Pojęcia widać nie masz człowieku. Obecnie Szajsung bije wszystkie inne marki telewizorów na łeb, nie tylko pod względem stylizacji, ale pod każdym innym.
– Dodane 20.01.2013 (N) 17:44 –
Więc za tą kase spokojnie kupisz 40 cali full wypas. Najlepsze za rozsądną cene Samsung 40ES5500, lub droższy z 3D Samsung 40ES6800.
Nad tym Philipsem to bym się zastanowił, obecnie prawa do logo na telewizorach ma chińska korporacja, a sam philips powołał do życia osobną spółkę która ma ten segment rynku wyciągnąć z ogromnego dołka w który wpadł.
To się zgadza i twój to myślenia też się zgadza bo tak myśleli wszyscy ale okazało się, że Chińczycy nie są tak głupi jak wszyscy myśleli. Chińczycy zainwestowali w MARKĘ Philips tyle kasy ile nie mogli zainwestować Holendrzy i okazało się, że nowe modele na jesień 2012 zrobili lepiej niż konkurencja. W testach nowe Philipsy bardzo dobrze wypadają.
Jeśli kolego wiesz o Philipsie to pewnie wiesz i o SONY Właścicielem logo SONY w segmencie TV już od kilku lat są Chińczycy, a konkretnie grupa Foxconn.
– Dodane 20.01.2013 (N) 18:26 –
Ile cali konkretnie zmieścisz ? to coś dopasujemy.
kupiłem teraz toshibe 40tl933,obraz bardzo ładny,konsole ps3 podłączyłem to już widać efekty.No i obsługuje DLNA to udostępniasz na komputerze filmy i oglądasz bez problemu
Cześć, nie chce zakładać nowego tematu a ten widzę świeży i problem podobny. Budżet to 1500 1800 zł(bliżej 1700) odległość od TV to jakieś 170-190 cm wiec max 37 by wszedł i dobrze by się oglądało. Zastanawiałem się nad samsungiem es5500 37, ale ma wifi itp a to nie jest mi do radości potrzebne, wole mieć coś z lepszymi bebechami niż TV z internetem, byle full HD, min 2xHDMI(dekoder i PS3) i USB by moc oglądać filmy z USB no i jakieś bajery typu czujnik oświetlenia, wąska rama itp. będzie używany w nienasłonecznionym pokoju. Co do marki to nie jestem jakimś znawca ale myślałem nad czymś z 3. SONY, LG, Samsung. Macie może jakieś pomysły? Z góry dziękuje i sorry jeśli pisze w złym temacie.
jak chcesz wziasc samsunga es 5500 to doloz 200zl i wez conajmniej es6100, poniewaz 6100 ma o wiele lepsza matryce niz 5500 obraz jest plynniejszy ostrzejszy roznice napewno zobaczysz. do tego 5500 ma 100hz ale na matrycy 50hz a 6100 ma 200hz na matrycy 100hz wiec masz lepsze odswiezanie ja mam 6100 40 cali i jestem bardzo zadowolony wszystko pieknie odtwarza z usb, ladne kolory, naprawde polecam, niestety ale wada samsungow z serii ES jest clouding poniewaz jest to wina krawedziowego podswietlania zqstosowanego w tej serii ale widac to tylko przy bardzo ciemnych scenach.