Kursor myszki się zacina

Czasami mi się dzieije tak, że kursor myszki na ekranie się zawiesza i zostaje w miejscu :confused: , a mogę się poruszać normalnie po komputerze…, tylko że bez kursora.

Można coś na to poradzić, bo czasami to denerwujące jest (po restarcie kompa wszystko w porządku of kors)… Ja już si trochę przyzwyczaiłem i jako tako mi to idzie, ale wolałbym, żeby takie coś się nie pojawiało…

Rzućcie okiem na tego screena, tamto zaznaczone strzałką zrobiłem bez kursora…

Problem nęka mnie od 2 tygodni i raz występuje, a raz nie…

f1a7e39ac3eab145m.jpg

Nie piszesz co to za myszka. Mechaniczna z kulką to wyjąć kulkę i przeczyścić rolki prowadzące wewnątrz.

Myszka media-techu, zwykła z kulką w środku, nowa (1,5 miesiąca), czysta kulka i wszytko :]

Tu nie chodzi mi o to, że mycha się zacina tylko kursor myszki (ta strzłka na ekranie), po prostu staje w miejscu i nic, a użytkować mogę dalej komputer bez tego kursorka… :slight_smile:

No to pożycz myszkę od kolegi na 5 min i będziesz wiedział czy to wina myszki czy też nie.

Pożycyłem na chwilę myszkę od brata, podłączyłem ją w tym czasie, kiedy miałem zawieszonego kursora i nic nie dało, tak samo jak z moją myszką…

podaj LOG z HijackThis

Log z Silenta i Hijack’a jest czysty. Są one TU W TYM TEMACIE, w którym mój problem nadal nie został rozwiązany i czekam dalej na odpowiedź, tak samo jak tu…

gniazdo SP/2 może jest uszkodzone, załatw sobie myszke na USB , gdzie sprawdz jak bedzie się zachowywała myszka :slight_smile:

niekoniecznie.

a nie używasz przypadkiem programu CursorXP lub podobnego do zmiany kursora myszy?

Brat ma takową, podłączyłem ją do mnie i nic :confused: , wyszło tylko to, że można użytkować komputer za pomocą 2 myszek…

Nie, nie używam takiego czegoś albo czegoś podobnego…

odinsatluj mysz z menadzer urządzeń :!:

Odinstalowałem mysz z Menedżera Urządzeń i mnie myszka w porcie USB uratowała, gdyby nie ona… to bym teraz w ogóle myszki nie używał :confused: .

Jak z powrotem zainstalować myszkę w porcie SP/2?

Po włożeniu kabelka nic mi nie pokazuje, że znaleziono nowy sprzęt, na dodatek w menedżerze urządzeń sterownik jest zainstalowany, ale kursor myszki nawet zaraz po włączeniu komputera ani drgnie… :-x

Pomóżcie…

Panel sterowania–>Dodaj sprzęt

Zaznaczyć urządzenie zostało już podłączone—>Dalej

Wybrać: Mysz zgodna z PS/2

Złączono Posta : 08.10.2006 (Nie) 22:30

podłącz mysz na PS/2 i zresetuj kompa i podczas uruchamiania systemu powinnien wyszukać nowy sprzęt, lub gniazdo PS/2 czy mysz tracą swoją żywotność

myszy ani klawiatury ps2 nie powinno się odłączać i przyłączać przy uruchomionym kompie!

Rób to przy wyłączonym a będzie tak jak mówi De Niro. :smiley:

Powinien… :wink:

Robiłem of kors tak, ale nic…

“Mysz zgodna z HID” - miałem wcześniej tą mysz zgodną z PS/2, ale gdy po instalacji w USB myszy zmieniło mi się “…zgodną z HID”…

Proszę, pomużcie, bo nie wiem co mam teraz zrobić :confused:

sprawdz czy masz włączoną usługe Dostęp do urządzeń interfejsu HID , start-> uruchom-> services.msc

Mam wyłączoną.

Ale już wszystko OK, udało mi się podłączyć, nie wiadomo czemu po którymś włączeniu Windows wykrył mychę i mam ją…

Teraz tylko czekam na to czy się kursor będzie zacinać, jak nie to dziękuję za pomoc :slight_smile: , a jak tak to napiszę w tym temacie…

Pozdro. :wink:

EDIT: Kursor myszki nadal się zacina… :frowning:

Może wiecie coś jeszcze?.. :wink:

Siemka Kicior przeczytalem twojego posta n/t znikajacego kursora myszki

Musze przyznac ze mam ten sam problem ,tzn tez mi znika kursor a myszka dalej dziala tylko ze nie widac jej (ale dziala) wkurza mnie to i nie wiem jak sobie z tym poradzic,pozyczalem od kumpla inna myszke i to samo sie dzieje

swoja myszke tez sprawdzalem na innym kompie i jest ok!

poradziles sobie juz z ta myszka ? masz jakies rozwiazanie?

A jak nie mam w ogóle takiej linijki? I nie mam w sterownikach microsoftowych “Mysz zgodna z HID” to jak mam dodać te sterowniki?