jedna z aukji (bo Wszystkich nie wypadało im dać) została wyróżniona przez WOŚP http://aukcje.wosp.org.pl/country_pages … wnikow.php
To na pewno cena wzrośnie jeszcze bardziej
…a co to jest ?? wytłumaczycie…
chyba to nie działa dobrze przy aukcjach charytatywnych :? bo to o nie o to chodzi w tym wszystkim
Dlatego to nie jest mile widziane z racji tego, że psuje po części napięcie i sens aukcji jako aukcji samej w sobie- ale nie jest zabronione.
Chodzi o to, żeby koszulki sprzedały się jak najdrożej
Nie wiem czy działa bo nie sprawdzałem
Nie mam nawet jak sprawdzić, bo nie mam konta na Allegro
I oby nie działało bo to zwykłe oszustwo, takie coś powinno być zabronione
Dokładnie. Zaczęłam licytować jedną koszulkę- trafiła się osoba ze snajperem. Zaczęłam drugą- to samo :? I tak jak piszesz boczi , pstuje to całe napięcie, że można do ostatniej chwili bić się o groszowe sprawy. Bez sensu i tyle. Wchodzisz- wpisujesz np. 15 zł, wciskasz licytuj i wyskakuje Ci, że już ktoś podbił twoją sumę i tak z 10 razy i miałam dosyć i zrezygnowałam :?
Ale to nie snajper, tylko normalne działanie allegro, ktoś po prostu ustawił wyższą cenę maksymalną i za każdym razem będziesz przelicytowana do czasu podania ceny którą będzie wyższa od zdeklarowanej przez kogokolwiek ceny maksymalnej.
Taki już to mechanizm
Tak jak mówi fiesta; teoretycznie tego nie wiesz, czy ktoś używa snajpera czy nie. Ale jeśli założysz sobie, że to sprawka programu i podbicie jest np. również w ostatnich trzech sekundach trwania aukcji to to prawdopodobieństwo się zwiększa
Ale wierz mi - nie trzeba używać programu, by sprawiać wrażenie że ktoś używa automatu.Jest spora grupa osób, która jest zdecydowana, ile może dać co do grosza za dany przedmiot lub przewidzieć - np. ludzie często wpisują równe kwoty np. 200,00zł, a co sprytniejszy wstawi 201,01 - groszowe sprawy, ale wygrywa.
zapewne ale chodzi sama akcje to juz jest ‘wygrana’ w jakimś znaczeniu
Oczywiście że jest wygraną, ale doskonale obrazuje kompletną porażkę polskiego systemu służby zdrowia i NFZ które nie potrafią zapewnić osobom płacącym ciężkie składki należytego poziomu usług medycznych
fiesta , ale ten problem chyba nie jest tylko w tym roku bo akcja ta ma już kilkanaście lat jak nie było jeszcze ‘NFZ’
Mimo wszystko cieszę się, że redakcja wystawiła te koszulki. Patrząc na te kwoty liczę, że przynajmniej tysiąc się uzbiera
Do końca aukcji mniej niż pół godziny, może by przedłużyć aukcje żeby osiągnąc wyższe ceny przynajmniej do wieczora ?
jestem ZAA!!
niedzielne popoludnie, byc moze zrobi sie wieksze zainteresowanie
I zostałem szczęśliwym posiadaczem koszulki DP
- Nie ma takiej możliwości - nic się już nie zrobi 2. To trochę wprowadzanie w błąd
Małe podsumowanie
Suma za sprzedaż koszulek to:
2391,01zł
i ja
już zapłacone
Suma zabójcza, szczególnie że to na szczytny cel. Gratulacje.
W przyszłym roku polecam wystawienie większego asortymentu, nie tylko koszulki