Ale tam olej mają w ściśle określonej temperaturze i w ściśle określonym czasie itp… Pewnie mają jeszcze jakieś specyficzne przemysłowe dodatki do panierki…
Nie Robię czasem kurczaka a la KFC właśnie w płatkach i jednak zupełnie inaczej smakuje, ale bądź co bądź i tak jest niebo w gębie Co niektórzy mogą potwierdzić jak dotrą do tego tematu
W oryginalnym przepisie jaki stosuje KFC na pewno nie ma takich przypraw jak oregano, majeranek czy estragon. Z tego co kiedyś wyczytałam to oni mają gotową panierkę z przyprawami już i jej skład jest objęty taką tajemnicą, że ponoć pracownicy, którzy je smażą w lokalach KFC nie znają jej składu.
A tam opowiadasz. Co to za problem rozpracować skład mieszanki przypraw, skoro sam jestem na laboratorium w stanie rozpracować skład chemiczny stopu metalu? Bądź co bądź to trudniejsze, ale się da
ludzie, a nie lepiej to iść do KFC i nabyć w drodze kupna za jedyne 4,99 zł jakiegoś Bsmarta ?? tyle o tym teraz mówią w TV i w ogóle, że tanio, że smacznie, że konkurs i można jedzonko wygrać?? mi tam by się nie chciało panierkować kurczaków z marketu w płatkach, mąkach, mlekach, jajkach. ale może leniwy jestem… a może cenię oryginalny smak
Np ja nie wiem czy jestem leniwy czy nie, ale do najbliższego kfc nie mam 5 minut drogi pieszo więc przepis na takiego kurczaczka dla mnie jest jak najbardziej mile widziany
powiem tyle że pracując swego czasu w barze szybkiej obsługi typu KFC tyle że serwujący ryby przychodziła gotowa panierka do konkretnej ryby i tylko było napisane np. sandacz w ziołach i tyle składu nikt nie znał, tylko się przyrządzało