Macie juz dosc tych glupich reklam na stronach?? nic niepomaga, nawet blokowanie Pop-upów. Pozatym Blokada popup-ow czasem odnosi sie tylko do zablokowania wyswietlenia. Ta wtyczka uniemozliwia wczytanie pop-upa jego uruchomienie i niepozostawia białych pustych pół po reklamach
Nadchodzi rozwiazanie. Ten temat zakładam po przeczytanieu artykułu z Chipa, i uwazam go za jeden z najlpiej rozwiazujacy ten problem
należy całą zawartosc skopiować i zapiosać w formie pliku .txt
Niedługo zmienie zeby odrazu ściągało tego txt-ka
Klikamy wiec nardzedzia/adblock/preferences/adblock option/ import filters, na koniec zaznaczamy opcje adblock options i zaznaczamy check parent Links. i upewniamy sie czy jest przxelacznik romove ads.
Wo wszytko
bardzo prosze moderatora o przyklejenie tego tematu powniewaz wielu nieduaje sie skutecznie walczyc z reklamami a to wlasnie oferuje skuteczna walke
Ja od razu zauwazylem bardzo duza rozniece w korzystaniu np. z Wirtualnej Polski
Monczkin ja podałem inną niz domyslna konfigóracje, sa strony tematyczne gdzie mozesz znależć wlasnie odpowienią konfigoracje… lub… robic to n własną rękę. Wtedy mozesz przeciez usatwic co ma sie otwierac a co nie.
Niestety bardzo pracochlonne, mozesz jeszcze spróbować ustawienia domysle bez tego pliku txt podanego przezemnie
Może i to jest skuteczne - choć zdania są podzielone… i nie jest to znowu wielkie discovery!
Sprawa znana od dawna, w sieci masę artów na ten temat - i artykuł z Chipa nie był czymś odkrywczym. Praktycznie, to na każdej stronce i na każdym forum internetowym o tym można poczytać!
Ot po prostu - zwykły, jeden plugin do jednego (tylko) z progsów - i żeby z tego tytułu robić przyklejony topic - to już trochę moim zdaniem przesada! :roll:
Ewentualnie można to dać do “Sprawdzonych porad”, podkreślam ewentualnie!
Ponieważ w pracy musiałam się bawić na kilku komputerach - ale nie mogłam ingerować w treść softu co poniektórych, to trafił mi sie jeden komp z AdBlockiem - i żadna rewelka, a problemy były. Notabene - właściciel kompa po pewnym czasie sam wyjechał na tej wtyczce… :lol:
No i spuentowałabym to tak:
to zupełnie dokładnie tak, jak z antyvirami i firewallami - jednemu spasi to, drugiemu tamto - zresztą sami dobrze wiecie, jak jest. Ot, subiektywna przesłanka - umotywowana obserwacjami! 8)