Przy czym ja nie o to pytam. Rozumiesz co to jest globalna średnia roczna temperatury? Bierzemy 365 codziennych pomiarów z danego punktu, np z Rzymu i dzielimy je przez 365. I mamy średnią roczną temperaturę w Rzymie. A teraz robimy to samo dla całej planety. Musimy zrobić takie pomiary w wielu, bardzo wielu różnych punktach planety.
Chłopie. Porównaj temperaturę zimowa teraz w Rzymie. Widzisz kogoś w tunice?
No ale nadal nie wiem jak na podstawie dzisiejszej temperatury w Rzymie obliczyłeś średnią roczną temperatury dla całej naszej planety?
Weź się naucz czytać, bo wmawiasz komuś coś o czym nawet nie wspomniał
A ten Twój artykuł, zero merytorycznej treści.
Powielane dalej statystki.
Ty czytasz w ogóle co kto do ciebie pisze?
Nie, dlaczego?
Nie potrafisz rozmawiać, wysyłasz tylko beznadziejne artykuły z Wikipedii w języku angielskim rzecz jasna, a nie potrafisz się do nich ustosunkować.
Polecam szczególnie końcówkę.
Dodatkowo, dlaczego nikt nie mówi chociażby o wycinaniu lasów? W porównaniu z globalnym ociepleniem jest czymś mało naturalnym. Odpowiedź jest prosta, z pierwszego jest kasa, a z przypisywania ideologi temu drugiemu jeszcze większa.
Przeczytałem jeszcze kilka artykułów z tego Twojego źródła no i są naprawdę beznadziejne, raz piszą jedno, raz drugie, sami sobie zaprzeczają.
Mnie ten film rozbawił. Pokazuje zderzenie dwóch światów. Świata nauki, że światem pobożnych życzeń:
Globalne ocieplenie postępuje od dawna. To jest wiadome i świadome.
Mnie zastanawia ile dwutlenku węgla poszło w atmosferę podczas potężnego pożaru w Australii czy nawet dla nas bliżej pożarów w Chorwacji, Czarnogórze kilka lat wstecz. Silniki spalinowe mnie nie przekonują. Co myślicie?
Temat został wyczerpany w pierwszym poście ale zerkam tutaj z uwagi na kolegów styrbaz i michal199909, którzy są najwyraźniej przybyszami z innej planety
Mam wrażenie, że sytuację nakręcasz.
Trochę tak jest Ale tylko trochę
Może masz jakieś wieści na moje [pytanie powyżej bo mnie to akurat interesuje.
Nie neguję występowania i postępowania globalnego ocieplenia, neguję znaczący wpływ człowieka.
Kolega januszek jest chyba, za przeproszeniem jakiś ułomny.
Ta planeta nazywa się Samodzielne Myślenie.
Wejdź na https://naukaoklimacie.pl/ - to jest kopalnia wiedzy. Na pewno jest coś o pożarach Np: https://naukaoklimacie.pl/aktualnosci/pozary-i-zmiana-klimatu-to-skomplikowane-208