniturach
Myślę, że w dzisiejszych czasach jak już popełni się dobry tekst, to warto go umieścić w kilku serwisach blogowych. Praca która niewiele kosztuje a zwiększa zasięgi.
Przykład jak to prosto zrobić, w Internecie na forach w social mediach itp podawać link do https://linktr.ee/ a w Linkree robić listę linków do blogów gdzie ten tekst faktycznie jest. Inny przykład, dawać link do strony typu w https://carrd.co/ (Google Sites, GitHub Pages) i na tej stronie wstawiać listę z linkami do właściwego tekstu.
Ciekawe czy Potencjan ma bana na forum lub jakieś nowe multikonto.
Co do rozszerzeń SingleFile i Save Page WE to raczej ich kody HTML się nie zestarzeją, by nie działały za parę lat (na pewno będą lepsze do wyciągania grafik niż z PDF-a, gdyż przeglądarki oferują marny eksport osadzonych grafik i przydać się może aplikacja uruchomiona z dysku np. xchange editor).
Istnienie konta na tym portalu straciło dla mnie sens bytu. Przez lata byłem pełen nadziei, że może nowa władza coś tam ugra, ale tworzy się kolejna WirtualnoPolskawa strona informacyjna. Blogi zlikwidowane, forum jakoś się trzyma, ale ja się ewakuuję za wczasu …
Fajnie było z wami pisać, spotkać się na żywo i przechylić browara. Jak będziecie chcieli zagadać, znajdziecie mnie w necie. Cya
Hej, zasubskrybowalem Twoj kanal yt.
https://youtube.com/@lordjahu?si=qm1l3t4OVX0xZu3r
@anon25935656
Ha tez mam kanal youtube.
https://youtube.com/@dawidcwika1356?si=4ETktAr_OB5qRUZF
Różne materiały. Od gier DOS. Retro telefonów czy różnych poradnikow.
Zaznaczam, iż hestem osobą niepełnosprawną. Stąd ta jakość mowy itd.
Ta stara redakcja była lepsza. Wszystko zepsuło WP.
byla jeszcze Komorkomania.pl. teraz co? Nieaktualne newsy tylko.
Ja tu zostanę do 504, czy tam jak to jest.
Kopiuje sobie kilka moich wątków i usuwam konto.
Wpadasz w tunel emocji. Bez realnej potrzeby. Dopóki forum działa i coś tu się dzieje, istniejmy tu
@januszek do czasu jak trzeba będzie zaktualizować silnik forum.
Ja znikam. Forum nie jest moją domeną. Mnie możecie szukać na https://wojtekadams.pl i na FB. Mam kilka pomysłów w głowie - może się jeszcze gdzieś spotkamy.
Owszem, istniejecie.
Przy okazji trzymając ten bastion jeszcze za te kilka kolumn co pozostały. Mi się już ich trzymać nie chce. Widząc jak przez lata portal podupadł, redakcja się zmieniła, wartości i cel portalu również, co w dużej mierze stało się sprzeczne z ideałami, z którymi wkraczałem w te progi.
Piszesz o tym, że coś tu się dzieje - owszem, coś. Tylko, że to coś prawie w ogóle mnie już nie interesuje. Pomaganie 2-3 użytkownikom na krzyż w skali półrocza? Tematyka ogórkowa? Więcej ludzi pisze do mnie na maila ze znajomości z portalu z pytaniami o rozwiązanie problemu, niż tutaj.
Nie, to nie jest dobry pomysł. Chcę mieć już ten rozdział za sobą i iść dalej.
Kiedyś DP było ważną częścią mojego życia, bo pozwoliło mi się ukierunkować w pracy i logistyce życia. Teraz to tylko skaza na życiorysie - dawny „ideał”, który ewoluował w małego Gremlina, którego ktoś oblał wodą. Dzisiejsze utożsamianie się z DP/WP to tylko żenada i potwarz.
Doceniam to, że tutaj dyskutujemy - co jest dowodem, że forum jako tako żyje (owszem, to jest życie po życiu i w cieniu). Więc dopóki są tu jacyś żywi ludzie, to nie planuję ewakuacji
Co do konta na wp, skoro już kiedyś podjąłem trud i założyłem ten 1login od wp, to staram się z niego korzystać. Ostatnio, skorzystałem z Pilot WP bo chciałem obejrzeć mecz naszych siatkarek. Udało się, ale oczywiście, WP mnie przy okazji mocno zirytowało:
Właśnie kminię gdzie tu teraz sprawę rozdmuchać, bo na twitterku się nie udało (link)
Wykop czyni cuda
Konto mi tam usunęli
Pewnie WP przejęło
Ja uważam, iż jesteście trochę załamani i pochopnie usuwacie konta. Potem, przesypiasz się z tym i bijesz się w pierś:
Kurcze, co ja zrobiłem! Dobrze było! Chcę ta powrócić!
No może tak być, nie dla każdego, ale może być…
Czy ja usunę WP i DP?
Nie! Dlaczego? Mam pocztę WP, jedyny adres do ważnych rzeczy i innych kont. Ten adres mam od 2007 roku, wtedy po podstawówki chodziułem. Nadal działa.
Pewmo teraz napisze ktoś:
Więcej reklam, niż potrzebnych wiadomości.
Może tak, ale nie mogę usunąć konta. Gmail podobno nie ma reklam. Tak? Mój brat ma Gmail’a i mówił mi, że też są, mniej, ale są.
Także, słowem: konta WP nie mogę usunąć, z DP mam wspomnienia: tu się dowiedziałem o becie Win8. Od tąd zacząłem śledzić DP. Super było, redaktorzy pokroju @Lisek, @Xyrcon, @Docent, @Kristov_pl, @Snow_Rainy wg. mnie potrafili napisać. Były materiały video na YT, zloty pokroju @ColdZlot, @HotZlot to było coś. Nie byłem na cżadnym, ale oglądałem te filmiki, nawet je pobierałem na PC.
Teraz? WP wykupiło i to spowodowało to, co jest.
Może sobie grupę FB stworzyć, a tym DP się już nie przejmować, co? Co wy na to?
Na DP usunąć mogę i to zrobię jeszcze przed urlopem.
A co do 1login by WP, to też mam konto pocztowe, zaspamione ale jest. Na Gmailu są reklamy, jak w każdej poczcie, ale z dosłownie minimalistyczną ilością spamu, a jak wejdziesz w opcje to usuniesz przyszły SPAM na dobre (coś podobnego ma WP, ale oczywiście płatne).
Z 15 lat za późno.
Ludzie!
Wszyscy kasują konta przez te dwie literki! Jak to zauważą to i forum zniknie. Wrrr, nie! Potem newsów coraz mniej i w końcu błąd 504, czy jakiś tam, bop strony o takiej nazwie domeny nie ma. Szkoda o tym myśleć…
Trza coś, tzn. WP musi coś zrobić, by nie tracić userów…
Widocznie na tym im nie zależy. No bo kto normalny pozwalałby na mocne tracenie użytkowników / subskrybentów? Każdemu chyba powinno zależeć, na tym, co posiada, by to dobrze się utrzymywało, działało, nie?