Czyli 2 marca kasuję linki do forum i portalu DP.
Nie bardzo rozumiem po co utrzymują DP skoro i tak tam podawane informacje, newsy są bzdetami pudelkowymi …
Wiesz co?? Zastanów się, podobnie VAVA umarła. Dlaczego? No bo kupił ją ktoś, kto? MTV…
Tu jest podobnie. DP kupiło WP i sobie pieprzy!
Wg. mnie jeśli ktoś stworzy super serwis, to nie powinien go odsprzedawać, bo ten serwis umrze, gdyż nowy właściciel będzie sobie robił, co chce.
Netflix gdyby był sprzedany, to też by umarł.
Co do DP i forum, to uważam, że trzeba grupę na FB stworzyć, by utrzymać kontakt / swego rodzaju znajomość…
DP czytałem od ok. 2012, kiedy win8 powstawał… Próbowałem ludziom pomóc i ja pytałem o pomoc. Poza tym, ninektóre filmy na moim kanale też udostępniałem - kanale YT.
Ciekawe, co na to @Xyrcon, @Docent, @Kristov_pl i stara redakcja na to by powiedziała… Gdzie HotZlot, ColdZlot?? Gdzie konkursy? Blog upadł, a nie musiał…
Kolego, żyjesz wspomnieniami.
Czasy tworzenia „For Fun” minęły 20 lat temu.
@blumberplumber otwórz się na coś nowego, tak jak kiedyś otwarłeś się na to co tworzyli chłopaki w ramach starych DP. Teraz dużo fajnych inicjatyw jest w sieci. Trzeba puścić stare, wtedy robi się miejsce na nowe.
Na marginesie myślicie, że to dobra książka? ![]()
Może zrobimy ankietę, czy zgadzasz się na zamknięcie forum. Odpowiedzi, to może: tak, nie, nie wiem.
„Nie wiem czy się zgadzam” ![]()
Lepsze pytanie byłoby: Czy chcesz, aby forum zostało zamknięte?
Swoją drogą jak mały ruch musi tu być skoro widzę swoją odpowiedź sprzed paru dni na głównej stronie forum. Oczywiście nadal to forum jest lepsze niż strona główna DP gdzie są newsy, na które szkoda czasu.
Ruch mały tu jest, bo to wszystko chodzi o kasę, nie treści… Użytkownicy z AdGuard’em i już przez to, że mniej reklam jest, mają mniej kasy… To zrobiło się takie „Markowe” i… brakuje mi słowa. Niegdyż to taki „Otwarty” był ten portal, nie patrzył na to, ile tam w Excelu jest czego. Teraz, jak za mało w Excelu, to goodbeye. ![]()
Co istotniejsze: kasa, czy portal DP? Odp, To i to… Forum to niestety koszta…
Każdą sytuację da się rozwiązać. Ktoś inny chce mieć możliwość popisania, jak ja na tematy IT i może nie tylko? Pewnie tak… Rozwiązaniem by była grupa FB o nazwie „Czytelnicy Dobrychprogramów” lub podobnie, albo serwer Discord’a. Tylko Grupa Facebook, nie Messenger, dawała by większe możliwości…
Kto wpadł na taki idiotyczny pomysł? Forum DP miało zostać zaktualizowane a nie zamknięte. To Polygamia i inne „serwisy” WP nadają się do likwidacji a nie forum DP.
Pozdrawiam!
Nie. Ja mówię o forum.
Ja chyba odpuszczę, nie mam ochoty na facebooki. Najwyżej jak będę miał w przyszłości jakiś problem to wpiszę w google coś w stylu „forum komputerowe” i jak znajdę coś ciekawego to może założę tam konto.
wow…
Gdzie jest to info o tym, że zamykają?
Można było się tego spodziewać.
Kiedyś były świetne fora SONY Playstation, World of Tanks, Emitel…tony świetnych porad, aktualne informacje.
Niektóre przenieśli na Discorda i wszytko runęło.
Tam i na Fejsie jest miazga, to nie służy do wygodnej komunikacji jak fora.
Tam jest istny burdel.
Szkoda, że zakopują normalne fora, na rzecz tragicznych społecznościówek.
Niech się walą i tyle.
A sama strona też dostanie zgon.
@cyngiel_1 Tu jest niestety ta informacja Zmiana na dobrychprogramach. W marcu zamkniemy Forum.
@Docent Dlaczego? Może da się jeszcze anulować tę decyzję.
Pozdrawiam!
Wniosę oficjalny protest .
Dołączam! Niech zauważą, z3 to zły pomysł.
Pewno Elektroda zostanie ostatnia. xD
Wieki mnie tu nie było. I widać mam ostatnią szansę, by coś napisać. Szkoda, że forum dołącza do blogów. Masa pracy, masa wiedzy i wszystko pójdzie do kosza, bo złotówki się w Excelu nie zgadzają… Smutne to… ![]()
@Dimatheus Cześć brachu. Płyt od Ciebie słucham do dziś. Daj na PW jakiś namiar do siebie w razie Wu.
Pozdrawiam!
Wysłałem Ci namiary na Priv.