Napisałem z 5 komentarzy, nie widzę ani jednego.Pierwszy z 4 godziny temu.
Zalogowało bez problemu, może na jakiejś czarnej liście jestem.
Ja napisałem od trzech dni kilka i pojawił się tylko jeden i to na dodatek jako anonim choć pisałem będąc zalogowanym na koncie. Na razie sobie daruję komentowanie na głównej stronie.
Ale nic obraźliwego itd. o thunderbirdzie , dyskach. A anonimy szaleją.
Lepsze jest wrogiem dobrego.
Co dobre to spierdo…
To samo pisali o poprzednim layoucie jak tylko się pojawił. Za każdą dużą zmianą idą te same teksty. A potem “kiedyś było lepiej”. Ta, pewnie.
Nie wiem jak inni. Ale ja o poprzednim nigdy niczego złego nie napisałem. Ten aktualny nie jest zły. Podoba mi się jego minimalizm. Problem polega na tym że cały efekt tego naprawdę fajnego minimalizmu psują nieprzemyślane boksy reklamowe.
Akurat w 2003 to jeszcze neta nie miałem ale kilka lat później był u was ten śmieszny ludek i tego właśnie brakuje (rozpoznawalne logo).
A tęsknię to za ultra lekkimi stronami bez JavaShitu
P.S wersja mobilna bezużyteczna. Czy komuś odswieża się co dwie sekundy i wczytuje od nowa jak mi?
P.S.2 Zróbcie przynajmniej żeby zaznaczenie wersja na komputer pokazywało wersję desktopową a nie mobilną przeskalowaną
Nie chodzi, o to że “kiedyś to były czasy”, ale o to że obecnie portal wygląda jakby zaprojektował go praktykant albo co najwyżej stażysta. Ogólnie wygląda, jakby był zrobiony przez kogoś kto nie zna się na robocie, metodą prób i błędów.
Wtedy nad tym siedzieli profesjonaliści. Dziś pewnie skorzystano z jakiegoś gotowca i tylko skórkę swoją dali.
Poprzedni był okej, to co jest teraz, to wygląda jak gotowiec. Graficy tylko przygotowali skórkę i tyle. Przy poprzedniej wersji siedzieli przy tym webmasterzy.
Mobilna wersja serwisu to pożeracz baterii w smartfonie. Oczywiście przez przekombinowany JS.
Słusznie zauważyłeś. Dzisiaj to zapomniane słowo.
Może odebrali Ci prawo komentowania za pisanie pod wpływem alkoholu?
Taka ciekawostka: robią go od lat te same osoby.
Ale może pod dyktando kogoś z góry?
Aż postanowiłem założyć konto ponownie aby dorzucić 3 grosze do tej dyskusji, skoro wg. @roobal siedział webmaster Troszkę posiedziałem z tym layoutem i powiem, że jestem szczęśliwy. Jestem szczęśliwy, że stary layout poszedł po blisko dekadzie na zasłużony odpoczynek. W nowym widzę jakieś nawiązania do starego wyglądu, na plus i odwagę zasługuje usunięcie ludka z headera. Powodował on niepotrzebne rozstrzelenie na wysokość strony. Teraz nawigacja zajmuje tyle miejsca, ile powinna.
Każda zmiana będzie budziła emocje. Odkurzcie sobie newsa o wprowadzeniu poprzedniego, bardziej radykalnego refreshu. I też wtedy udało nam się wpaść na problemy z optymalizacją strony, do teraz pamiętam, że paru osobom z przeglądarką K-Meleon gotowaliśmy przez parę dni CPU (chyba) cieniami w css. No i blogi! Wreszcie. Z drobiazgów to cieszę się, że ostał się na stronie programów mechanizm zapobiegania zwinięciu się menu kaskadowego (więcej o tym tutaj: https://bjk5.com/post/44698559168/breaking-down-amazons-mega-dropdown). Z mojej strony gratulacje. Dajcie im szanse.
Możliwe. Choć nie pasuję do opisu profesjonalnego webmastera. Tak na serio to zobaczyłem, że się światło pali to postanowiłem zajść i wrzucić swoje zdanie o nowej wersji.
Kiedyś były wszędzie gradienty, przezroczystości i taka głębia. Porównajcie sobie Windowsa 7 z interfejsem Aero do Windowsa 10 z Metro.
Podobnie było z Androidem. Wersja 4.1.2 z TouchWiz i wersja 6-7 z Material Design i 11 (nakładka OneUI 3.1) i Fluent Design.
Taka moda io tyle. Ja bym też wolał ten design z 2009 roku na DP, ale trzeba się przyzwyczaić - nic nie zrobisz.
Ponoć Sun Valley ma przynieść zaokrąglenia i przejścia. Może ta przezroczystość, gradient i głebia powrócą, któ wie.
@blumberplumber Interfejs Aero był najlepszy jak mogli stworzyć. Interfejs Metro to badziewie - brzydkie i płaskie.
Pozdrawiam!
Aero był ładny tylko troszkę wyprzedził swój czas i wielu użytkowników miało wtedy za słabe kompy by płynnie go obsługiwać. Sam wtedy miałem za słabego kompa aby go uruchomić i miałem włączony klasyczny motyw. Taki aero powinien powstać właśnie dziś gdzie każdy średni komputer by sobie z nim już poradził.
Aż oplułem kawą klawiaturę Zobacz jak w tym czasie i wcześniej wyglądały Linuksowe środowiska graficzne, przepełnione bajerami, przeźroczystościami, animacjami etc. i działały płynniej na takich samych maszynach