Dla DISKPART niema partycji nietykalnych
śmieci, bo nie potrzebie zainstalowane na komputerze, zawsze jakieś śmieci zostają, To nazwa własna, nie epitet. Niestety nie chce połączyć tych partycji, podobnie jak narzędzia systemowe. A wracając do X kom-u kiedyś kupiłem u nich podobny dysk z demontażu za 79 zł 1 TB. Teraz się wycwanili. Kolejny dysk kosztował już 129 zł, i w ogóle mimo że niby zaplombowany nie odpalił, zwróciłem. Pieniądze oddali. Teraz był to dysk w obudowie zewnętrznej za 150 zł. z kabelkiem itp. W środku był dysk zainstalowany z partycja Recovery. Potrzebowem na już umieścić gdzieś dane. Nie po to się coś kupuje w podobno “dobrej firmie” by biegać kilkadziesiąt kilometrów i ciągle reklamować. Teraz mam pełne 900 GB danych i brakuje mi tych 15 GB, To się za to wziąłem, nie spodziewałem się, że to będą takie schody. Tak już jest że firmy obrastają w tłuszcz, a nie piórka. przykre
To jest nowy czy używany czy z outletu ? To ważne bo być może sprzedawca dopuścił się przestępstwa, sprzedając używany towar jako nowy.
Teraz to już nie wiem jaka była oferta, ale raczej miał być dysk 1TB w obudowie zewnętrznej. DISKPART usunął partycje recovery i super. Ale nic więcej.
PRINT SCREEN mi nie działa
przestępstwa, sprzedając używany towar jako nowy
To by trzeba pół Alegro do więzienia / grzywny przyznać za “mało używany, więc sprzedaje jsko nowy”.
To można użyć narzędzia Wycinanie.
Lub szkic i rysunek.
Opcjonalnie zdjęcie z monitora.
Nie dziwne, że nie da się połączyć partycji, skoro pomiędzy nimi jest jeszcze jedna z Windows Re tools. Ona też do niczego nie będzie potrzebna. Usuń i wtedy będziesz mógł połączyć wszystko w jedną partycję. Zresztą ta początkowa partycja też zupełnie potrzebna nie jest - w końcu to dysk na dane, z którego nie bootujesz systemu, prawda?
Usuń środkową. I wtedy powinno dać się rozszerzyć tą z serialami w lewo na resztę miejsca.
“Idiota” to też nazwa własna?
Przy podobnym problemie poradziłem sobie z EaseUS Partition Master.
Doszedłem do takiego stanu, znowu oparłem się o ścianę. DISKPART wraz z oprogramowanie systemowym pomogli mi dość tak daleko. Tylko co dalej bo rozszerzenia woluminu nie podświetla ani partycja lewej ani prawej.
Wejdź w menadżer urządzeń, wyszukaj dysk i “Odinstaluj urządzenie”. Teraz wchodzisz w HD Tune Pro i w zakładce “Erase” walnij czyszczenie.
Usuń po prostu tę partycję E i gdy będzie nieprzydzielone miejsce, klikasz na partycję Seriale i wybierasz rozszerz. Nie rozszerzysz partycji o miejsce na drugiej partycji - ta musi być usunięta, a miejsce dyskowe nieprzydzielone. Amen!
Jaki sklep polecasz?
Odpowiedź - “obiekt nie obsługuje operacji”
Pojawia się, gdy co próbujesz zrobić? Usunąć tę małą partycję czy powiększyć drugą po usunięciu pierwszej?
W obu przypadkach tzn Usunąć tę małą partycję lub powiększyć drugą większą o tę mniejszą