Kupiłem w X-komie "nowy" dysk, z partycją Recovery innego laptopa!

Dla DISKPART niema partycji nietykalnych :slight_smile:

1 polubienie

śmieci, bo nie potrzebie zainstalowane na komputerze, zawsze jakieś śmieci zostają, To nazwa własna, nie epitet. Niestety nie chce połączyć tych partycji, podobnie jak narzędzia systemowe. A wracając do X kom-u kiedyś kupiłem u nich podobny dysk z demontażu za 79 zł 1 TB. Teraz się wycwanili. Kolejny dysk kosztował już 129 zł, i w ogóle mimo że niby zaplombowany nie odpalił, zwróciłem. Pieniądze oddali. Teraz był to dysk w obudowie zewnętrznej za 150 zł. z kabelkiem itp. W środku był dysk zainstalowany z partycja Recovery. Potrzebowem na już umieścić gdzieś dane. Nie po to się coś kupuje w podobno “dobrej firmie” by biegać kilkadziesiąt kilometrów i ciągle reklamować. Teraz mam pełne 900 GB danych i brakuje mi tych 15 GB, To się za to wziąłem, nie spodziewałem się, że to będą takie schody. Tak już jest że firmy obrastają w tłuszcz, a nie piórka. przykre

To jest nowy czy używany czy z outletu ? To ważne bo być może sprzedawca dopuścił się przestępstwa, sprzedając używany towar jako nowy.

1 polubienie

Teraz to już nie wiem jaka była oferta, ale raczej miał być dysk 1TB w obudowie zewnętrznej. DISKPART usunął partycje recovery i super. Ale nic więcej.
PRINT SCREEN mi nie działa

przestępstwa, sprzedając używany towar jako nowy

To by trzeba pół Alegro do więzienia / grzywny przyznać za “mało używany, więc sprzedaje jsko nowy”.

1 polubienie

To można użyć narzędzia Wycinanie.

Lub szkic i rysunek.

Opcjonalnie zdjęcie z monitora.

połączyć chce dysk 3

Nie dziwne, że nie da się połączyć partycji, skoro pomiędzy nimi jest jeszcze jedna z Windows Re tools. Ona też do niczego nie będzie potrzebna. Usuń i wtedy będziesz mógł połączyć wszystko w jedną partycję. Zresztą ta początkowa partycja też zupełnie potrzebna nie jest - w końcu to dysk na dane, z którego nie bootujesz systemu, prawda?

2 polubienia

Ok dziękuję partycji 14 gb się pozbyłem, tylko te male stoją i się bronią

Usuń środkową. I wtedy powinno dać się rozszerzyć tą z serialami w lewo na resztę miejsca.

“Idiota” to też nazwa własna?

Przy podobnym problemie poradziłem sobie z EaseUS Partition Master.

Doszedłem do takiego stanu, znowu oparłem się o ścianę. DISKPART wraz z oprogramowanie systemowym pomogli mi dość tak daleko. Tylko co dalej bo rozszerzenia woluminu nie podświetla ani partycja lewej ani prawej.

Wejdź w menadżer urządzeń, wyszukaj dysk i “Odinstaluj urządzenie”. Teraz wchodzisz w HD Tune Pro i w zakładce “Erase” walnij czyszczenie.

Usuń po prostu tę partycję E i gdy będzie nieprzydzielone miejsce, klikasz na partycję Seriale i wybierasz rozszerz. Nie rozszerzysz partycji o miejsce na drugiej partycji - ta musi być usunięta, a miejsce dyskowe nieprzydzielone. Amen!

Jaki sklep polecasz?

Odpowiedź - “obiekt nie obsługuje operacji”

Pojawia się, gdy co próbujesz zrobić? Usunąć tę małą partycję czy powiększyć drugą po usunięciu pierwszej?

W obu przypadkach tzn Usunąć tę małą partycję lub powiększyć drugą większą o tę mniejszą